Tips voor Veilig Chatten

Chatten is een relatief veilige manier om in contact te komen met andere mensen maar zoals overal moet je voorzicht zijn met wat je doet en laat. Om het chatten op Kletsen.com leuk en veilig te houden, hier enkele tips:

Algemene tips:

Sommige mensen doen zich anders voor dan ze in werkelijkheid zijn. Geef daarom nooit zomaar je email, telefoonnummer of adres aan iemand die je net hebt leren kennen via het chatten.

Maak geen contact via messengers (MSN, Yahoo, ICQ, etc) met mensen die je zojuist hebt leren kennen via het chatten. Wanneer je met iemand in contact staat via een messenger kan deze persoon eenvoudig informatie inwinnen over jouw computer.

Zorg dat je een goed wachtwoord hebt en vertel dit nooit aan iemand. Verzin een wachtwoord dat lastig door anderen te raden is en gebruik bij voorkeur ook cijfers en leestekens.

Indien je wordt lastig gevallen, blokkeer de persoon en dien een klacht in. Op deze manier heb jij geen last meer van die persoon en kan de chatsite maatregelen nemen. In de Normen & Waarden van Kletsen.com vind je een overzicht van wat wel en wat niet kan.

Wat er ook gebeurd, blijf altijd beleefd. Op kletsen.com zijn tussen 09:00 en middernacht moderators online die gezellig mee chatten en wanneer nodig mensen voor enige of langere tijd kunnen verwijderen. Meld je ongenoegen bij een moderator zodat wij er iets aan kunnen doen en iedereen gezellig kan verder chatten.

Voor meer informatie email naar info@kletsen.com

Of klik hier om te chatten

 

Tips voor Jongeren:

Praat met je ouders over het internet, vertel hen wat je doet of ga gezellig samen achter de computer. Laat hen de leuke dingen zien die je op het internet gevonden hebt, maar ook de dingen die je maar vreemd vond. Je hoeft je niet te schamen voor je vrienden, hoe gek hun naam, foto of wat dan ook maar is. Wees eerlijk tegen je ouders en je zult zien dat je veel meer mag.

Ga niet naar chatrooms zonder moderators. De kans dat je hier in aanraking komt met mensen die je op straat ook liever niet tegen komt is veel groter dus ... maar niet doen. Staat er niet vermeld dat er moderators online zijn, kies dan een andere chatsite.

Geloof niet iedereen waarmee je kletst in een chatroom en ook niet iedereen heeft de zelfde bedoelingen als jij. Ga daarom ook niet zomaar met iemand die je net hebt ontmoet op MSN of een van de andere messengers (Yahoo, ICQ, etc.). Spreek gewoon een tijd af wanneer jullie elkaar weer zien op de chat en als je elkaar wat beter kent, komt de rest vanzelf.

Heb je een leuk vriendje of vriendinnetje ontmoet en willen jullie graag afspreken, ga dan met minimaal een van je ouders. Ga b.v. naar de bioscoop en geef je ouders een plekje op de eerste rij.

Voor meer informatie email naar info@kletsen.com

Of klik hier om te chatten

 

Tips voor Ouders:

Praat met je kinderen over het internet. Wees open en objectief, wanneer je dingen gaat verbieden, doen ze het stiekem. Indien je het niet vertrouwd vindt om je kinderen alleen op het internet te laten surfen, doe het dan eens samen. Je zult versteld staan wat je nog kunt leren.

Laat je kind niet chatten in een chatroom zonder moderators. Volgens sommige richtlijnen moeten er minimaal 50% van de actieve chat tijd moderators online zijn maar op kletsen.com zijn we van mening dat dit niet genoeg is en daarom zijn er moderators online van 09:00 tot middernacht. Dingen gebeuren altijd wanneer er niemand is.

Wanneer je je kind(eren) laat chatten, laat ze chatten op een site waar logs bijgehouden worden van de bezoekers. Op kletsen.com houden we precies bij wie er op de site komen en wat er gebeurd. Mocht er dan toch iets hebben plaats gevonden, dan kunnen we dit eenvoudig terug vinden en de nodige maatregelen nemen. Voor meer informatie zie onze privacy regeling

Indien je kind iemand heeft ontmoet tijdens het chatten en ze willen een keer afspreken, laat ze niet alleen gaan. Maak er een leuke dag/avond van met beide families, ben je er zelf ook even lekker uit.

Zorg ervoor dat je kind niet zomaar zijn/haar (email)adres of andere gegevens aan onbekenden geeft. De meeste problemen doen zich niet voor tijdens het chatten in een chatroom maar wanneer mensen verder chatten via messengers, zoals MSN, Yahoo, ICQ. Messengers zijn leuk om te chatten met bekenden, je weet wie ze zijn, hoe ze met hun computer omgaan en dus dat jouw computer veilig is.

Voor meer informatie email naar info@kletsen.com

Of klik hier om te chatten

Adverteer hier