Forums  ›  Gezellig Kletsen.com  ›  Gezellig Kletsen.com
 

goedkope tips en weetjes...

Advertise here!!

Citeren22.09.20160 likes

De deodorant is voor veel personen een onontbeerlijk verzorgingsproduct. Als je het een keertje vergeet, zal je op een bepaald ogenblik van de dag wel die onaangename geur vanonder je oksels ruiken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een op drie personen een deodorant thuis heeft. Maar je kunt het echter nog voor veel meer gebruiken.

Voorkomt zweet onder de borsten
Ongeacht of je nu al of niet een beha draagt, de warme temperaturen veroorzaken bij veel dames zweet onder de borsten. Dit is niet alleen onaangenaam maar werkt ook de ontwikkeling van bacteriën en ziektekiemen in de hand. Dit kan echter eenvoudig vermeden worden door ’s ochtends een beetje deodorant onder je borsten aan te brengen.

Vernietigt puistjes
Deodorant is ook efficiënt tegen puistjes. Breng gewoon een beetje deodorant aan op de puistjes en ze zullen sneller uitdrogen en verdwijnen.

Vermijd dat je bril van je neus glijdt
Vrijwel iedereen heeft er een hekel aan wanneer je zonnebril door het zweet van je neus begint te glijden. Dit kan nochtans eenvoudig voorkomen worden door een beetje deodorant op de neus aan te brengen

Vermijd dat haar aan je huid blijft plakken
Heel wat vrouwen zijn maar al te bekend met dit fenomeen: Je hebt je haar netjes geregeld, maar zodra je buitenkomt in de hitte begint het haar op je huid en in je hals te kleven. Ook in dit geval komt je deodorant ter hulp geschoten. Breng gewoon een beetje deodorant aan op de achterkant van je hals en dit probleem is voorgoed van de baan.

Strakke stretchjeans aantrekken
Stretchjeans zijn ontzettend populair dezer dagen, maar het is soms letterlijk een beetje wringen om erin te geraken. Als je een lijntje deodorant aanbrengt vanaf je voeten tot je knieën behoort deze ergernis definitief tot het verleden.

Vermijd verbleken van kledij
Als je met je zomerjurk op een zwarte stoel gaat zitten, zal je zweet er na verloop van tijd voor zorgen dat er plekken worden gevormd op je favoriete kledij. Je kunt dit echter voorkomen door deodorant op je rug aan te brengen. Op die manier zal je op die plaats minder zweten en hoef je je geen zorgen te maken om je favoriete jurkje. Dit gaat trouwens ook het verbleken van je kledij tegen.

Voorkomt nachtelijke zweetbaden
Sommigen onder jullie kennen het wel: Je wordt ’s nachts badend in het zweet wakker en ’s ochtends ben je gewoon drijfnat. Doe voor het slapengaan deodorant op je rug en ook dit probleem is zo verholpen. Als het zweten ’s nachts echter aanhoudt, raadpleeg je best een dokter want dit kan een symptoom van een bepaalde ziekte zijn.

Tegen zweetvoeten
Deodorant is niet alleen voor onder je oksels. Ook op je voeten werkt het perfect. Je voeten bevatten ongeveer 250.000 zweetklieren, meer dan elk ander lichaamsdeel. Vergeet ook niet de voetzolen met een beetje deodorant te behandelen.

Vermijd blaren
Nieuwe schoenen die in het begin te strak zitten, kunnen vervelende blaren veroorzaken. Om dit te vermijden, breng je gewoon een laagje deodorant op je voeten of in je schoenen aan. Probleem opgelost!

Voorkom irritatie bij het scheren
Om rode uitslag na het scheren te vermijden, moet je gewoon een beetje deodorant aanbrengen als je klaar bent.

o_-
Citeren22.09.20160 likes

Jeeeeetjeee wat staan hier handige dingen in! Thnxx!

Citeren23.09.20160 likes

Dit recept is zeer effectief bij de behandeling van overmatige slijm en hoesten. Het bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en heeft geen bijwerkingen. Het is volkomen veilig voor kinderen en volwassenen. Om de heilzame voedingsstoffen te behouden moet je het sap van verse wortelen maken.

Waarom zijn wortelen goed voor je?
– Ze versterken het immuunsysteem
– Ze verbeteren de Cardiovasculaire gezondheid
– Ze zorgen voor een lager cholesterolgehalte
– Ze verbeteren de gezondheid van de huid en verminderen acne
– Ze reinigen en ontgiften het lichaam
– Ze zijn een uitstekende bron van calcium die de spijsvertering verbetert

o_-
Citeren23.09.20160 likes

das ook de bedoeling girl... goedkope middeltjes tegen kwaaltjes en baat het niet, schaad het niet...

o_-
Citeren26.09.20160 likes
Onze voeten hebben geen olie-klieren en hebben dus als het koude seizoen komt, heel wat te verduren. Het overkomt ons allemaal op een bepaald punt – lelijke droge en gebarsten hielen die ons uiterlijk en onze stemming ruïneren.
Niet alleen kunnen droge, gebarsten hielen als een vreemd landschap aanvoelen, ze kunnen ook vreselijk jeuken, waardoor we alleen maar ongemak hebben.
Droog en uitgedroogd
Gelukkig is er geen noodzaak om dure zalven en lotions kopen. Alles wat je nodig hebt zit mogelijk in de voorraadkast Deze acht eenvoudige en effectieve huismiddeltjes zijn verrassend goedkoop en gemakkelijk aan te brengen:
# 1. Citroensap.
Week je droge voetjes gedurende 10 minuten  in citroensap  en wrijf met een puimsteen of loofah. Citroensap zuur is effectief in het verzachten, en een droge huid te exfoliëren.
# 2. Olijfolie
Droge, gebarsten hielen hebben vocht nodig, en olijfolie kan wonderen verrichten. Om een spa-ervaring op te doen, voeg je een paar druppels van je favoriete essentiële oliën en wrijf het mengsel op je hielen.
# 3. Vaseline
Vaseline is dik en hydraterend genoeg om de droge, gebarsten huid te kalmeren. Voor het beste resultaat doe je sokken aan nadat je je hielen hebt ingesmeerd met vaseline vlak voor het naar bed gaan. Je zult wakker worden met zachte, gladde voeten.
# 4. Suiker
Een suiker scrub is de afgelopen tijd een rage. Combineer een eetlepel bruine suiker met een paar druppels olijfolie, en scrub je voeten 10 tot 15 minuten , en je zult weer gladde voeten hebben.
# 5. Honing
De natuurlijke enzymen in honing werken om gebarsten hielen te genezen en vocht binnen te houden. Doe je voeten in een badje van een mengsel van warm water en honing.
Na 10 tot 15 minuten merk je een groot verschil.
# 6. Melk
Melk is rijk aan vitamine A en vele andere voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde huid. Het melkzuurgehalte is ook effectief in het afstoten van dode huidcellen. Week je droge voeten in een bad van 1 kopje melk en 7 kopjes warm water om de groei van een nieuwe zachtere huid te bevorderen.
# 7. sesamolie
Met zijn vitamine E-gehalte, plus drie exfoliërende zuren en anti-bacteriële eigenschappen, is sesamolie uitermate geschikt om te gebruiken nadat je je voeten in warm water hebt geweekt.
# 8. Kurkuma
Zolang je er geen problemen mee hebt dat je voeten fel geel worden, is Kurkuma een wonder middel tegen een droge, en gebarsten huid, veroorzaakt door voetschimmel. Drie eetlepels kurkuma poeder met een paar druppels kokosolie inwrijven, en dat zal zijn werk doen.
Na 30 minuten met een milde zeep en warm water wassen, en je bent klaar om te gaan.
o_-

Advertise here!!

Citeren26.09.20160 likes

Na een productieve ochtend en een heerlijke lunch voel je hem ineens opkomen: Het middagdipje. Het kost je grote moeite om je ogen open te houden. Op naar een goede bak koffie? Niet de slimste optie. Vier tips om je middagdipje gezond en effectief tegen te gaan.

De eerste reactie op een middagdip is voor veel mensen het grijpen naar de koffie, het liefst met veel suiker. Als je al een tijdje Paleo eet, zul je het laatste waarschijnlijk al niet meer doen, maar de koffie wellicht nog wel. Vaak geeft de koffie echter maar een tijdelijk piek en mogelijk werkt het negatief of je cortisol (stresshormoon).

Drink voldoende water

Een middagdip wordt vaak veroorzaakt door teveel eten. Veel mensen verwarren honger vaak met dorst. Zorg dat je in de ochtend en over de dag voldoende drink. Zet een fles of kan water naast je of neem hem mee en drink ieder kwartier een aantal slokken. Zo voorkom je dat je ineens veel honger hebt.

Een goed ontbijt

Begin de dag met een goed ontbijt dat langzaam energie afgeeft. Banaanpannenkoekjes of eimuffins bijvoorbeeld. Experimenteer om te kijken wat voor jou werkt. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je insulinespiegel stabiel blijft. Hier profiteer je zelfs in de middag van.

Zorg voor voldoende slaap

Bijna onnodig om te zeggen, maar zorg dat je voldoende slaapt. Het helpt je niet alleen beter te concentreren, ook je geheugen is beter, je kan zaken beter beoordelen en bent over het algemeen creatiever. Daarnaast zorgt het ervoor dat je niet zo snel trek krijgt in suiker, die weer een flinke dip kunnen geven.

Beweeg meer

Wanneer je minder fit bent, is de kans groot dat je last hebt van wisselende energielevels. Zeker wanneer je zittend kantoorwerk doet. Plan een lunchwandeling of een rondje met de fiets en doe wat rek-en strekoefeningen tussendoor. Wanneer er tijd en ruimte voor is, is dit ook goed om te doen als je een dipje voelt opkomen.

Probeer naast deze tips je dag zo in te delen dat je intensieve zaken, zoals een vergadering, in de ochtend plant. Heb je ’s middags toch nog een dipje, ondanks dat je voldoende hebt geslapen, kleine maaltijden hebt gegeten en genoeg hebt gedronken, maak dan even een ommetje of pak de telefoon voor een gesprek met iemand die je inspireert of motiveert. Dat vind ik in ieder geval prettig.

Heb jij nog andere tips die je middagdip tegengaan? Laat ze me weten!

o_-
Citeren26.09.20160 likes

Nertsolie

Is niet bij iedereen bekend en daarom wil ik je er graag iets meer over vertellen. Ik wil met name ingaan op de nertsolie van Mylene gezien een potje van bijvoorbeeld de apotheek toch heel anders is.

Dit is eigenlijk zo'n wondermiddel wat je voor ontzettend veel dingen kan gebruiken. Iedereen kan zich wel zo'n potje zalf van oma herinneren. Wat je ook had, met die zalf was het verholpen. Zoiets doet nertsolie ook en daarom zou er in elk huis wel een flesje moeten staan. Bovendien is dit een product dat zeer zuinig in gebruik is en je heel goed lange tijd kan bewaren.

Nertsolie wordt op dit moment in heel veel cosmeticaproducten gebruikt ter ondersteuning. Let er maar eens op waar je het tegen komt (met name creme).

Het werkt voedend, helend en verzorgend

Dit betekend dus dat het voor vele doeleinden te gebruiken is. Met name voor de huidverzorging is dit een superproduct. Even een opsomming waar het onder andere voor te gebruiken is:

  • Droge en/of schrale huid
  • Kloofjes in handen en voeten
  • Dichte wondjes en/of schaafwondjes
  • Littekens, verzachten en/of verminderen
  • Zwangerschapsstriemen
  • Droog haar
  • Psoriasis
  • Exceem
  • Babybilletjes
  • Rimpels, verminderen en/of minder zichtbaar

Dit is toch al een flinke lijst. Je dient het niet te gebruiken op open wonden, brandwonden of als je last hebt van acne. Alleen voor uitwendig gebruik!

o_-
Citeren29.09.20160 likes

Nestosyl

Tegenwoordig hebben veel mensen het wel in huis; Nestosyl.
Het wordt voor van alles gebruikt. Je hebt de oranje tube van Nestosyl en de 3 in 1 wondgel. Verder heb je nog allerlei andere soorten van Nestosyl, maar de classic (de normale) of de 3 in 1 gel, kan je voor (bijna) alles gebruiken! Nestosyl is makkelijk in gebruik.
Ze zijn vrijwel bij iedere drogist/apotheek te koop.

Waarvoor kan je het gebruiken:

Insectenbeten

Snijwonden

Schaafwonden

Oppervlakkige brandwonden

lichte vorm van doorligwonden

smet- en schuurwonden

incontinentie (Nestosyl smet - en schuurwondenspray)

luieruitslag

sporten & transpireren (Nestosyl smet - en schuurwondenspray)

kloven

Citeren30.09.20160 likes

bijna allemaal... :D ik ken het niet... heb het ook nog niet gezien... denk dat het alleen in nl te verkrijgen is...

o_-
Citeren30.09.20160 likes

Hoe gezond zijn kersen? Lees hier de 6 voordelen

Er wordt beweerd dat kersen in het jaar 600 voor Christus al erg geliefd waren in China als lekkernij voor de rijken. Later werden kersen door de Romeinen meegenomen naar andere landen, waaronder Engeland. Toen deze fruitsoort in 1600 door de Engelse kolonisten naar Noord-Amerika werd meegenomen, nam de populariteit nog meer toe.

Kersen werden een lange tijd vooral gegeten bij het dessert. In de 15e en 16e eeuw begon men dit fruit echter ook te gebruiken als geneesmiddel. Tegenwoordig worden kersen over de hele wereld nog steeds veel gegeten. Doordat er nu meer dan 1000 soorten kersen zijn, is het aanbod erg groot [1].

Door het eten van kersen kan je verschillende gezondheidsvoordelen ervaren waar je in dit artikel meer over zal lezen, zoals een betere nachtrust, een bescherming tegen kanker, een verminderde kans op diabetes en minder klachten door spierpijn.

Ook kom je te weten of kersen je kunnen helpen om gewicht te verliezen.

Waarom de kers gezond is

Helpt je om beter te slapen: Melatonine is een antioxidant dat een belangrijke rol speelt tijdens de slaap. Deze stof wordt door het lichaam aangemaakt wanneer het donker is, om de slaapcyclus te reguleren. Doordat er tegenwoordig veel gebruik gemaakt wordt van kunstmatig licht, kan dit proces verstoord worden. Dit probleem kan verholpen worden door kersen te eten. Deze bevatten namelijk veel melatonine, waardoor je nachtrust kan verbeteren.

Dat kersen je helpen om beter te slapen is ook gebleken uit een onderzoek waarbij verschillende personen kersensap moesten drinken. Door 30 minuten na het wakker worden en 30 minuten voor het avondeten kersensap te drinken, verhoogden ze het melatoninegehalte in hun lichaam [2,3].

Door de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren, maak je minder van het hongerhormoon ghreline aan. Dit leidt tot minder honger en een snellere stofwisseling. Meer informatie hierover lees je in het artikel over tips om af te vallen.

Beschermt tegen kanker: Volgens de National Cherry Growers & Industries Foundation kan je door het eten van kersen kanker voorkomen. Dit is mogelijk doordat deze veel bèta-caroteen, vitamine C, anthocyanen en quercetine bevatten. Dit zijn allemaal stoffen die de kans op kanker kunnen verkleinen.

Vooral het anthocyaan cyanidine is belangrijk voor de bescherming tegen kanker. Verschillende studies hebben aangetoond dat deze stof genetische mutaties, die kunnen leiden tot kanker, kunnen voorkomen. Ook kan het de groei van kankercellen tegengaan [5,6].

Verkleint de kans op diabetes: De anthocyanen, de stoffen die kersen hun rode kleur geven, kunnen voor nog meer voordelen zorgen. Vooral het eten van zure kersen kan een positief effect hebben op de genen die te maken hebben met de regulering van glucose in het lichaam. Hierdoor wordt het risico op diabetes kleiner [3,5,7].

Reguleert de bloeddruk: Kalium is een mineraal dat de vloeistoffen in het lichaam reguleert. Vooral op de bloeddruk kan het een positief effect hebben. Doordat kersen veel kalium bevatten, kan het eten van deze fruitsoort bijdragen aan een gezonde bloeddruk [4,6]. Andere fruitsoorten die rijk zijn aan kalium zijn watermeloen,granaatappelavocadokiwi en blauwe bessen.

Vermindert de klachten door jicht (gewrichtsontsteking): Jicht is een aandoening waarbij er ontstekingen in de gewrichten ontstaan door een teveel aan urinezuur in het bloed. Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd waarin is aangetoond dat het eten van kersen de klachten door jicht kan verminderen.

Een USDA studie waarbij men 2 porties kersen per dag at, heeft aangetoond dat het urinezuurgehalte hierdoor met 15% verlaagd werd. Ook de hoeveelheid van het eiwit waarmee wordt aangetoond of er een ontstekingsreactie in het lichaam aanwezig is, nam hierdoor af [6].

Uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door Yuging Zhang, een professor aan deBoston University, bleek dat het eten van 10 kersen per dag de kans op een jichtaanval met 35% deed verminderen. Dit onderzoek werd uitgevoerd met 633 jichtpatiënten. Bij personen die meer kersen aten werd dit risico met zelfs 50% verkleind [3,5,8,9].

Helpt tegen spierpijn: Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van kersen spierpijn kan verhelpen. Volgens een onderzoek uit de Journal of the International Society of Sports Nutrition hadden hardlopers die een week lang iedere dag kersensap dronken minder last van spierpijn na een wedstrijd. Dit is mogelijk doordat de antioxidanten in zure kersen bescherming kunnen bieden tegen vrije radicalen die ontstaan tijdens het sporten [3,5,6,10].

Voedingswaarde

Voedingswaarde zure kersen

Een portie zure kersen van 155 gram bevat de volgende voedingswaarde [11]:

  • 77 calorieën
  • 19 gram koolhydraten, waarvan
    • 13 gram suiker
    • 2 gram vezels
  • 2 gram eiwit
  • 0 gram vet

Vitamines en mineralen:

  • Vitamine A: 40% ADH
  • Vitamine C: 26% ADH
  • Vitamine E: 1% ADH
  • Vitamine K: 4% ADH
  • Calcium: 2% ADH
  • Foliumzuur: 3% ADH
  • Magnesium: 3% ADH
  • Kalium: 8% ADH
  • Koper: 8% ADH
  • Mangaan: 9% ADH

Voedingswaarde zoete kersen

Een portie zoete kersen van 138 gram bevat de volgende voedingswaarde [12]:

  • 87 calorieën
  • 22 gram koolhydraten, waarvan
    • 18 gram suiker
    • 3 gram vezels
  • 1 gram eiwit
  • 0 gram vet

Vitamines en mineralen:

  • Vitamine A: 2% ADH
  • Vitamine C: 16% ADH
  • Vitamine E: 0% ADH
  • Vitamine K: 4% ADH
  • Calcium: 2% ADH
  • Foliumzuur: 1% ADH
  • Magnesium: 4% ADH
  • Kalium: 9% ADH
  • Koper: 4% ADH
  • Mangaan: 5% ADH

Naast deze vitamines en mineralen bevat een portie zure of zoete kersen ook vitamine B6, ijzer, bèta-caroteen en zink.

Kersen eten tijdens het afvallen

Kersen kunnen heel goed voor je zijn wanneer je graag wiltafvallen. Ze bestaan namelijk voor 75% uit water en bevatten weinig calorieën. Hierdoor houd je langer een vol gevoel en zal je minder snel zin krijgen om weer iets te eten [2]. Ook bevatten kersen veel vitamines en mineralen die erg belangrijk zijn tijdens het verbranden van vet.

Hoewel kersen erg gezond zijn, bevatten ze ook fructose (fruitsuiker). Om deze reden is het belangrijk om niet te veel van deze fruitsoort binnen te krijgen. Dit zou het afvallen namelijk kunnen tegenwerken.

Door niet meer dan twee stuks fruit (of twee porties kersen) per dag te eten, krijg je niet te veel van deze fruitsuikers binnen. Wanneer je jezelf hieraan houdt kunnen kersen je helpen tijdens het afvallen.

o_-

Adverteer hier