Forums  ›  Gezellig Kletsen.com  ›  Gezellig Kletsen.com
 

goedkope tips en weetjes...

Advertise here!!

Citeren27.10.20160 likes

als je bruine bananen hebt .... stop ze een nacht in een zakje met rijst... de volgende dag is het bruin van de bananen wat weg maar zorg voor genoeg rijst erin... 

dit kan ook met een foon die in water is gevallen... alleen moet je de losse delen, los erin doen...

o_-
Citeren29.10.20160 likes

banaan is goed voor...

1.Premenstrueel syndroom
Last van premenstruele ongemakken? Gooi die pillen weg, eet een banaan. De vitamine B6 reguleert de glucose in je bloed, wat je stemming tegoedkomt.

2.Bloedarmoede
Door hun hoge ijzergehalte stimuleren bananen de aanmaak van hemoglobine in het bloed.

3.Depressie
Volgens recent onderzoek bij mensen die aan een depressie lijden, voelden velen zich beter na het eten van een banaan. Bananen bevatten immers tryptofaan, een aminozuur dat het lichaam omzet in het serotonine. Die neurotransmitter heeft een gunstige invloed op je stemming, je zelfvertrouwen, je slaap, je seksuele activiteit en je eetlust.

4.Bloeddruk
Bananen bevatten veel kalium en amper zout, wat van de vrucht de perfecte remedie tegen hoge bloeddruk maakt. De Amerikaanse Voedsel- en Medicijnenadministratie (FDA) heeft de bananenindustrie
recent de toestemming verleend uit te pakken met de stelling dat bananen het risico op hartaanvallen vermindert.

5.Geheugen
Tweehonderd studenten aan een school in het Engelse Twickenham werden vorig jaar met bananen door hun examenperiode geholpen. Ook hier is het kalium in de bananen dat hun hersenactiviteit stimuleerde en hen hielp om alerter te zijn.

6.Constipatie
Bananen zijn vezelrijk en daardoor helpen ze de darmtransit.

7.Kater
Zwaar doorgezakt? Maak ’s morgens een milkshake met banaan en honing. De banaan zorgt dat je maag zich herstelt en met behulp van de honing herstellen de door de drank aangetaste suikerwaarden in je bloed zich. De melk zorgt voor herhydratering.

8.Maagzuur
Bananen werken maagzuur tegen.

9.Ochtendmisselijkheid
Eet tussen de maaltijden een banaan om je suikerspiegel op peil te houden, zo voorkom je ochtendmisselijkheid.

10.Muggenbeten
Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over de muggenbeet, de jeuk en de zwelling zullen afnemen.

11.Zenuwen
Bananen zijn rijk aan B-vitamines, die helpen het zenuwstelsel te kalmeren.

12.Maag- en darmproblemen
Bananen zijn het uitgelezen natuurlijke middel tegen maag- en darmklachten. Dat danken ze aan hun zachte textuur. De banaan neutraliseert de zuurtegraad en vermindert irritatie doordat ze een beschermlaag aanbrengt op de maagwand.

o_-
Citeren30.10.20160 likes

Een muntje in de vriezer leggen? Dit is waarom je dat altijd moet doen.


Ben je weleens teruggekomen van vakantie of een weekendje weg en dan staan je digitale klokken te knipperen of ze geven een verkeerd tijdstip aan. Je vraagt je af wat er gebeurd kan zijn. Misschien wel een stroomstoring toen je weg was, maar het is niet in te schatten wanneer dit is gebeurd. En wat moet je dan doen met het eten uit de koelkast en vriezer?! Want je weet niet hoelang het ontdooid is geweest.

Of kan dat wel? Jazeker! De truc is erg handig als je lang weg bent geweest. Als je dit doet dan weet je voortaan precies of het eten in jouw vriezer nog goed is of dat je het misschien juist weg moet gooien.
Zet een kopje water in de vriezer. Laat het goed invriezen en leg een muntje op de bovenkant. Als je last hebt gehad van een stroomstoring dan kan je hieraan zien of je eten bevroren is gebleven terwijl je weg was.

Als het muntje is gedaald tot op de bodem van de beker betekent dat al het voedsel ontdooid is geweest en je het weg moet gooien. Maar als het kwartje op de bovenkant is blijven liggen of in het midden van de beker dan kan je eten nog steeds goed zijn.

Het is een super goeie tip, maar als je geen goed gevoel hebt over je eten, gooi het dan weg. 

o_-
Citeren01.11.20160 likes

11 dagelijkse gewoontes die hoofdpijn veroorzaken

Hoofdpijn, een veel voorkomende kwaal… en niet enkel in de slaapkamer. Verschillende ziektes (verkoudheid) of omstandigheden (het weer) kunnen hoofdpijn veroorzaken, maar soms werken wij het ook zelf in de hand. Jawel, alledaagse gewoontes kunnen aanleiding geven tot hoofdpijn, zoals:

1) Honger

Door een maaltijd over te slaan, kunnen de glucoseconcentraties in het bloed gevaarlijk diep zakken, de spieren spannen zich op en vernauwen de bloedvaten. Dit leidt op zijn beurt tot te weinig zuurstof of druk in de hersenen en dus hoofdpijn.

2) … en voeding

Zeker bij wie gevoelig is aan hongerhoofdpijn en migraine, kan bepaalde voeding hoofdpijn uitlokken. Dat gaat van suikerrijke voeding, gerookt vlees en zelfs kaas en wijn.

3) Dorst

Dehydratatie is een belangrijke oorzaak van hoofdpijn, die zelfs zeer zwaar kan zijn. Deze hoofdpijn gaat vaak gepaard met droge mond en misselijkheid, en lijkt te verergeren door beweging. Rusten en ondertussen drinken of waterrijke voeding, zoals fruit en groenten eten, is de oplossing.

4) Te veel (of te weinig!) cafeïne

Te veel van iets is nooit goed, en dat geldt ook voor cafeïne. Naast hartkloppingen en slaapproblemen, kan je er dus ook hoofdpijn door krijgen. Het moet wel gezegd dat cafeïne hoofdpijn kan veroorzaken, maar dat het weinig gebeurt. Bij bepaalde soorten hoofdpijn kan cafeïne zelfs helpen.

Wat vaker hoofdpijn veroorzaakt is … te weinig cafeïne, ten minste als je een beetje cafeïne-verslaafd bent. Wie veel en/ regelmatig koffie drinkt en abrupt stopt, kan ontwenningsverschijnselen vertonen… en hoofdpijn krijgen. Hoe? Omdat het lichaam gewend is aan het effect van de cafeïne, waardoor de bloedvaten te wijd openstaan. Wil je je cafeïne-afhankelijkheid verminderen, dan doe je dat best door elke dag een beetje minder cafeïne te drinken. Geen reden dus om meteen alle koffietjes overboord te gooien!

5) Te weinig slaap

Vermoeidheid is een gekende oorzaak van hoofdpijn: mensen die zes uur per nacht slapen hebben significant meer kans op hoofdpijn dan wie meer slaapt.

6) Gewicht

Wie veel kilo’s meedraagt, heeft 35 procent meer kans op hoofdpijn. Die kans stijgt tot 80 procent voor wie een BMI heeft van meer dan 40.

7) Niet (of te veel) sporten

Wie niet sport heeft meer kans op hoofdpijn, maar te veel sporten kan bij sommigen dan weer leiden tot inspanningshoofdpijn. Laat dat je niet verhinderen om naar buiten te gaan: beweging doet het lichaam meer goed dan kwaad en de kans op inspanningshoofdpijn is niet zo groot.

8) Stress

Druk op jezelf = druk in je hoofd.

9) Kapsel

Strakke kapsels, zoals een paardenstaart, een knot of een ingevlochten vlecht, kunnen ook hoofdpijn veroorzaken door het trekken aan de hoofdhuid.

10) Werk- en zithouding

We letten vaak niet op onze houding en zitten onderuitgezakt, scheef of kijken naar een te lage of te hoge computer. Dat kan een hele reeks klachten veroorzaken, waaronder nek- en rugklachten… en hoofdpijn.

11) Te weinig verluchting

Zuurstof hebben we broodnodig. Gewoon, om te leven, maar ook om ons te kunnen concentreren én om hoofdpijn tegen te gaan. Zwier dat raam dus regelmatig open en/of koop luchtzuiverende planten.

o_-
Citeren02.11.20160 likes

Volgens Mayo Clinic is acute bronchitis vaak het gevolg van een verkoudheid of een andere luchtweginfectie. Acute bronchitis kan iets kleins zijn, maar het kan ernstig en zelfs levensbedreigend zijn. Ik heb een aantal manieren voor jullie waardoor je dit snel en gemakkelijk kunt voorkomen/genezen.

1. Het klinkt misschien cliché, maar het drinken van een glas water per twee uur kan helpen om dik slijm te verdunnen, en dus je luchtwegen te openen.

2. Stomen. Verschillende magazines raden stomen aan om je luchtwegen vrij te maken. Kook water in een kom. Hang er vervolgens een handdoek overheen en laat je hoofd vlak boven het water rusten. Dit kan je doen door eucalyptus olie of andere essentiële oliën toe te voegen aan het water. Dit komt omdat eucalyptus een anti-bacteriële werking heeft, en er dus voor zal zorgen dat je luchtwegen vrijgemaakt worden.

3. Cayenne peper. Cayennepeper en andere kruidige voedingsmiddelen verdunnen het slijm in de longen en het bevorderen een gezonde hoest. Het eten van deze kruiden is dus een ideale manier om slijm uit de bronchiën te verwijderen.

4. Oregano olie. Niet alleen lekker op de pizza. Verschillende doktoren raden deze olie aan omdat het een anti-bacteriële werking heeft en goed is voor de bronchiën.

5. Gember, kaneel en kruidnagel. Gember staat bekent voor zijn vermogen om ziekte te bestrijden. Met zijn anti-inflammatoire immuunstimulans
is het ook nuttig tegen bronchitis. Thee gemaakt van gember, kaneel en kruidnagel is dan ook ontzettend goed als je je ziek, zwak en misselijk voelt.

6. Knoflook. Kook 3 teentjes knoflook in een glas melk en drink deze voor het slapen gaan. Dit drankje zal werken als een natuurlijke antibiotica.

7. Honing is een natuurlijk wondermiddeltje wat niet alleen prettig aanvoelt in de keel. 1 theelepeltje honing in een kopje thee of kopje warm water zal je lichaam een energie boost geven. Een perfect begin van de dag!

o_-

Advertise here!!

Citeren02.11.20160 likes

frituurketel/frituurpan zuiver maken, zo een rot klusje.... maar met deze tip een makkie...

haal al het vet eruit... en veeg na met een pannenlikker...

vul je frietketel dan met 2/3 water... 

doe er een vaatwastablet in...

dan het mandje terug erin... 

zet je frietketel aan op 90 graden en laat het 15 min staan... 

spoel de frituurketel om, enkele keren en klaar is je frituurketel...

o_-
Citeren07.11.20160 likes

last van keelpijn of Blijft je keel pijn en ruw?

Overweeg dan om te gorgelen met zout water. Het volstaat om een theelepel zout op te lossen in een kopje warm water en daar regelmatig mee te gorgelen. 

o_-
Citeren07.11.20160 likes

Aardbeien, waar zijn ze goed voor?

De aardbei wordt gezien als één van de lekkerste vruchten in ons land. Vooral in het zomerseizoen is deze vrucht van de partij in de spermarkten. Supermarkten verkopen vaak zowel Nederlandse en Spaanse aardbeien. Deze laatste soort worden gezien als lekker zoet. De nederlandse aardbeien ogen wat lichter van kleur. Wat je waarschijnlijk niet weet is dat de aardbei heel veel vitamine C bevat, zelfs in sinaasappelen zit minder vitamine C.

Voordelen van de aardbei:

De aardbei heeft een positief effect op de huid, dit komt door de hoge vitamine C waarde. Ook het water die in de vrucht zit en de anti oxidanten zorgen hiervoor. De vitamines zorgen ook voor het op peil houden van de weerstand. Vitamines die naast vitamine C voorkomen zijn ook vitamine E en vitamine B6. In aardbei zit niet directe vitamine A, maar deze wordt wel aangemaakt door de caroteen die in deze vrucht voorkomt. Wist je dat deze vitamine ook een positief effect heeft op de ogen? Net als wortels zorgt dus ook de aardbei voor een goed gezichtsvermogen.

In een aardbei zit weinig calorieën. Ook geven ze je net als een appel en banaan een lang voldaan gevoel. Dit heeft een positief effect wanneer je op dieet bent. De energie die in aardbeien zitten bevatten fruitsuikers. Dit zorgt ervoor dat je lichaam energie krijgt. De energie wordt ook veroorzaakt door het foliumzuur in deze vrucht. De aardbei is hier zeer rijk aan. Net als banaan heeft ook de aardbei een positief effect op de bloeddruk. Zo zit er kalium in deze vrucht. Dat zorgt ervoor dat de bloeddruk beter wordt geregeld. Heel handig wanneer deze niet altijd stabiel is. Let er wel op dat het een bloeddrukverlagende werking heeft.

Feitjes op een rij:

- Aardbeien zorgen ervoor dat de darmen als het ware worden ontgift en het heeft tevens een verlichtend effect op de darmwerking

- Aardbeien versterken de botten, het haar en de huid

- Aardbeien heeft een positief effect op de libido

- De vrucht heeft een gunstig effect op de bloedvorming en de celgroei.

Natuurlijk kan je ook hele lekkere dingen maken met aardbeien zoals in de chocolade fondue dippen of er een smoothie van maken, of het op brood doen of gewoon uit de hand.

Citeren14.11.20160 likes

voor de bevroren auto ruiten snel te ondooien zonder krabben... 

2/3 alcohol

1/3 water

een lepeltje afwasmiddel 

samen in een spraybus ff mixen...

op de ruit spuiten en het ijs verdwijnt binnen de 5sec... 

o_-
Citeren24.11.20160 likes

Coca-Cola is een van de meest iconische frisdranken ter wereld. Hoewel velen van ons dagelijks cola drinken, blijkt het nog veel meer functies te hebben. Het is er niet alleen om onze dorst te lessen. Sterker nog, je kunt cola ook gewoon als schoonmaakproduct gebruiken!

cola1

 
Moeilijk te schrobben vaatwas

Geen paniek als je weer eens een schotel hebt met aangebrande restjes op de bodem. Mix cola met je gewone vaatwasmiddel en schrob met heet water de schotel schoon. Laat het mengsel vervolgens enkele minuten intrekken, en schrob verder. Het zou er heel gemakkelijk moeten afkomen nu.

cola2

Kauwgom uit haar verwijderen

Kinderen slagen er op een of andere manier toch altijd in om kauwgom in hun haar te krijgen. Gebruik cola om het te verwijderen! Giet een beetje cola over de plek waar de kauwgom vastzit. Laat het even intrekken en de kauwgom zou er daarna eenvoudig uitgewassen moeten kunnen worden.

cola3

Slechte haar dag?

Soms hebben we wel eens een misverstand met de kapper. We vroegen voor een bepaalde haarkleur maar de kapper heeft dat helemaal verkeerd begrepen. Als dat gebeurt, panikeer dan niet. Cola zal de haarkleur niet verwijderen, maar het zal de kleur wel verzachten, zodat je weer kan buitenkomen.

Vul een emmer met cola en dompel je haren erin. Daarna was je je haar met je gebruikelijke shampoo.

cola4

Metaal terug laten blinken

Geef je metaal terug zijn glans door het met cola te wassen. Plaats roestige gereedschappen in een emmer en giet de cola erover.

cola5

Ramen schoonmaken

Als je thuis of in je auto vuile ramen hebt, probeer ze dan eens met cola schoon te maken. Wrijf je ruiten met cola in en laat het even intrekken. Daarna schoonspoelen met water.

cola6

Vlekken op hout?

Als je vlekken hebt op je houten tafel, verwijder ze dan met cola. Sop een beetje cola op de vlek en laat het even zijn werk doen. Daarna afspoelen met water en de vlek zou verdwenen moeten zijn.

cola7

Vetvlekken op kleding

Gefrituurde hapjes zijn echt heerlijk, maar de vetvlekken op onze kleding bezorgen ons heel wat kopzorgen. Verwijder deze vlekken met cola! Voeg een beetje cola aan je wasbeurt toe en was dan gewoon met je gebruikelijke wasmiddel. Als de vlekken toch te hardnekkig zijn, giet de cola dan rechtstreeks op de vlekken.

cola8

Toiletpot-reiniger

Giet een blikje cola in je vuile toilet. Laat het even intrekken en vervolgens spoel je door. Nu heb je een zuiver en mooi toilet!

cola9

o_-

Adverteer hier