Forums  ›  Gezellig Kletsen.com  ›  Gezellig Kletsen.com
 

goedkope tips en weetjes...

6
 
 

Advertise here!!

Citeren26.11.20160 likes

Als je je autoruiten in smeert met 3 delen azijn en 1 deel water (nog wel even afnemen met een doekje) dan hoef je de volgende ochtend niet te krabben!

Voorkom bevriezing van je ruitenwissers door er oude sokken omheen te doen.

Verwarm je sleutel met een aansteker als je sloten bevroren zijn.

Geen ijskrabber bij de hand? Gebruik een cd hoesje!

Pijpisolatie onder je deuren gaat tocht tegen.

Met flessen in je laarzen blijven ze goed rechtop staan.

Haal pluisjes van een trui met een scheermesje

Zoek je een oplossing tegen tocht? Koop bubbeltjesplastic en snijd een vorm uit ter grootte van je raam. Maak je naam nat met een sprayfles en plak het bubbeltjesplastic tegen het raam aan. De bubbelkant moet tegen het raam aanliggen.

Als je door de sneeuw moet fietsen kan je tie-wraps gebruiken voor extra grip!

fietsen-grip-4

automat-sneeuw-3

o_-
Citeren25.12.20160 likes

Je hoofdpijn gaat voorbij als je deze 3 ingrediënten mengt. Ik kon het eerst nauwelijks geloven!

Heel wat mensen lijden aan vreselijke en chronische hoofdpijnaanvallen. Deze pijn wordt vaak veel meer dan een vervelende belasting.

 

Bij sommigen wordt het zo erg dat hun dagelijks leven erdoor beïnvloed wordt en dat ze normale opdrachten en taken niet meer kunnen uitvoeren. De verlammende pijn veroordeelt hen tot hun bed.

Om toch nog enigszins de dag door te komen, grijpen ze naar pijnstillers, maar op lange termijn is dit evenmin een oplossing.
 

Daarom tonen we hier een natuurlijk middeltje waarmee je je leven een stuk aangenamer kunt maken. Daarmee worden hevige pijnen verzacht, zonder de nevenwerkingen van medicijnen. Het is heel eenvoudig.

Ingrediënten:

  • 10 knoflookteentjes
  • 500 g honing
  • een paar zwarte pepertjes

Bereiding:

Eerst worden de knoflookteentjes gepeld en in twee gesneden. Doe de knoflook vervolgens in een glas, giet de honing erover en strooi de peper uit. Sluit het glas goed af en laat het mengsel 5 dagen trekken. Klaar!

Wanneer je de hoofdpijn voelt opkomen, kan je met een lepel van dit natuurlijk middeltje erger voorkomen. Belangrijk is dat je daadwerkelijk een stuk knoflook en honing op de lepel hebt liggen. Uiteraard kan je ook preventief dagelijks een lepeltje van dit wondermiddel nemen om hoofdpijnen te vermijden.


Door de antibacteriële eigenschappen van de honing, samen met de knoflook en de peper daalt de bloeddruk, wordt je immuunsysteem versterkt en zal je algemeen welzijn je zeer dankbaar zijn.

De natuur heeft ons werkelijk veel te bieden om pijn te verzachten en te verlichten. Maar slechts weinig mensen weten hoe.

o_-
Citeren22.01.20170 likes

Hier vind je manieren waarop je koffie kan gebruiken die niet veel mensen kennen. Koffie is veel meer dan alleen een heerlijke warme drank!

Plantenvoer

Van koffiedik kan je hele goeie plantenvoeding maken. Het zit vol voedingstoffen voor planten en dit zie je terug in de tuin.

Middel tegen slakken

Slakken moeten niets hebben van koffie. Dus als je jouw moestuin wilt beschermen, gebruik dan koffiedik. De slakken zullen wegblijven als je dit over de aarde verspreid.

Anti mieren

Koffie heeft zo een sterke geur, dat mieren daardoor in de war raken. Ze kunnen hun weg niet meer vinden.

Katten weghouden

Heb je last van katten in de tuin, met koffiedik maak je een soort muur waar ze niet langs kunnen.

Wespen verjagen

Ook wespen moeten niets hebben van de geur van koffie. Alleen in dit geval kan je de koffiedik niet zomaar neerzetten. Het werkt het beste als je het in een pot doet waar je het ook in kan aansteken. De dampen die er dan van vrij komen zijn niet schadelijk voor ons en ook niet zichtbaar. Maar wespen blijven erdoor weg.

Gezonder haar

Meng je shampoo met koffie en je haar zal er glanzender uitzien. Een klein beetje koffie
doet al wonderen. Dit resultaat is alleen bewezen effectief voor donkere haar typen.

Anti-cellulitiscrème

In anti-cellulitisproducten zit een hoge dosis cafeïne. Deze lotions zijn vaak duur en er zitten ook andere stoffen in. Met koffiedik en een biologische olie kan je zelf een crème maken die net zo goed werkt.

Weg met donkere kringen onder je ogen

Koffie kan je niet alleen wakker houden maar je er ook wakker uit laten zien. Meng olijfolie met koffiedik en smeer dit op de huid onder je ogen. Als je thuis koffiepads hebt is dat nog beter! Deze kan je op je ogen doen net als komkommer schijven.

Koffie als zeep

Koffie verstevigt de huid en het fijngemalen poeder werkt ook goed als scrub. Zo verwijder je dode huidcellen en verstevig je de huid. beter kan het niet.

Luchtverfrisser in de koelkast

Ooit een nare lucht gehad in de koelkast door bedorven etenswaren. Vaak helpt alleen schoonmaken niet direct. Zo’n vervelende geur kan je nog dagen of zelfs weken ruiken. Maar met koffie neutraliseer je de geur.

Schoonmaken van pannen en oppervlakten

Koffie kan je heel goed gebruiken om schoon te maken. Koffie in poedervorm werkt als een soort schuurmiddel. Zo krijg je alles weer schoon zonder gebruik van chemische stoffen. En het is nog goedkoper ook.

o_-
Citeren04.04.20180 likes

leuk deze nog eens terug te vinden... 

 

o_-
Citeren11.05.20180 likes

Bored? Here's 101 Useful Websites 

http://www.majorgeeks.com/news/story/heres_101_useful_websites_with_easy_to_remember_names.html

Advertise here!!

Citeren13.08.20180 likes

Ikzelf gebruik chicorei tegen diaree/darmklachten. chicorei is de gedroogde wortel van wiitlof en werd/word gebruikt om toe te voegen als men koffie zet.

het zou een goede werking hebben op de darmflora.

6
 
 

Adverteer hier