Forums  ›  Gezellig Kletsen.com  ›  Gezellig Kletsen.com
 

goedkope tips en weetjes...

Advertise here!!

Citeren13.07.20160 likes

Iedereen houdt van koffie. Het eerste wat mensen ’s morgens, nog half slapend drinken, is een lekker kopje thee. En tegelijk wordt er meteen troep gemaakt, want de restjes koffie in de filter worden niet gebruikt en weggegooid. Dat dachten wij toch. De waarheid is dat dit zwarte goud van onschatbare waarde is. Het enige wat je moet doen is het op een vel papier of in een schaal laten drogen. Dan ben je klaar om deze koffieresten voor 14 verschillende trucs te gebruiken.

1. Meststof

Van koffiedik kan je echt uitstekende meststof maken. Het is onwaarschijnlijk rijk aan nutriënten en grote hoeveelheden nitrogeen, kalium en fosfor, en helpt zo planten groeien.

insmeren-1

2. Remedie tegen cellulitis

De meeste remedies tegen cellulitis die tegen hoge prijzen door de cosmetica-industrie worden aangeboden, bevatten cafeïne. In plaats van dure zalfjes te kopen, kan je met een beetje olie en koffiedik een veel goedkoper maar minstens zo effectief alternatief maken.

insmeren-2 (1)

3. Compost

Wormen houden van koffiedik. Hoewel het op het eerste zicht een beetje walgelijk en zinloos lijkt, is het eigenlijk wel geniaal. Wie koffiedik in zijn compost mengt, mag vele aardwormen verwachten, die zich dan zeer snel zullen voortplanten en een grotere productie opleveren.

insmeren-3

4. Tegen slakken

Slakken haten koffie. Als je je oogst wil beschermen, spreid dan wat koffiedik over de aarde uit en je kunt er zeker van zijn dat de slakken niet meer zullen langskomen.

insmeren-4

5. Tegen mieren

De geur van koffie is zo intens dat het mieren in de war brengt zodat ze hun weg naar jouw moestuintje niet zullen vinden om schade aan te richten. Het kan nauwelijks beter!

insmeren-5

6. Tegen wespen

Wespen houden evenmin van de geur van koffie. Daarbij komt nog dat het al werkt door gewoon een beetje koffiedik achter te laten. Het beste is om het in een vuurbestendige bokaal te plaatsen en met een lucifer aan te steken. Dat leidt tot condensatie of stoom. Mensen merken er niets van en het is niet schadelijk. Dit schrikt zelfs de meest koppige wespen in enkele seconden af.

insmeren-6

7. Katten

Het gaat zelfs verder. Voor wie niet van straatkatten houdt, moet gewoon een beetje koffiedik hier en daar uitspreiden. Dan, net zoals een onzichtbare barrière, zullen de katten braafjes op afstand blijven.

insmeren-7

8. Zeep

Het verstevigende effect zoals in nummer 2 leent zich nog tot andere functies. Koffie is niet alleen goed voor de huid, maar het fijngemalen poeder heeft ook een reinigend effect. 1 zeepje, 3 functies: het kan nog nauwelijks beter worden!

insmeren-8

9. In de koelkast

Wie geregeld sterk ruikende voedingswaren in de koelkast bewaart, ken het fenomeen. De koelkast blijft onaangenaam ruiken, zelfs wanneer je ze helemaal hebt schoongemaakt. Een kopje koffiedik neutraliseert de geurtjes en zorgt ervoor dat je koelkast altijd aangenaam ruikt.

insmeren-9

10. Schuurmiddel

Koffie is zeer geschikt om te poetsen. De kleine korrels werken als een detergent om potten en pannen te reinigen en hun oppervlaktes helemaal te doen blinken – en dat allemaal zonder gebruik van chemicaliën EN je bespaart ook nog eens op de aankoop van schoonmaakmiddelen.

insmeren-10

11. Voor haar

Je haren zullen je dankbaar zijn voor het energierijke en nutriëntrijke koffiedik die je haren een stralende glans geven. Dit werkt alleen voor donkere haartypes, maar is daarom net zo efficiënt.

insmeren-11

12. Tegen wallen onder de ogen

Koffie helpt je niet alleen om wakker te worden, het helpt ook om er minder vermoeid uit te zien. Met een mix van een beetje koffiedik en olijfolie, kan je de vitaliteit van je huid verbeteren. De koffiepadjes hebben het grote voordeel dat je ze na gebruik even op je oogleden kan leggen.

insmeren-12

13. Roest op grillen

Na een barbecue ruikt de roest op de grill verbrandt en niemand wil de grill schoonmaken. Dit is echter snel een eenvoudig: Dep je spons in koffiedik en schrob de grill. Daarna spoel je het goedje af met warm water. De barbecue zal als nieuw blinken!

insmeren-13

14. Tegen vlooien

De eerste maal dat je hond met vlooien geïnfecteerd is, is het alle hens aan dek. Koffiedik is de redder in nood! Masseer de koffie door de huid en de vacht van je viervoeter. De hond zal zo op een volledig natuurlijke wijze van zijn vlooien verlost worden en bijkomende bonus is dat je hond ook nog eens lekker ruikt. Perfect!insmeren-14

Ongelooflijk wat je met dit “bijproduct” allemaal nog kunt doen, niet?

o_-
Citeren10.08.20160 likes

Maïszetmeel is meer dan een verdikkingsmiddel! 10 toepassingen waar jij niet aan had gedacht.

Ik weet niet zeker of iedereen een blikje met maïszetmeel in huis heeft, maar ik zou echt iedereen aanraden om een blikje te kopen en het altijd in huis te houden. Het is zo veel meer dan alleen een verdikkingsmiddel. Lees hieronder waar je het nog meer voor kan gebruiken.

1# Tegen zonnebrand:
Mix de zetmeel met water en smeer het op een verbrande huid, het zal de pijn direct voelbaar verminderen en het werkt ook nog eens tegen insectenbeten.

2# Tegen piepende vloeren:
Als je piepende vloeren hebt, vooral laminaat helpt het om wat zetmeel erover heen te strooien en het over de gehele oppervlakte te vegen zodat de zetmeel in alle naden komt en het opvult.

3# Vinger verf:
Zet wat zetmeel in een bak met water en wat kleurstof, en mix het geheel terwijl het warm word in een pannetje . Het is 100% onschadelijk voor je kind en je muur.

4# Roerei:
Als je een beetje zetmeel door je roerei mixt, word het luchtiger,voller en vooral lekkerder.

5# Deodorant:
Als je de zetmeel onder je oksel smeert voor komt het zweetvocht en de geurtjes.

6# Helpt vlekken verwijderen:
Als je bijvoorbeeld een olievlek op je tapijt hebt, laat het zetmeel 20 minuten op de plek zitten en zuig het dan op.

7# Tegen vlekken op leer:
Zelfde geld voor leer een beetje mais op de olievlek, laat het een nachtje trekken dan veeg je het met een vochtig doekje weg

8# Zachte babybillen:
Een lepel zetmeel heelt zelfs de meest gevoelige huid.

9# Vet haar:
Maiszetmeel is een goede droog shampoo tegen vet haar. Masseer het op de hoofdhuid en was het daarna weg, het werkt ook bij huisdieren.

10# Ramen schoonmaakmiddel:
Als je 1 eetlepel meel mixt met raamschoonmaakmiddel dan krijg je streepvrije ramen

o_-
Citeren11.08.20160 likes

Ze snijdt een keukenrol in twee stukken. Wat ze er daarna mee doet is SUPER handig en geldbesparend. Wow!

Jij vind het vast ook belangrijk dat je huis mooi schoon en bacterievrij is. Wij hebben een oplossing om het vuil te bestrijden. Eentje die ook nog eens behoorlijk wat geld bespaard en heel makkelijk is om te bereiden.

In dit artikel laten wij jou zien hoe je zelf desinfecterende doekjes maakt! Neem alle onderstaande stappen zorgvuldig door. Dit is wat je nodig hebt: 350 ml water, 50 ml schoonmaakalcohol, 4 druppels dreft, een keukenrol en een tupperware bakje.

1. Pak een keukenrol en snijd deze door de helft.

Snijd in 2

2. Pak een tupperware bakje en stop de halve keukenrol hierin

tupperware

3. Hij moet er helemaal inpassen dus zorg ervoor dat het tupperware bakje groot genoeg is.

groot genoeg

4. Doe nu de 350 ml water, 50 ml schoonmaak alcohol ( te koop bij kruidvat ) en 4 druppels Dreft ( of ander afwasmiddel) in een bakje en mix deze goed door elkaar heen.

Schoonmaak

5. Giet het mengels over de halve keukenrol heen.

Gier erin

6. Trek de binnenkant van de keukenrol er uit.

trekt rol eruit

7. Je hebt nu je eigen desinfecterende doekjes gemaakt. Bewaar ze met de deksel dicht en ze blijven heel lang goed!

Reinigingsdoekjes

o_-
Citeren14.08.20160 likes

?action=download&hash=T7RStrSE9b

hoe maak je een mes weer scherp???  zonder messenslijper...

gewoon een keramische mok nemen... je draait hem om en je gaat met je mes over de keramische onderrand... 

!!!! OPGELET !!!! 

mes word heeeeeeel scherp... 

o_-
mok.JPG13.6K207 views
Citeren21.08.20160 likes

De slippers en sandalen kunnen weer uit de kast! Eindelijk is het tijd voor die mooie open schoenen die ik al maanden in mijn kast heb liggen!

Helaas zijn mijn voeten er in de winter niet mooier op geworden en lijkt mijn huid meer op schuurpapier.. Er moet eerst echt iets gebeuren voordat ik zelfverzekerd mijn slippers kan dragen.

Eigenlijk wil ik niet veel geld uitgeven aan een fancy pedicure, en dat hoeft gelukkig ook niet! Dit uitgespaarde geld kan ik mooi voor iets leuks gebruiken, want alles wat ik nodig heb voor baby zachte voeten kan ik gewoon in mijn keuken vinden! Met dit trucje loop jij straks ook op mooie voeten die door iedereen mogen worden. Benieuwd over welke twee ingrediënten ik het heb? Lees hieronder dan snel verder en ontdek mijn geheim!

Het enige wat je nodig hebt is melk en zuiveringszout. Stap 1 is het opwarmen van de melk tot een aangenaam temperatuurtje. Laat je voeten in de melk zakken en relax voor 5 a 10 minuten. De melkzuren in de melk doen ondertussen al het zware werk. Deze zuren lossen de dode huiscellen op je voeten op en verjongen de huid van de voeten.

Zijn je voeten al zachter geworden? Dan is het tijd voor stap 2! Masseer je voeten rustig met het zuiveringszout. Het zuiveringszout werkt als een scrub en rekent af met de hardnekkigere dode huid zoals eelt. Na het scrubben nog even een paar minuten naweken in de melk wat nu gemengd is met het zuiveringszout en je voeten zijn klaar om door iedereen gezien te worden!

o_-

Advertise here!!

Citeren20.09.20160 likes

Als je deze 6 dingen doet, zal je nooit meer een spin zien in je keuken, badkamer of slaapkamer

De meeste mensen zijn doodsbang van spinnen en insecten. Zeker als je een huis met een grote tuin hebt, kom je deze vieze beestjes wel eens tegen. Je hebt misschien wel al een heleboel spullen uit de winkel gebruikt om dit ongedierte te bestrijden, maar naast het feit dat ze niet altijd even effectief zijn, zitten ze meestal ook nog eens boordevol schadelijke chemicaliën.

Er bestaan echter manieren om dit ongedierte op een volkomen natuurlijke manier buiten te houden.

Citroen
Spinnen haten citrusvruchten. Met een olie van citroen of gewoon door schillen van citroenen te leggen op plaatsen waar vaak spinnen opduiken, zal je ze daar alleszins niet meer zien verschijnen.

Ceder
Ceder kan spinnen afweren door blokjes ceder in je kast te leggen of op andere plaatsen langs waar spinnen het huis binnen dringen.

Witte azijn
Maak je eigen anti-spinnenspray door een deel azijn met twee delen water te mengen. Vervolgens spuit je in het hele huis.

Etherische olie van pepermunt
Spinnen haten pepermunt. Meng acht druppels etherische olie met een beetje afwasmiddel en doe de vloeistof in een spuitbus. Als het mengsel nog niet genoeg naar munt ruikt, voeg dan acht extra druppels toe.

Noten
Noten van bomen zoals walnoten zijn eveneens bijzonder effectief in de strijd tegen spinnen. Hun geur is werkelijk ondraaglijk voor spinnen. Plaats er enkele op je vensterbanken en langs daar zullen ze niet meer binnenkomen!

Hou het netjes!
Je huis moet altijd zuiver blijven om spinnen buiten te houden. Dit betekent dat je vloeren mooi geveegd en gedweild moeten zijn. Besteed ook bijzondere aandacht aan terrassen, balkons en vensters.

o_-
Citeren21.09.20160 likes

wil je witte tandjes: zoutwater tandjes poetsen om de zoveel tijd... 

o_-
Citeren21.09.20160 likes

altijd leuk om te weten

o_-
Citeren22.09.20160 likes

De douchekop schoonmaken is een hels karwei, maar met deze truc is het zo gebeurd. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een plastic boterhamzakje, schoonmaakazijn en een elastiekje!

Vul het plastic zakje met schoonmaakazijn. Plaats het om de douchekop en maak het zakje stevig vast met een elastiekje, zodat het er niet afvalt. Het is belangrijk dat de douchekop helemaal bedekt is met schoonmaakazijn. Laat het geheel een nacht hangen.

Verwijder de volgende nacht het zakje en je zal zien dat de douchekop weer glanzend schoon is! Even laten doorspoelen voordat je eronder stapt en klaar ben je. 

o_-
Citeren22.09.20160 likes

Of je nu wil afvallen door op je voeding te letten of door veel aan sport te doen: je kunt dit proces actief ondersteunen door kardemon te consumeren. Dit kruid behoort tot de familie van de gemberplanten en wordt vaak gebruikt in kerstgebakjes en ontbijtkoeken. Als je kardemon in je dieet opneemt, zal je niet alleen sneller vet verbranden, maar bestrijd je ook vermoeidheid en een opgeblazen gevoel.

Vermindert buikvet

Buikvet is bijzonder gevaarlijk. Mensen die teveel buikvet hebben, ontwikkelen sneller hart- en vaatziektes en lijden vaker aan spijsverteringstoornissen. Kardemom als voedingssupplement helpt om het buikvet sneller te verbranden. Naar aanleiding van een experiment op ratten werd opgemerkt dat kardemonpoeder de glucosetolerantie en de bloedlipiden verbetert. De eindconclusie was dat kardemon ertoe leidt dat minder buikvet wordt gevormd en sneller verbrand wordt.

Zich ontdoen van overtollig vocht in het lichaam

De opslag van water in het lichaam kan eveneens leiden tot een significante gewichtstoename. Kardemon heeft een vocht afdrijvend effect en kan helpen om overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen. Dit leidt dan weer tot een verlaagde bloeddruk.

Lagere cholesterol

Kardemon helpt niet alleen om af te vallen, maar werkt ook uitstekend in de strijd tegen een hoge cholesterol. Ook hier werden bij proefdieren opmerkelijke verbeteringen in het cholesterolgehalte vastgesteld.

Tegen maag- en darmklachten

Het kruid bevat mentholextracten die helpen tegen onaangename lichaamsgeuren. De extracten doden schadelijke bacteriën in de maag en de darmen. Kardemon brengt je darmflora terug in evenwicht.

Kardemon toevoegen aan je dieet

Om optimaal van de voordelen te genieten, zou je kardemon in je eten of drinken moeten opnemen. Kardemon thee wordt gemaakt door een theelepel geplette kardemonzaden bij 500 ml heet water te voegen. Kardemon thee gaat ook vermoeidheid tegen!

Je kunt kardemon ook gewoon rechtstreeks op je eten strooien. Het beste effect heb je echter door kardemoncapsules in te nemen.

 Kardemon is echt een wonderkruid dat je terug gezond en slank kan maken.
o_-

Adverteer hier