04.09.20050 likes
limburgse zuurvlees
Advertise here!! |
04.09.20050 likes limburgse zuurvlees |
04.09.20050 likes limburgse zuurvlees
1 kg poulet (mag ook kipfilet zijn) 2 a 3 uien 6 kruidnagels 6 a 8 laurierbladeren 1/2 liter azijn 1/2 liter water anderhalf kopje suiker 2 a 3 eetlepels stroop 2 plakken ontbijtkoek margerine. peper zout grote braadslee bestrooi de poulet met peper en zout uien in ringen snijden. en dit in de braadslee kruidnagels en laurierbladeren erbij doen water en azijn erbij. dit laten sudderen totdat poulet gaar is dan de suiker erbij en de stroop er goed doorheen roeren snij de ontbijtkoek in blokjes en roer deze er goed doorheen totdat hij gesmolten is. laat alles nog sudderen en tot slot binden met maizena, geheel moet goed gebonden zijn. dit is het lekkerste bij friet en een overheerlijke salade. eet smakelijk en ik hoor graag jullie reacties. cats |
04.09.20050 likes Lekker Cats, dank je heel erg voor je receptje, volgens mij zeggen ze hier in Brabant: stoofvlees, maar zoals jullie ze klaar maken ga ik ook eens proberen. Nogmaals, dank je wel!!!
de jaco |
05.09.20050 likes Mijn bijdrage, genaamd PILAV, is volgens mij Turks (heerlijk):
Benodigheden: 4 ons kipfilet 1 teentje knoflook 1 of 2 uien 1 blikje tomatenpuree 1 kopje ketjap 1 theelepel sambal 1 blik perzikken op sap. Bereiding: Kipfilet in stukjes snijden, en bakken tot het bruin is, uien en knoflook erbij. Na 5 min. kopje ketjap, tomatenpuree en sambal toevoegen. 15 min. laten sudderen met de deksel op de pan. Dan het sap van perziken erbij en 10 min. laten doorsudderen. Als laatste de in stukjes gesneden perzikken erbij en nog even doorverwarmen. Heerlijk met rijst. |
05.09.20050 likes TZATZIKI, (lekker op een warme dag, onder het genot van een lekker Grieks wijntje):
Benodigdheden voor 8 personen: 1 grote komkommer 4 teentjes knoflook 1/2 liter Griekse of Bulgaarse yoghurt 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel azijn witte peper en zout Dit is van oorsprong een Grieks voorgerecht. -De komkommer wassen en raspen. -Vijf minuten laten staan in een vergiet, het vocht er een beetje uitdrukken met de hand, of met een schone theedoek, en weggooien. -De knoflook uitknijpen en deze samen met de yoghurt, komkommer, azijn, peper en zout in een slakom doen. -Dit tot een samenhangende massa roeren en beetje bij beetje de olijfolie toevoegen onder voortdurend roeren. -Ongeveer een uur in de koelkast laten staan voor het opdienen. Heerlijk met stokbrood, maar let op, wel samen eten, want je ruikt behoorlijk uit je giecheltje!!!!!! hahahaha Jaco |
Advertise here!! |
05.09.20050 likes En nog een Grieks recept (ja, sorry, ben verzot op Grieks eten!!!)
GEMISTA (gevulde tomaten): benodigdheden voor 6 personen: 12 grote vleestomaten 1? kop olijfolie 1 kop rijst 250 gr. gehakt 2 grote uien fijn gesneden ? kop paneermeel ? kop fijn gesneden peterselie 1 theelepel komijn peper en zout -Was de tomaten en snijd aan de bovenkant het kapje eraf en bewaar het. -Vervolgens al het vruchtvlees uit de tomaten scheppen met een lepeltje. -De tomaten van binnen bestrooien met wat zout. Het vruchtvlees van de tomaten pureren. -De ui fruiten in een pan, tesamen met 1 kop olijfolie, en dan op een hoger vuur het gehakt erbij, als het gehakt rul is, de gepureerde tomaten erbij en 5 minuten laten smoren. -De rijst, peterselie, komijn, peper en zout toevoegen en koken tot de rijst half gaar is. -De vulling met een lepeltje in de tomaten scheppen zonder deze geheel te vullen en ze in een ovenschaal zetten. -De kapjes er weer opzetten en de rest van de olie bij de tomaten gieten en er paneermeel over strooien. -1? kop water in de schaal doen en in een matig warme oven 45 minuten bakken. Je weet niet wat je proeft, zooooooooooo lekker..... Jaco |
05.09.20050 likes "DJUVEC" voor 4 personen ? dit is een Joegoslavisch recept:
Ingredienten: 7 ons aardappelen 3 grote uien 2 groene paprika?s 2 rode paprika?s 1 liter blik gepelde tomaten 4 stukken hamlappen 2 theelepels tijm olijfolie of bakboter 2 teentjes knoflook ? kippebouillon tablet 2 laurierblaadjes zout en zwarte peper Bereidingswijze: -De aardappelen schillen en wassen, en 15 minuten in een pan met een beetje zout koken, tot ze maar net gaar zijn. -Dan de helft van de aardappelen in plakjes snijden, en de andere helft apart houden. -Uien pellen, en in ringen snijden. (let op, je gaat huilen hahaha) -De paprika?s wassen, halveren en de zaden met hun aanhang verwijderen, en in reepjes snijden. -De gepelde tomaten in stukjes snijden, en het sap bewaren. -Het vlees inwrijven met zout, en gemalen zwarte peper. -In een grote koekenpan, boter of olie verhitten en het vlees bruin bakken. (Het lekkerste is om het te bakken in een zgn grillpan, met heel weinig boter) -Dan, als je gebruik maakt van een koekenpan, het vlees uit de pan halen en apart houden, en in het overgebleven bakvet, de uitjes op een niet te hoog vuur bruin bakken. -Knoflook pellen en boven de uitjes uitpersen. -Doe in een ruime ovenschaal iets boter, en vet hiermee de bodem in. -Verdeel over de bodem van je ovenschaal de plakjes aardappelen. -Als de uitjes bruin beginnen te worden, voeg er dan de paprika aan toe en bak deze, onder voortdurend omscheppen, zo?n 5 minuten mee. -Doe er dan de gepelde tomaten bij, het sap, tijm, laurierblad en kipbouillon, en blijven roeren, he! -Verdeel de aardappelen in twee delen, en snijd van een deel de aardappelen in blokjes van 1 x 1cm en doe deze in het tomaat/uienmengsel. -Verdeel de tomaten/paprikasaus in de ovenschaal, doe het vlees in de saus en maak van het laatste deel aardappelen puree en verdeel deze over de schotel. -Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat de schotel zo?n 40 minuten verder zijn gang gaan. Serveertipje: Heerlijk met noedels. Een lekkere boerensalade past hier ook heel erg prima bij. Als eventuele groente kan, hoeft niet: doperwten, sperzieboontjes of een andere bonensoort. Wijnsuggestie: (Hallo Sasje, Whahahahahaa, sorry, geintje) Droge witte wijn. Smakelijk, Jaco |
06.09.20050 likes heerlijk Jaco, zal er zeker een paar van proberen.
groet cats |
06.09.20050 likes mmmmm... doe mij maar een bord eten
Rinse |
06.09.20050 likes zou makkelijk zijn rinse, even op het knopje duwen en het staat voor je neus. mss wordt dat ook nog ooit uitgevonden. hihi.
cats |