Forums  ›  Gedichten  ›  Positieve gedachten
 

Mijn Geheime Energie!!!!

Advertise here!!

Citeren03.07.20120 likes
Hierbij verklaar ik dat ik de volledige verantwoordelijkheid neem,
voor alles wat ik voel,schrijf, denk en ervaar.
En niets buiten mezelf zoek als verklaring
voor wat ik ervaar,schrijf, voel en denk.

Ik besef dat als ik dat wel doe,
als ik wel verklaringen voor gebeurtenissen
buiten mezelf plaats,
ik mezelf in het hokje van slachtoffer zet.
Daarmee mijzelf van mijn krachten ontneem.
Ook gebeurtenissen zoals deze avond de eclips zijn
en niet verantwoordelijk voor mijn emoties.

Ik ben daar zelf volledig verantwoordelijk voor.
Het is mijn keuze om in de verhalen mee te gaan of niet
(of ze wel of niet waar zijn, is hierbij niet relevant)

Ik verklaar dit in volledige Liefde voor mezelf!
Ik vergeef mezelf ook mijn slachtofferschap.
En omarm zowel mijn schaduw als mijn licht kant.

Ook ben ik dankbaar voor zowel mijn fouten
als mijn successen wereld wijd.
Want allebei zijn ze als parels op mijn pad.
En hebben me gebracht naar waar ik nu sta!
Citeren09.07.20120 likes
Denk je dat spiritualiteit ver van je bed ligt? Niet volgens recent wetenschappelijk onderzoek, dat bewijst hoe een vleugje spiritualiteit je relatie van de ondergang kan redden. Adem diep in en uit, en probeer het zelf!


Elk stel botst vroeg of laat op problemen en ergernissen. Je ergert je omdat hij nog steeds bij zijn moeder onder de plak zit. Of je betrapt jezelf er steeds vaker op dat je dagdroomt over het vrijgezellenbestaan. Spiritualiteit kan jullie redden! Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat spiritualiteit een heleboel relatieproblemen helpt te tackelen en je relatie nieuw leven in kan blazen. Hoe? Ik zet vijf concrete spirituele oppeppers op een rijtje.

Vind liefde in jezelf

Veel jonge vrouwen hangen de opvatting aan dat de ander hen compleet moet maken. Alleen voelen ze zich ongelukkig en onvervuld.
Natuurlijk maakt het vinden van een geliefde je gelukkiger en geeft het je een emotioneel veilig gevoel.
Maar elke relatie kent ups en downs. Voel je je niet langer meer zo spetterend aangetrokken tot je partner als in het begin, of voel je je soms wat ongelukkig of eenzaam in je relatie, dan kan je daar niet zomaar je partner de schuld van geven.
Het is heel onvolwassen om te denken dat de ander je gelukkig moet maken, je het gevoel moet geven dat je bemind en geaccepteerd wordt, en je leven zijn geeft. In plaats van het bij de ander te zoeken, kijk je beter eens naar binnen.
Richt je niet alleen op wat de ander jou kan of moet geven, maar vooral op wat jij aan de ander kan geven. Wat kan jij doen om je relatie tot bloei te brengen? Hoe kan jij de liefde in jezelf aanboren? Hoe kan jij een betere partner en geliefde worden?
Kijk wat je voor de ander kan doen. Stel jij je op een positievere en meer gevende manier op in je relatie, dan zal dat bij je partner ook leiden tot meer positief gedrag en zal je relatie automatisch beter worden.
Reageert je partner niet positief op jouw veranderde gedrag, dan weet je dat deze partner niet ontvankelijk is voor je liefde en dat je wellicht beter een punt achter de relatie kan zetten.

Zet er een mantra tussen

Ook al houd je veel van je partner, dan nog kan je je vreselijk aan hem ergeren. Hij heeft zo'n dikke bierbuik, hij flirt te veel met andere vrouwen of krabt steeds zo irritant aan zijn bips.
Kijk je niet uit, dan reageer je die irritaties op elkaar af, met veel gekibbel en geruzie tot gevolg. Pak het eens anders aan.
In plaats van meteen een sneer te geven of demonstratief te zuchten, doe je even niets of zeg je in je hoofd een mantra op.
Een mantra is een woord of korte uitspraak die je steeds herhaalt en waarmee je je geest even in bedwang houdt.
Maakt je partner bijvoorbeeld een opmerking die je irriteert, zeg dan de mantra: rustig, rustig, rustig. Zo voorkom je dat je op automatische piloot reageert: onredelijk en negatief.
Je creeërt ruimte voor bezinning. Je kan je dan afvragen: Hoe erg is dit nu allemaal? Waarom erger ik me eigenlijk zo aan die eigenschappen van mijn partner? Hoe wil ik eigenlijk reageren: als een redelijk mens of een hysterische heks?

Erger je je vaak aan kleine dingen van je partner, dan is de kans groot dat je partner bij jou een gevoelige snaar raakt.
Want waarom mag je partner van jou niet gewoon zichzelf zijn? Welke frustratie zit jou dwars? Welk onvervuld verlangen?
Het kan bijvoorbeeld zijn dat je als kind vroeger zo'n tekort aan liefde hebt gehad dat je alle aandacht van je partner opeist en al jaloers wordt als hij alleen maar naar een ander kijkt.
Of je hebt bijvoorbeeld in je hoofd dat een partner perfect moet zijn, waardoor je je ergert aan je partners zwembandjes.
Ben je je bewust van je eigen onverwerkte gevoelens, dan hoef je die niet langer op je partner te projecteren.
Je ziet je partner dan, misschien wel voor het eerst, voor wie hij is, en niet langer voor wie jij wil of denkt dat hij is.
Dat maakt het mogelijk om veel beter met elkaar te communiceren en op elkaar te reageren. Het kan er ook voor zorgen dat je erachter komt dat je partner niet de juiste voor je is.
Veel vrouwen denken bijvoorbeeld bij een onattente partner: 'Ach, ik verander hem wel'. Laat je het idee varen dat je partner anders zou moeten zijn dan hij is, dan krijg je er een stuk realiteit voor in de plaats.
Dat kan een enorme opluchting zijn. Je hoeft niet langer meer te kibbelen, te streven naar een perfecte partner of te leven met een partner die je nooit zal geven wat je wil.

Versla de sleur

Elke relatie krijgt ermee te maken: wat eerst zo spannend en nieuw was, dreigt na een tijdje vanzelfsprekend en gewoon te worden.
Gelukkig kan je van alles doen om de sleur te verbreken: je kan een nieuw standje uitproberen in bed, samen op een spannende reis gaan of bloemen voor elkaar kopen.
Maar wat je ook doet, het allerbelangrijkste is dat je het met aandacht doet.
Luister en kijk met aandacht naar elkaar, alsof je elkaar voor het eerst ziet. Je gaat dan weer nieuwe dingen ontdekken of dingen herontdekken die je vergeten was.
Die schattige haartjes in zijn nek die zo leuk opkrullen als zijn haar te lang wordt of hoe heerlijk je partner ruikt als hij net uit bad komt.

Probeer het maar eens met een kus. Geef je je partner een kus, doe dat dan niet gedachteloos. Voel hoe jullie lippen elkaar raken, voel zijn stoppels en zijn lichaamswarmte.
Kus je met aandacht, dan voelt dat heel speciaal, ook al heb je hem al 1000 keer eerder een kus gegeven. Door elk moment heel aandachtig te beleven, merk je dat je relatie altijd in beweging is.
Geen moment is hetzelfde en er valt altijd iets nieuws te zien en te leren. Je kan veel meer genieten van de kleine leuke dingen in je relatie en hebt niet langer het gevoel dat je relatie toe is aan een enorme transformatie.

Lach om jezelf en elkaar

Vergelijk je gelukkige met ongelukkige stellen dan is humor één van de belangrijkste zaken die hen onderscheidt. Op een speelse manier met elkaar omgaan, grapjes maken of elkaar plagen, het zorgt ervoor dat je relatie positief en luchtig blijft. Helaas is humor niet altijd even makkelijk op te diepen.
Het vereist een bepaalde afstand tot jezelf en de situatie waarin je zit.
In het dagelijkse leven word je vaak zo opgezogen door je bezigheden en je gevoelens dat je die afstand niet kan creeëren.
Je voelt je afgewezen als je partner even geen tijd voor je heeft.
En komt hij te laat voor het eten dan betrek je dat op jezelf ('Hij vindt het hier niet gezellig!'). Je neemt jezelf te serieus en voelt je in je ego gekwetst als je partner niet doet wat je wil.
Een stukje spiritualiteit kan je helpen om de humor in je relatie terug te brengen. Gebeurt er iets wat je niet aanstaat, veroordeel dan niet meteen je partner, jezelf of je relatie.
Observeer wat er gebeurt en maak er niet meer van dan het is. Natuurlijk zal je dingen denken en voelen als je partner jullie trouwdag vergeet of te laat komt, maar laat je hierdoor niet meeslepen.
Bekijk je gedachten en gevoelens als wolkjes aan de blauwe hemel: zoals ze komen, gaan ze ook weer, je hoeft ze niet zo serieus te nemen.
Die beschouwende houding maakt het mogelijk dat je denkt: wie is dat mens dat zo dramatisch doet? Hoe belangrijk is dit nu allemaal? De afstand tot je gedachten en gevoelens maakt je milder en grappiger. Komt je partner aanzetten met een verwelkt bosje voor jullie trouwdag, dan kan je in plaats van beledigd te gaan mokken plagerig zeggen: 'Schatje toch, heb je ze in de uitverkoop gehaald?'

Vrij met aandacht.

Seks is een beruchte sleurfactor in een relatie. Ging het eerst zo makkelijk en was het zo fijn, na een tijdje gebeurt het op automatische piloot of kan het zelfs een verplichting worden.
Nergens voor nodig als je spiritualiteit in je relatie hebt. Ga eerst eens na waarom jij en je partner eigenlijk vrijen. Is het een manier om je van stress te ontdoen? Zie je het als een vorm van 'presteren'?
Als je seks enkel nog beschouwt als middel om te ontspannen, om lichamelijk te genieten of als een prestatieslag, dan ben je verkeerd bezig. Dan kan seks namelijk sterk aan intimiteit en intensiteit inboeten, het wordt machinaal en routinematig.

Zoals een Tibetaanse monnik ooit zei:

'Seks zonder liefde is
als de verpakking zonder cadeau'.


Voor een bezielde erotische relatie heb je in ieder geval twee dingen nodig: tijd en aandacht.
Pas als je rustig bent en aandacht hebt voor wat er in het Hier en Nu gebeurt, kan seks interessant zijn en gevoelens van liefde en passie meebrengen.
Vrijen met je volle aandacht doe je door heel bewust de lichamelijke aanrakingen van je partner te voelen, en door je bijvoorbeeld, tijdens het vrijen, bewust te zijn van je eigen ademhaling.
Afleidende gedachten ('Wat doen de kinderen nu?') zullen er altijd zijn. Veroordeel ze niet, maar observeer ze alleen maar. Denk maar: 'Ach, daar heb je er weer één', en ga terug met je aandacht naar jullie lichamen. Vrij je met volle aandacht, dan is er alleen maar het Hier en Nu en zal je ontdekken dat deze vrijpartij uniek is en dat er niet zoiets bestaat als seksuele sleur
Citeren16.07.20120 likes
Terug denkend aan mijn eigen eenzaamheid -alleen zijn.


Verdrietig door afwijzing en onbegrip de reden willen begrijpen. Lopend op mijn eigen levenspad
openbaarde zich de antwoorden vanzelf.


Vele spirituele mensen zijn als kind al erg eenzaam omdat ze niet begrepen worden omdat ze al anders zijn. Trekken zich vaak dromend terug op hun kamer of ze liggen te dromen in het gras. Met je hoofd ben je meer daar als hier. Intuïtief weet je al veel meer. Door de afwijzing die je ondervind door het niet begrepen zijn ga je je eenzaam voelen. Je hebt en vind geen aansluiting bij de mensen. Naarmate je ouder word ga je de eenzaamheid nog meer en meer ervaren ondanks de kennissen en vrienden die je hebt. Zijn het wel vrienden vraag je je af als je gesprekken in jou ogen nergens over gaan. Geen aansluiting op jou interesse dus lopen die vriendschappen vaak op niets uit ook al omdat jij geeft en geeft en geeft en niet meer geven kan omdat er geen respons terug komt.


Waarom zo lang zoeken en alleen zijn, die knagende eenzaamheid voelen.


Het antwoord kwam van binnen uit. Als je geen aansluiting vind bij anderen ligt het daar ook niet! Waar dan wel! Bij jou zelf is het antwoord.


Bij jou zelf, je eigen hart openen en jou zelf boven alles liefhebben. Liefde voor jou zelf, je zelf accepteren wie en hoe jij bent lost eenzaamheid op. Je hebt dan contact met jezelf. Je krijgt zelfkennis en eigenwaarde en je kan heel goed alleen zijn. Je bent graag alleen omdat je dat nodig hebt en kan jezelf ook vermaken.


Ja maar dat kan ik niet hoor je dan.


Als jij niet van je zelf houd kan je ook niet van anderen houden. Bijvoorbeeld je partner en kinderen. Velen zullen nu denken natuurlijk houd ik van ze. Nee dat is liefde vanuit het denken en niet met je hart.


Als jij voelt vanuit je hart en vanuit het voelen met je hart houd van je kinderen en je partner en kan je ook van jezelf houden. Als je van jezelf houd, contact hebt met jou Hogere Zelf ben je niet meer eenzaam.


Eenzaamheid is afgesneden zijn van jezelf. Houden van je zelf maakt je heel en compleet en naarmate jij je pad loopt en meer en meer in contact met jou eigenliefde groeit ook jou eigenwaarde. Zo ga jij jezelf koesteren en ga je heel voorzichtig met je zelf om. Zo ook wordt je selectiever in de keus van vrienden en merk je heel vlug of het echte vriendschappen zijn of geveinsde uit eigenbelang omdat de ander aandacht nodig heeft.


Naarmate je dichter bij jezelf komt en je hart zich opent, je liefde voor jezelf sterker wordt groeit ook de Universele liefde in jou. Dat is liefde voor je naaste, je medemensen en dan verdwijnt meer en meer het alleen zijn gevoel.


Hoe mooi is het als je kunt baden in eigenliefde, je kracht en licht toenemen naarmate je groeit en groeit en je op je pad je zielemaatjes gaat ontmoeten. Doordat jij je zelf liefhebt kan je ook je eigen zielsverbonden herkennen. Het is het gevoel van hart tot hart. Iets wat je moeilijk in woorden kunt vangen of uitleggen, het is er of het is er niet.


Zielsverwanten ontmoeten is een ontroerende gebeurtenis. Je voelt de verbondenheid al op afstand. Je herkent elkaar en bent emotioneel zonder het te kunnen uitleggen. Liefde beleven tussen mensen die je nooit gekend hebt of ontmoet is het aller mooiste geschenk van boven. Zielsverwanten worden in deze tijden samen gebracht om het licht en liefde kracht te versterken om zo samen de wereld mooier te maken voor wat komen gaat. Zo lost de eenzaamheid op en alleen zijn in AL EEN ZIJN.
Citeren16.07.20120 likes
hey wanneer kom je eens op chat?
Citeren22.07.20120 likes
Hey Koffie,sorry voor de late reaktie.
Wanneer ik eens op de chat kom?Ik zal het nie weten Koffie.
Jij bent de eerste die daar naar vraagt

-------------------------------------------------- ----

Als het leven een spel zou zijn
wat voor spel zou jij dan spelen?
Speel je verstoppertje
waarin je niet gezien wil worden?
Ga je pokeren met je pokerface
om mensen om de tuin te leiden
en daardoor te winnen?
Of speel je zeeslag: door anderen
te bombarderen en 'de oorlog' te winnen?


Ik zou zelf kiezen voor een puzzel
Het is 1 groot geheel
in verschillende facetten.
Het begon vanuit eenheid (een foto)
door de puzzelmachine in stukjes gehakt
Dan verpakt en verkocht in de winkel.

Na aankoop gaat de verpakking open (de geboorte)
Het is een spel waar ik alleen aan begin.
Soms kijkt iemand mee en legt er een stukje bij
Soms overleg ik met die ander en vind dan zelf
een stukje erbij.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat die puzzel af is
Het einde van dit leven zal de uitkomst brengen.


Elk spel kent zijn eigen spelregels
En ook zijn er genoeg mensen
die hun eigen spelregels maken.
Er bestaan ook valsspelers.
Je hebt zelf de keuze om te kiezen
welk spel je speelt in het leven.
Laat het een spel zijn
waar je ECHT plezier aan beleeft!

Advertise here!!

Citeren23.07.20120 likes
dan ben ik een mens ergerjeniet spel
Citeren23.07.20120 likes
hey bucketlake nog meer van die goede linkjes met muziek ? vooral die gothminister
Citeren23.07.20120 likes
Zijn maar weinig mensen die dat spel kunnen spelen Twink. Gelukkig weet ik hoe het spel werkt

Ik wens iedereen een prettige vakantie toe.
Citeren23.07.20120 likes
daarom juist .. ik ben de makkelijkste niet dat spel is op me lijf geschreven

fijne vakantie !!!
Citeren24.07.20120 likes
Het is een langzaam en smartelijk proces, het geboren worden tot werkelijke innerlijke zelfstandigheid.
Het steeds zekerder weten dat er bij anderen geen, nooit hulp en steun en toevlucht voor je is.
Dat de anderen even onzeker en zwak en hulpeloos zijn als jezelf. Dat jij altijd de sterkere zult moeten zijn.
Ik geloof niet dat het in je aard ligt dat je het bij een ander zult kunnen vinden.
Je wordt altijd weer teruggegooid op jezelf. Er is niets anders.
De rest is fictie. Maar dit iedere keer te moeten erkennen.
Er zit toch altijd de drang in je je te verliezen in een ander.

Ik ben toevertrouwd aan mezelf en zal het met mezelf moeten klaarspelen.
De enige maatstaf die je hebt ben je zelf.
Ik herhaal het iedere keer weer.
En de enige verantwoordelijkheid die jij in je leven op je zult moeten nemen is die voor jezelf.
Maar dat moet je dan ook ten volle doen.

Je wordt soms afgeleid door de schokkende gebeurtenissen om je heen dat je later maar moeizaam de weg tot jezelf terug kunt banen.
En toch moet dat.
Je mag niet ten onder gaan in de dingen om je heen, uit een soort schuldgevoel.
De dingen moeten in jou tot klaarheid komen, je mag niet zelf in de dingen ondergaan.

Adverteer hier