Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

voor de winter:zuurkool met bockworst

Advertise here!!

21.09.20050 likes
Ingredi?nten (4 pers.):
2 uien in ringen.
3 eetl. olijfolie.
500 gr. zuurkool. (evt. wijnzuurkool).
1 prei
(in dunne ringen).
Versgemalen peper.
1 pot bockworsten ? 6 stuks
(uit laten lekken).
75 gr. komijne kaas
(geraspt).

Bereiding:
Fruit de uien in een koekenpan, in de helft van de olie, goudgeel en glazig. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de zuurkool 1 min. Op hoog vuur. Voeg 1 dl. Heet water toe en stoof de zuurkool 10 min. Schep de prei en peper naar smaak erdoor en stoof alles tot de prei beetgaar is. Snijd intussen de worsten in de lengte in en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de uien en de kaas erover en laat de kaas onder een hete grill in ? 7 min. Gratineren. Serveer de zuurkool met de worsten en bijv. Aardappelpuree.
21.09.20050 likes
lekker, verheug me weer op winterkost.
cats

Adverteer hier