02.10.20050 likes
Dit is een aardappelgerecht dat ik altijd maak voor bezoek en iedereen vindt het geweldig. Het is Spaans.
Nodig:
6 of 7 middelgrote aardappels (vastkokers), rauw in plakken gesneden van ongeveer een halve centimeter dik
een stukje chorizo in blokjes gesneden
een kleine groene paprika in lange reepjes
twee sjalotjes of 1 uitje in ringetjes
knoflook (ik doe meestal 4 of 5 teentjes), uitgeperst
heel veel olijfolie van goede kwaliteit (extra vergine)
(eventueel een rood of groen pepertje in ringetjes)
Verwarm de oven voor op zo'n 160 graden (midden-warmte)
Doe heel veel olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes ongeveer een kwartier (blijven omscheppen!). Doe dan de ui, knoflook, chorizo en paprika erbij en bak nog vijf minuten, blijf roeren anders brandt het aan.
Doe dan alles in een grote platte ovenschaal. Strooi er nog wat cayennepeper over of versgemalen zwarte peper. NB: je kunt ook een groen of rood pepertje in ringetjes gesneden aan het gerecht toevoegen, maar dat is voor kinderen echt te heet.
Zet een half uurtje in de oven (mag ook iets langer).
Opdienen met vers stokbrood of Turks brood en tomatensla.
Smakelijk!
Nodig:
6 of 7 middelgrote aardappels (vastkokers), rauw in plakken gesneden van ongeveer een halve centimeter dik
een stukje chorizo in blokjes gesneden
een kleine groene paprika in lange reepjes
twee sjalotjes of 1 uitje in ringetjes
knoflook (ik doe meestal 4 of 5 teentjes), uitgeperst
heel veel olijfolie van goede kwaliteit (extra vergine)
(eventueel een rood of groen pepertje in ringetjes)
Verwarm de oven voor op zo'n 160 graden (midden-warmte)
Doe heel veel olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes ongeveer een kwartier (blijven omscheppen!). Doe dan de ui, knoflook, chorizo en paprika erbij en bak nog vijf minuten, blijf roeren anders brandt het aan.
Doe dan alles in een grote platte ovenschaal. Strooi er nog wat cayennepeper over of versgemalen zwarte peper. NB: je kunt ook een groen of rood pepertje in ringetjes gesneden aan het gerecht toevoegen, maar dat is voor kinderen echt te heet.
Zet een half uurtje in de oven (mag ook iets langer).
Opdienen met vers stokbrood of Turks brood en tomatensla.
Smakelijk!