Forums  ›  Gerechten  ›  Nederlandse gerechten
 

rog vleugel met limoenmayonaise en puy linzen

Advertise here!!

Citeren27.03.20120 likes
Benodigde ingredienten
2 rogvleugels van 350gr.[gefileerd in 4 filets door de visboer}
4 eetlepels druivenpitolie

voor de linzen 200gr.puy linzen/3dl gevogeltebouillon

garnituur

2 limoenen/1,5dl mayo/2 gele bieten/25gr.boter

Benodigde technieken

Aanbakken/Blancheren/koken/Raspen/Snijden

Bereidingswijze

Rasp met een zestreur reepjes van de lemoen af.Blacheer deze zestes in water en spoel ze koud.Vermeng de mayo met het sap van een halve limoen en voeg hier zestesaan toe.

Kook de linzen in de gevolgeltebouillon gaar.

Schil de gele bieten en snijd deze in julienne.Blancheer ze kort en stoof ze daarna in boter.

Breng de rogvleugelfilets op smaak met beetje zout en peper en bak ze aan beide zijden in de hete olie.

serveer op voorwarmde borden.

een tip een wijntje erbij
Paco & Lola Albarino-Rias Baixas,uit spanje

eetsmakelijk
Citeren28.03.20120 likes
vinden jullie misschien lekker,laat het even weten!!
Citeren18.03.20130 likes
Probeer dat wijntje die is lekkerrr,met rog vleugel,kijk hier

Adverteer hier