Citeren27.03.20120 likes
Benodigde ingredienten
2 rogvleugels van 350gr.[gefileerd in 4 filets door de visboer}
4 eetlepels druivenpitolie
voor de linzen 200gr.puy linzen/3dl gevogeltebouillon
garnituur
2 limoenen/1,5dl mayo/2 gele bieten/25gr.boter
Benodigde technieken
Aanbakken/Blancheren/koken/Raspen/Snijden
Bereidingswijze
Rasp met een zestreur reepjes van de lemoen af.Blacheer deze zestes in water en spoel ze koud.Vermeng de mayo met het sap van een halve limoen en voeg hier zestesaan toe.
Kook de linzen in de gevolgeltebouillon gaar.
Schil de gele bieten en snijd deze in julienne.Blancheer ze kort en stoof ze daarna in boter.
Breng de rogvleugelfilets op smaak met beetje zout en peper en bak ze aan beide zijden in de hete olie.
serveer op voorwarmde borden.
een tip een wijntje erbij
Paco & Lola Albarino-Rias Baixas,uit spanje
eetsmakelijk
2 rogvleugels van 350gr.[gefileerd in 4 filets door de visboer}
4 eetlepels druivenpitolie
voor de linzen 200gr.puy linzen/3dl gevogeltebouillon
garnituur
2 limoenen/1,5dl mayo/2 gele bieten/25gr.boter
Benodigde technieken
Aanbakken/Blancheren/koken/Raspen/Snijden
Bereidingswijze
Rasp met een zestreur reepjes van de lemoen af.Blacheer deze zestes in water en spoel ze koud.Vermeng de mayo met het sap van een halve limoen en voeg hier zestesaan toe.
Kook de linzen in de gevolgeltebouillon gaar.
Schil de gele bieten en snijd deze in julienne.Blancheer ze kort en stoof ze daarna in boter.
Breng de rogvleugelfilets op smaak met beetje zout en peper en bak ze aan beide zijden in de hete olie.
serveer op voorwarmde borden.
een tip een wijntje erbij
Paco & Lola Albarino-Rias Baixas,uit spanje
eetsmakelijk