26.10.20050 likes
Benodigdheden:
1 kleine pompoen
700 gr selder
2 a 3 uien
2 a 3 soeplepels fijngehakte kervel
1 eetlepel boter
3 l vleesbouillon (6 blokjes opgelost in 3 l heet water)
nootmuskaat
voorbereiding
shil en ontpit de pompoen
shil de knolselder
snij in stukken
snipper de uien
bereiding
25 min)
1.smelt 1 eetlepel boter in een kookpan en laat de uisnippers glazig worden.
2.voeg de sukken knolselder en pompoen toe. overgiet met de bouillon,tot de groenten net onder staan.
3.Dek af en laat 15 a 20 min. koken.
4.mix zeer fijn en werk af met de kervel .
5.breng op smaak met nootmuskaat.
Met deze soep hebt u meer dan voldoende voor 8 a 10 personen.
U kan ze ook probleemloos invriezen.
1 kleine pompoen
700 gr selder
2 a 3 uien
2 a 3 soeplepels fijngehakte kervel
1 eetlepel boter
3 l vleesbouillon (6 blokjes opgelost in 3 l heet water)
nootmuskaat
voorbereiding
shil en ontpit de pompoen
shil de knolselder
snij in stukken
snipper de uien
bereiding

1.smelt 1 eetlepel boter in een kookpan en laat de uisnippers glazig worden.
2.voeg de sukken knolselder en pompoen toe. overgiet met de bouillon,tot de groenten net onder staan.
3.Dek af en laat 15 a 20 min. koken.
4.mix zeer fijn en werk af met de kervel .
5.breng op smaak met nootmuskaat.
Met deze soep hebt u meer dan voldoende voor 8 a 10 personen.
U kan ze ook probleemloos invriezen.