Forums  ›  Gerechten  ›  Nederlandse gerechten
 

myne

 
 
1

Advertise here!!

Citeren16.07.20080 likes
aaaah kruudmoes vergeten he
Citeren16.07.20080 likes
Ingrediënten 400 gr gort 2 liter karnemelk, 250 gr mager gerookt spek (stukje), 1 verse rookworst, 250 gr rozijnen, 50 gr boter, stroop Verse kruiden (van alles twee of drie takjes): kervel, peterselie, selderie, venkelgroen of dille, zuring Niet verplicht, maar wel lekker: brandneteltoppen en zwartebessenblad


Bereiding
Spoel de gort schoon. Doe de gort in een schaal en doe er zoveel water bij dat de gort ruim onder staat. Laat de gort één nacht weken. Zeef de gort, laat het even uitlekken. Doe de gort in de pan en schenk er de karnemelk bij. Was de rozijnen. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Laat de gort ± 2 uur heel zachtjes koken. *) Doe er dan het stukje spek, de verse worst en de rozijnen bij. Laat alles nog ± 1 uur zachtjes koken. Snij intussen de kruiden fijn. Haal het spek en de worst uit de pan en snij het spek in stukjes en de worst in plakjes. Doe het spek, de fijngesneden kruiden en de boter in de pan en roer alles even door. Verwarm het nog even. Serveer de kruudmoes in diepe soepborden, garneer met de plakjes worst en geef er de stroop bij.
Dit gerecht kan ook van kant-en-klaar gekochte gortepap worden gemaakt. De gortepap verwarmen. Dan het recept volgen vanaf *).
Citeren16.07.20080 likes
hum... Doe mijn maar een sorbet,plant
Citeren16.07.20080 likes
is dat eetbaar klinkt heel vies
Citeren16.07.20080 likes
gortepap gadverdegadver

Advertise here!!

Citeren17.07.20080 likes
GOORtepap
kuss Plant, van Babs
Citeren17.07.20080 likes
babs
Citeren03.09.20080 likes
Als je het ooit voor mij wil maken plant... niet doen hahaha
Citeren03.09.20080 likes
nee sla mij maar over
Citeren03.09.20080 likes
ben je een emmer vergeten
roos is dat eetbaar klinkt niet echt lekker
 
 
1

Adverteer hier