Forums  ›  Gerechten  ›  Nederlandse gerechten
 

hang op (toetje uit grootmoeders tijd)

Advertise here!!

Citeren24.11.20090 likes
je hebt nodig een schoone thee doek een vergiet en een pak joghurt
en een bak waar je de vergiet in kunt hangen of zetten

je legt de thee doek in het vergiet dan zet of hang je de vergiet in een bak zo dat alles wat er uit lekt niet over al heen stroomt
dan leeg je het pak joghurt in de thee doek
dan zet je het hele spulletje in de koelkast en laat het tussen de `8 en de 24 uur staan (is net hoe dik je het wil hebben (hoe dikker hoe zwaarder)

daarna schep je het weer uit de htee doek in schaaltjes of 1 groote schaal is net wat je zelf wil
je kunt het lekkerder maken door er vruchtjes of limonade siroop in te doen

(eet smakelijk)

ze noemen het hang op omdat ze vroeger de thee doek buiten aan de waslijn hingen en het daar uit lieten lekken in het gras

Adverteer hier