Citeren28.05.20060 likes
Ingrediënten
§ 800 gram aardappelen in schil, schoongeboend en in grove stukken gesneden
§ 3 rode uien, gepeld ieder in 8 parten gesneden
§ 3 teentjes knoflook, gepeld in dunne plakjes gesneden
§ 1 prei gewassen, in ringen gesneden
§ 2 rode paprika’s, gewassen, in grove stukken gesneden
§ 1 winterpeen, geschild, in stukken gesneden
§ ± 4 eetlepels olijfolie
§ peper (versgemalen)
§ zout
§ ± 3 eetlepels rozemarijn (vers of gedroogd) of Italiaanse keukenkruiden
§ Ovenschaal
1. Oven voorverwarmen op 250 graden.
2. In een grote schaal alle gesneden groente overgieten met olijfolie en net zo lang door elkaar husselen tot alle groente bedekt is met olie. Daarna de rozemarijn (of italiaanse keukenkruiden), wat zout en flink wat peper toevoegen.
3. Groentemengsel overgooien in ovenschaal en in de oven zetten (25 minuten). Halverwege de groenten nog even doorroeren om aanbranden te voorkomen.
Eventueel kan je na 20 minuten nog 400 gram lamsvlees op de groenten leggen en deze nog 10-15 minuten in de oven mee laten garen.
Garneren met verse rozemarijn.
Lekker met stokbrood en kruidenboter en een biefstukje
§ 800 gram aardappelen in schil, schoongeboend en in grove stukken gesneden
§ 3 rode uien, gepeld ieder in 8 parten gesneden
§ 3 teentjes knoflook, gepeld in dunne plakjes gesneden
§ 1 prei gewassen, in ringen gesneden
§ 2 rode paprika’s, gewassen, in grove stukken gesneden
§ 1 winterpeen, geschild, in stukken gesneden
§ ± 4 eetlepels olijfolie
§ peper (versgemalen)
§ zout
§ ± 3 eetlepels rozemarijn (vers of gedroogd) of Italiaanse keukenkruiden
§ Ovenschaal
1. Oven voorverwarmen op 250 graden.
2. In een grote schaal alle gesneden groente overgieten met olijfolie en net zo lang door elkaar husselen tot alle groente bedekt is met olie. Daarna de rozemarijn (of italiaanse keukenkruiden), wat zout en flink wat peper toevoegen.
3. Groentemengsel overgooien in ovenschaal en in de oven zetten (25 minuten). Halverwege de groenten nog even doorroeren om aanbranden te voorkomen.
Eventueel kan je na 20 minuten nog 400 gram lamsvlees op de groenten leggen en deze nog 10-15 minuten in de oven mee laten garen.
Garneren met verse rozemarijn.
Lekker met stokbrood en kruidenboter en een biefstukje