Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

Schwarzwalder kirsch taart

Advertise here!!

Citeren16.04.20090 likes
Ingrediënten van Schwarzwalder kirsch (kersen)
taart 175 gram suiker
6 eieren
145 gram bloem
40
gram margarine
35 gram cacaopoeder
1 pot kersen
2 eetlepel
aardappelmeel
3 eetlepel suiker
7 eetlepel kirsch of rum
500 cl slagroom

100 gram hagelslag of vlokken
75 gram chocolade
1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze van Schwarzwalder kirsch (kersen)
taart
Oven voorverwarmen op 175 graden C. Zeef de bloem samen met de
cacaopoeder. Roer met een mixer de suiker en de eieren tot een lichtgekleurde,
schuimige massa.
Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Schenk de boter
bij de eiermassa en spatel dit rustig om. Schep het bloem er bij en spatel ook
dit nog eens goed door tot dit geheel glad is.
Vul een beboterde en met
bloem bestoven springvorm met een middellijn van 24 cm met het beslag. Plaats de
vorm iets onder het midden op een ovenrooster in een voorverwarmde oven (175°C )
en bak de taart 45 minuten.
Laat de taart iets afkoelen en keer hem om. Neem
de vorm er af en af laten koelen. Snijd de taart horizontaal in drie lagen en
besprenkel deze met kirsch. (6 eetlepels) Laat de kersen uitlekken en bewaar het
sap. Houdt mooie 12 kersen achter voor decoratie.
Breng het sap aan de kook
en bind het met aangemaakt aardappelmeel.
Roer 3 eetlepels suiker, de
uitgelekte kersen en 1 eetlepel kirsch erdoor. Klop de slagroom met witte
basterdsuiker en de inhoud van 1 zakje vanillesuiker stijf. Bestrijk de onderste
plak met de helft van de kersen en met 1/3 deel van de slagroom.
Leg de
tweede plak erop en bestrijk deze met de resterende kersen en 1/3 deel van de
slagroom. Leg de derde plak erop en bestrijk de zijkant van de taart met
slagroom. Smelt de chocolade op een laag vuurtje, laten afkoelen en weer
opwarmen tot 37 graden C.
Bestrijk de bovenkant met chocoladeglazuur en
bedek de zijkant van de taart met de hagelslag. Met 12 toefjes slagroom
bespuiten en daarboven op nog een kers leggen.

smulze ozzy

Adverteer hier