Forums  ›  Gezellig Kletsen.com  ›  In de Wandelgang
 

Pokemon go

Advertise here!!

Citeren28.07.20160 likes

Vier Pokémonspelers neergestoken door rivaal


Vier Pokémonspelers neergestoken door rivaal

 

De zoektocht naar Pokémons liep uit de hand in de Duitse stad Bremen. Vier jongeren werden aangevallen door een rivaliserende speler met een mes.

Volgens de eerste berichten van de politie hielden de jongeren zich in de nacht van dinsdag op woensdag op in het stadspark aan de rivier Weser. Sinds de lancering van de populaire app Pokémon Go is dat park een trefplaats voor spelers geworden.

Tussen de betrokkenen zou het eerst tot een woordenwisseling zijn gekomen, maar de discussie escaleerde vrij snel. Plots trok een van de Pokémon-jager een mes en begon hij te steken. Er zouden vier gewonden zijn gevallen.

De politie kon de gevaarlijke jongeman arresteren, zijn wapen had hij echter weggegooid. Het park werd afgezet voor een zoektocht, maar het mes is tot nu toe nog niet teruggevonden.

o_-
Citeren28.07.20160 likes

Buschauffeur betrapt op Pokémon Go: ontslag dreigt


Onderweg met de bus kom je heel wat meer Pokémons tegen dan te voet of met de fiets. Maar toch, deze Nederlandse buschauffeur had beter moeten weten.

De man werd namelijk betrapt toen hij tussen Leiden en Alphen aan de Rijn achter het stuur Pokémon Go aan het spelen was. Een reiziger filmde de spelende busschauffeur met zijn smartphone en het filmpje ging viraal via de populaire site Dumpert.

Ringelberg Tours, de werkgever van de buschauffeur, kan dit na de vele verontwaardigde reacties op sociale media niet zomaar laten passeren. "De man is al een aantal jaar in dienst bij ons en er zijn nooit problemen geweest", reageert bedrijfsleider Laurens Boom aan Omroep West. "We begrijpen dat zijn ontslag verstrekkende gevolgen kan hebben. Maar wij zijn beroepschauffeurs, dit is onaanvaardbaar."

o_-
Citeren28.07.20160 likes

Syrische rebellen zetten Pokémons in om kinderen te redden


Syrische rebellen zetten Pokémons in om kinderen te redden

Foto: rfs

Niet alleen in onze contreien is Pokémon Go een hype: ook in Syrië kennen ze het smartphonespel. De gematigde Syrische rebellen zijn nu een Pokémon-campagne gestart om aandacht te vragen voor het lot van Syrische kinderen.

De Revolutionary Forces of Syria of kortweg RFS is een verzameling van gematigde rebellen in het door oorlog verscheurde Syrië. Ze nemen het op tegen het regime van president Assad.

De rebellen beseffen dat ook kinderen het slachtoffers zijn van het oorlogsgeweld. Daarom is RFS een twittercampagne gestart om de rest van de wereld een geweten te schoppen.

Verschillende kinderen houden een tekening vast van een bekende Pokémon. “Ook hier zijn Pokémons. Red ons”, zo luidt het bijschrift. In Pokémon Go is het de bedoeling dat je Pokémons vangt met je smartphone. Door een Pokémon te verstoppen bij de Syrische kinderen, hoopt de RFS dat de kinderen gered worden.

Volgens de Britse ngo Save the Children is dat meer dan nodig. De voorbije vijf jaar zijn al 12.000 kinderen gedood door het oorlogsgeweld. Nog eens 2,3 miljoen kinderen zijn op de vlucht.

 

o_-
Citeren28.07.20160 likes

Inbreker of Pokémon Go-speler? Zelfs de politie weet het niet


Inbreker of Pokémon Go-speler? Zelfs de politie weet het niet

Foto: REUTERS

Pokémon Go, het razend populaire smartphonespel dat zaterdag ook in België officieel gelanceerd werd, blijft hier en daar voor problemen zorgen. Zo onderzoekt de Nederlandse politie momenteel de vraag of een 31-jarige man een speler van het spel is, of een gewone inbreker.

De Tilburger werd na medische behandeling overgebracht naar het politiebureau, waar hij in het verhoor vertelde alleen maar op zoek te zijn geweest naar Pokémons.

Beide partijen hebben aangifte tegen elkaar gedaan. Volgens de politie ‘is op dit moment nog niet duidelijk wat er nu exact aan de hand was’.

o_-
Citeren28.07.20160 likes

Pokémon Go eindelijk beschikbaar in België, nu al slachtoffer van hackers?


Het razend populaire Pokémon Go is vanaf nu ook beschikbaar in ons land. Liefhebbers zullen echter mogelijk meteen problemen ondervinden, want door het enorme succes zijn de Pokémon Go-servers al enkele uren overbelast. Al beweert een hackerscollectief dat zij de oorzaak zijn van die problemen.

Na bijna twee weken in spanning afwachten tot de officiële release van Pokémon Go is het nu eindelijk zover. Pokémontrainers in wording kunnen het spel nu downloaden zonder omwegen of zonder een buitenlands Apple ID aan te moeten maken. Het spel is terug te vinden in de App Store (iOS) en Play Store (Android). 

En dat is maar net op tijd, want zondag vindt in Gent en in Antwerpen gelijktijdig het eerste grote Pokémon Go-evenement plaats. De organisatie achter dat evenement zal lokmodules activeren in het Antwerpse Stadspark en het Gentse Citadelpark, waardoor meer van de digitale beestjes naar die plekken gelokt worden. (Voor meer info over het evenement kan je hier terecht.)Servers overbelast

Naast België werd Pokémon Go zaterdag nog in 25 andere landen gelanceerd. Een enorm succes dat de Pokémon Go-servers niet aankunnen. Heel wat spelers hebben al gemeld dat de servers onbereikbaar waren, dat hun gegevens niet goed opgeslagen worden of dat ze niet kunnen inloggen. Niantic, de ontwikkelaar van het spel, is ondertussen druk bezig om extra servers te plaatsen, in de hoop de problemen op te lossen. Dat kan mogelijk nog enkele dagen duren.

Hackers

Leden van het hackerscollectief PoodleCorp beweren echter dat zij verantwoordelijk zijn voor de problemen. Ze hebben een zogenaamde DDOS-aanval uitgevoerd hebben tegen Pokémon Go, beweren ze op Twitter. "Dit was nog maar een kleine test", luidt het. "Binnenkort zullen we iets op grotere schaal doen." 

Of de hackers echt achter de problemen zaten, is nog niet bevestigd.

o_-

Advertise here!!

Citeren28.07.20160 likes

Hij gaf zijn job op om fulltime op Pokémons te jagen


Hij gaf zijn job op om fulltime op Pokémons te jagen

Foto: AFP

De Pokémon Go-rage slaat wild om zich heen. Maar er zijn weinig fans die zo bezeten zijn als Tom Currie. Deze 24-jarige Nieuw-Zeelander gaf zijn job op om twee maanden lang fulltime op de japanse diertjes te jagen. Zo hoopt hij alle 151 Pokémons te kunnen vinden.

Elke dag stopt Tom Currie een thermos koffie en boterhammen in zijn rugzak, pakt zijn regenjas en gaat de deur uit. Niet om te gaan werken, maar om de Pokémons te gaan jagen. Tom Currie uit Auckland, Nieuw-Zeeland moet zowat de eerste zijn die zijn job opgaf om door weer en wind de diertjes van het hyperpopulaire smartphonespel te gaan vangen.Currie ziet het groot. De komende twee maanden wil hij heel Nieuw-Zeeland doorkruisen in de hoop alle Pokémons te vinden. Hij heeft al twintig bustrips door het hele land geboekt. De voorbije week maakte hij al zes trips en ving al 90 van de 151 Pokémons, vertelt hij aan The Guardian.

“Ik wou avontuur”, vertelt Tom Currie. “Ik was al zes jaar aan het werken en was toen aan een break. Pokémon gaf me de gelegenheid om die droom waar te maken.”

Het leven van een Pokémonjager is opwindend en uitputtend, zegt Tom na een week. Hij moest al een keer tot 3 uur ’s nachts wachten om een Pokémon te kunnen vangen en loopt elke dag kilometers en kilometers op zoek naar de digitale diertjes.

“De beste ervaring tot nu toe was Sumner, Christchurch”, zegt Tom Currie. Dat is een hot spot voor Pokémonjagers. “Er waren zo’n 100 mensen op jacht. Sommigen van hen zouden zich normaal thuis opsluiten, maar het jagen op Pokémons bracht hen naar de echte wereld. Er heerste zo’n drukke sfeer en als iemand een zeldzame Pokémon vond, riep hij het zodat iedereen het kon horen.”

Hoewel Tom Currie tot nu toe geprobeerd heeft om zijn reizen zo goedkoop mogelijk te houden door bij vrienden te overnachten of in goedkope hotelletjes. Maar nu zijn plan nationale aandacht krijgt in Nieuw-Zeeland benaderen verschillende transportbedrijven hem en bieden aan om hem naar afgelegen plaatsen te brengen om daar zeldzame Pokémons te zoeken.

Voor Tom mag het hele avontuur geweldig zijn, maar zijn ouders begrijpen er niets van, zegt moeder Tania Dobbs. “Maar ik herinner me dat hij het in zijn kindertijd al een geweldig spel vond. Ik ben gewoon blij dat hij van het leven geniet en flinke delen van Nieuw-Zeeland te zien krijgt. Ik steun hem 100%.”

o_-
Citeren28.07.20160 likes

Ga wandelen met een asielhond en speel ongegeneerd Pokémon Go

Ga wandelen met een asielhond en speel ongegeneerd Pokémon Go

Een Amerikaans dierenasiel besloot Pokémon Go in te zetten voor het welzijn van hun dieren. De eigenaar van het asiel kwam op het idee nadat hij samen met zijn dochter Pokémon Go speelde. Nu roept hij gamers op een hond te komen halen voor een wandeling, zodat ze ondertussen op jacht kunnen zonder een mal figuur te slaan.

Voel je toch altijd nog een beetje schroom om zomaar een wandeling te gaan maken met niets meer dan je smartphone als gezelschap? Of ben je bang dat mensen je constante heen en weer lopen verdacht gaan vinden? Met een hond erbij vormt dat allemaal geen probleem meer.

Dat realiseerde een Amerikaanse eigenaar van een dierenasiel zich ook. Hij liet een van zijn stagiaires een advertentie maken om Pokémon Go-spelers te overtuigen tijdens het spelen een van zijn honden uit te laten. “Probeer je een ei te laten uitkomen of een zeldzame Pokémon te vangen? Kom dan naar Muncie Dierenasiel en laat een van onze honden uit terwijl je je stappen verzamelt! Kom gewoon naar het onthaal en vraag naar de Pokémon-honden!”

o_-
Citeren28.07.20160 likes

Nederlandse Pokémon Go-spelers vinden dode vrouw in vijver


Nederlandse Pokémon Go-spelers vinden dode vrouw in vijver

In het Nederlandse Baarn stuitten vijf tieners op zoek naar Pokémon op het levenloze lichaam van een bejaarde vrouw. Een van de jongens probeerde de vrouw, die in een vijver lag, nog te redden door haar hoofd boven water te houden. Het mocht echter niet baten.

Nog voor de politie en brandweer ter plaatse kwamen, waren de jongens al terug met verzorgers uit het tehuis. Die haalden de vrouw uit het water en vroegen de jongens nog om een deken te gaan halen. Alle hulp kwam echter te laat, de vrouw was al overleden. De politie gaat uit van zelfdoding.

Nog in Nederland

In de jacht op Pokémon-figuurtjes zijn meerdere mensen in Nederland op en bij het spoor gaan lopen. Bij Hattem heeft de politie maandagavond twee mensen van de rails gehaald. Tussen Delft en Schiedam moesten treinen langzamer gaan rijden.

o_-
Citeren28.07.20160 likes

Twee broers op Pokémon-jacht redden man van verdrinkingsdood


Yaro en Yannick waren zo onder de indruk dat ze een filmpje maakten.Foto: rr

ANTWERPEN / OOSTENDE - 

Twee broers uit Antwerpen hebben zondag een Oostendenaar van de verdrinkingsdood gered in de waterplas aan de bibliotheek. Dankzij het nieuwe smartphone-spelletje Pokémon Go, dat de broers toevallig naar de bib bracht.

Zo kwamen Yannick Merckx (20) en zijn broertje Yaro (10) zondagavond rond 20.45 uur aan de bibliotheek Kris Lambert in Oostende terecht. “Mijn ouders verblijven een maand aan de kust en ik bracht hen afgelopen weekend een bezoek. Toen we op Pokémons aan het jagen waren merkte mijn broer een man op die zich wat raar gedroeg aan de waterplas van de bibliotheek”, vertelt Yannick.

o_-
Citeren08.08.20160 likes

Politie gaat Pokémon-boetes geven, verzekeraar waarschuwt spelers

Het lijkt nochtans een evidentie, niet aan de smartphone prullen achter het stuur. “Toch zijn er in de VS en in Duitsland al ongevallen geweest door Pokémon Go”, zegt Gianni De Muynck van Axa. Ook te voet spelen is niet zonder gevaar. Al is daar ook goed nieuws: loop je zonder uitkijken Pikachu achterna de baan op, dan zijn je medische kosten bij een aanrijding gedekt door de verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid van de autobestuurder. “Omdat je een zwakke weggebruiker bent”, klinkt het bij Assuralia.

“Als het ongeval duidelijk de schuld is van de onbezonnen voet­ganger of fietser, dan zal de automobilist wel geen malus oplopen.” Wel voor eigen­ ­rekening van de Pokémon-speler is de schade aan de auto. “Die is doorgaans wel gedekt door de familiale verzekering.”

Pokémon-boetes

De politie zal overigens vanaf nu ook voetgangers verbaliseren die op de openbare weg afgeleid worden door hun smartphone. Dat is het gevolg van de Pokémon Go-rage, waarbij sommige stappende “jagers” zichzelf en anderen in gevaar brengen. De boete bedraagt 55 euro, schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag.

De politie beroept zich onder meer op het artikel 7.2 uit de wegcode, waarin staat dat elke weggebruiker “zich correct moet gedragen op de openbare weg en anderen niet mag hinderen of in gevaar brengen”. Wie zo in de ban is van zijn smartphone dat hij zonder kijken de straat oversteekt, auto’s hindert of fietsers omverloopt, kan dus onmiddellijk een proces-verbaal krijgen.

De verbalisant moet in zijn pv wel omstandig beschrijven waaruit de hinder precies bestond. Wie enkel een sms’je verstuurt of even op internet surft terwijl hij op het trottoir wandelt, riskeert geen boete.

o_-

Adverteer hier