Forums  ›  Gezellig Kletsen.com  ›  In de Wandelgang
 

Pokemon go

Advertise here!!

Citeren24.07.20160 likes

Zeldzame Pokémon veroorzaakt hysterie in Central Park

De beelden weerspiegelen de totale gekte rond het populaire spel Pokémon. Honderden spelers van het spel betraden donderdagavond (lokale tijd) Central Park in New York, sommigen springend uit hun auto, iedereen starend op het beeldscherm van zijn of haar smartphone. Er bevond zich een zeldzame 'Vaporeon' ergens tussen de bomen. Die wil iedereen wel hebben.
media_l_8885132.jpgEen Vaporeon uit Pokémon Go. © kos.

De video van de 'jacht' gaat rond op sociale media. Rond elf uur donderdagavond zijn honderden Pokémon Go-adepten in het park in Manhatten. Ze komen aangelopen in een eindeloze stroom mensen. Anderen zijn met de auto, springen uit hun voertuig en smijten de deur dicht.

"Oh mijn god", hoor je iemand zeggen. "Er is daar een Vaporeon, daarom rent iedereen." Een Vaporeon is een van de Pokémon die onder water kan leven. Het figuurtje evolueert vanuit Eevee en is een van de zeldzamere Pokémon.

o_-
Citeren24.07.20160 likes

POLITIE WAARSCHUWT MONSTERS NIET TE VANGEN OP PRIVÉ-TERREIN

'Dieven in tuin' blijken Pokémonjagers

Joni Laenen en Ignace Abrams spelen Pokemon Go aan het oud -gemeentehuis en gaan nooit op pad in iemands tuin . "Wij houden ons propertjes aan de regels." - Foto David LegreveJoni Laenen en Ignace Abrams spelen Pokemon Go aan het oud -gemeentehuis en gaan nooit op pad in iemands tuin . "Wij houden ons propertjes aan de regels." - Foto David Legreve

"Gebruik uw gezond verstand als er een figuurtje opduikt in de achtertuin van uw buurman." Via haar Facebookpagina waarschuwt de politiezone Bodukap de spelers van de nieuwste rage Pokémon Go. Ongeruste bewoners belden de politie al om te zeggen dat er 'dieven' hun tuin zaten te verkennen, terwijl het achteraf gewoon om ijverige Pokémon-jagers ging.

RV

"Let's catch them all... in a safe way" Met de nieuwe applicatie Pokémon Go kan je via de smartphone overal fantasiewezens vangen. En sommige spelers gaan daar nogal ver in. "Onze ploegen hebben de laatste dagen verschillende oproepen binnengekregen van verdachte handelingen op privé-eigendom", meldt de politie.

"Bij controle bleek het om spelers van Pokémon Go te gaan. Zelfs 's avonds en 's nachts zijn er zulke oproepen binnengekomen. Het kan niet de bedoeling zijn dat de mensen op andermans privéterrein komen om een Pokémon te vangen." Het aantal interventies voor Pokémon-jagers is in Bodukap op één hand te tellen, maar de politie wil het niet uit de hand laten lopen. "Spelers moeten beseffen dat hun gedrag verdacht lijkt voor iemand die het spel niet kent. Ze lijken met hun smartphone overal foto's van te nemen, scannen voortdurend de omgeving voor een Pokémon en komen zo misschien op plaatsen waar ze niet mogen zijn. Mensen die het spel niet kennen, kunnen dit associëren met een inbreker die de omgeving verkent."

Achter stuur

In Lier, Heist-op-den-Berg, Mechelen en Willebroek werden er nog geen spelers op privé-terreinen betrapt. "Op donderdag hebben we het er tijdens ons werkoverleg nog over gehad: wat als er spelers betrapt worden op een privé-domein? Een eenduidig antwoord is er niet. Het hangt grotendeels af van de locatie. Spelers die Pokémon aan het vangen zijn op treinsporen of tijdens het besturen van hun wagen, kunnen een boete verwachten. In de tuin of garage van een ander kom je er waarschijnlijk met een waarschuwing van af. Maar alle situaties zijn anders", aldus Gert Mathoy van politie Mechelen-Willebroek.

Vanop straat

"Een tuin van iemand anders betreden, gaat er over. Er zijn genoeg Pokémons die je zo kan vangen", reageren de 15-jarige Joni Laenen uit Hulshout en de 14-jarige Ignace Abrams mee. Zij waren gisterenmiddag Pokémon aan het vangen aan het oude gemeentehuis van Putte. "Je moet niet altijd een gebouw of privé-terrein betreden om een Pokémon te vangen. Dat kan meestal ook van op de straat, afhankelijk van waar de Pokémon zit. Wij houden ons propertjes aan de regels." Een mooi voorbeeld van hoe het wel kan, vonden we in Bonheiden. "Woensdag stonden er plots drie jongeren van rond de veertien jaar voor mijn deur. Ze vroegen me beleefd of ze via mijn eigendom naar het achterliggend bos mochten gaan. Ik heb daar geen probleem mee", vertelt Bonheidenaar Bram Rymenants. "Of er hier iemand overdag komt, weet ik niet. Maar als ze me het vragen, zie ik er geen graten in. Die jongens waren vriendelijk en hebben hier welgeteld vijf minuten rondgelopen. Als ik ze daarmee gelukkig kan maken."

o_-
Citeren24.07.20160 likes

Oplichters gebruiken Pokémon-apps met malware

media_xll_8882667.jpg

POKÉMON GO Oplichters proberen misbruik te maken van de populariteit van het spel Pokémon Go. Er zijn nepversies van de app in de Play Store ontdekt die malware bevatten. Daarvoor waarschuwt IT-beveiligingsbedrijf ESET.

De malware vergrendelt het scherm en op de achtergrond blijft de app actief om op pornoadvertenties te klikken, wat de makers van het virus geld oplevert. Volgens ESET is een volgende stap van de virusmakers geld vragen om de telefoon weer te ontgrendelen.

Het beveiligingsbedrijf waarschuwt ook voor de apps met de naam Guide & Cheat for Pokémon Go en Install Pokemongo. Deze malafide apps verleiden gebruikers om geld te betalen voor nepdiensten. Google heeft de applicaties inmiddels uit de Play Store gehaald.

o_-
Citeren24.07.20160 likes

Met deze 7 tips word je een absolute Pokémon Go-baas

media_xll_8874818.jpg© Pokémon Go.

Ben jij ook helemaal in de ban van Pokémon Go en wil je zo snel mogelijk de beste en meest zeldzame Pokémon vangen? Als je pas begint, raak je misschien niet meteen wegwijs in de app. Maar met deze tips troef je binnen de kortste keren iedereen af.

1. Ga op jacht

media_l_8874768.jpg© Pokémon Go.

Eindelijk een app die ons dwingt om eens uit onze luie zetel te komen. Om een Pokémon-meester te worden zal je heel wat kilometers mogen malen op zoek naar de beste Pokémon.

Rechts onderaan je scherm zie je welke Pokémon in de buurt zijn. Als er onder de afbeeldingen van de Pokémon geen voetstappen staan, is de Pokémon heel dichtbij. Eén voetstap betekent dat de Pokémon iets verder van je is verwijderd, twee voetstappen nog verder en drie voetstappen betekent dat je nog wat extra zal moeten wandelen.

Ook in het grid kan je nagaan of een Pokémon ver van je is verwijderd. Een Pokémon linksboven in het grid is het dichtstbij, de Pokémon rechtsonder ligt het verste van je af. Selecteer een Pokémon in het grid en loop in een willekeurige richting: als de Pokémon zakt, loop je er verder van weg, als hij stijgt, kom je dichter. 

Trek er dus op uit en laat die Pokéballs vliegen! Extra tip: met een lure of incense zal je geen extra zeldzame Pokémon lokken.

2. Vergeet je items niet

Wanneer je Pokémon vangt en bij Pokéstops krijg je items waarmee je een bonus kan activeren. Laat een 'incense' branden en wilde Pokémon zullen je een half uur lang bestormen. Eet een 'lucky egg' en je krijgt een half uur lang extra ervaringspunten. Een 'lure module' bij een Pokéstop zal Pokémon naar je toe lokken en een 'raspberry' zal ervoor zorgen een Pokémon gemakkelijker in je Pokéball zal blijven zitten. Met dit item vang je dus gemakkelijker sterke Pokémon.

media_xll_8874773.jpg© Pokémon Go.

3. Broed je eieren uit

media_l_8874775.jpg© Pokémon Go.

Vergeet de eieren die je verzamelt niet uit de broeden, want er komen Pokémon uit. Plaats de eieren in een incubator en ga vervolgens wandelen. Voor sommige eieren moet je vijf kilometer wandelen, andere eieren vereisen tien kilometer.

Vergeet dus zeker niet je eieren in de incubators te plaatsen. Het zou zonde zijn van jouw wandelkilometers, mocht je niet ondertussen je eieren uitbroeden.

4. Spaar je snoepjes

media_l_8874766.jpg© Pokémon Go.

Als je een Pokémon vangt, krijg je drie snoepjes die je kan gebruiken om je Pokémon sterker te maken of te laten evolueren. Wil je een Pokémon sterker maken, dan kost dat je één Candy en stardust. Een evolutie kost je meteen een heel pak snoepjes. 

Het mag dan wel heel verleidelijk zijn om een Pokémon sterker te maken, toch is het beter om je snoepjes op te sparen om je Pokémon te laten evolueren. Een geëvolueerde Pokémon wordt sterker en je kan later nog snoep en stardust spenderen om hem nog verder te versterken. 

Heb je een dubbele Pokémon? Stuur dan de zwakste van de twee naar Professor Willow. Selecteer de zwakste Pokémon en druk op 'transfer'. Elke transfer levert je één snoepje op.

media_xll_8874783.jpgProfessor Willow ziet jouw dubbele Pokémon graag komen. © Pokémon Go.

5. Bescherm je gym

Wanneer je level 5 hebt bereikt, krijg je toegang tot de gyms. Een gym is in handen van één van de drie teams. Als je geluk hebt, is een gym van je eigen team en kan je eigen Pokémon in zetten om de gym te beschermen. Als je in de gym traint met je eigen Pokémon, zal het level van de gym verhogen. 

Probeer een gym zolang mogelijk in je bezit te houden, want wie een gym 24 uur kan vasthouden, krijgt gratis geschenken.

6. Ten oorlog!

media_l_8874792.jpg© Pokémon Go.

Heb je minder geluk en beland je in een gym van een ander team, dan zit er niets anders op dan te vechten. Swipe in de gym naar links en check eerst welke Pokémon de gym beschermen voor je de aanval inzet. Kan je de vijandige Pokémon aan? Laat het gevecht dan losbarsten! 

Val aan door op je scherm te tikken en ontwijk aanvallen door te swipen. Als het blauwe balkje onder je levensbalk helemaal gevuld is, dan kan je een speciale aanval uitvoeren door het scherm ingedrukt te houden. 

Val niet zomaar een gym aan, want er zijn toch wat gevaren aan verbonden. Zelfs als je een tegenstander hebt verslagen, is het mogelijk dat je de gym toch niet kan claimen. Een gewonnen gevecht haalt de reputatie van de gym naar beneden, maar mogelijk moet je nog eens aanvallen om de gym uiteindelijk de jouwe te maken.

7. Verander van locatie

Blijf niet in hetzelfde gebied jagen, want Pokémonsoorten vertoeven in verschillende gebieden. En in een stadscentrum bezoek je best zoveel mogelijk Pokéstops om Pokéballs te verzamelen.

Hopelijk helpen deze tips je om onverslaanbaar te worden. Veel plezier!

o_-
Citeren24.07.20160 likes

Pokémon-ijs en lokaas: zo verdienen deze Vlaamse winkels geld aan de Pokémonhype

De immens populaire app Pokémon Go brengt heel wat volk op de been en daar kunnen handelaars van profiteren klinkt het bij ondernemersorganisatie Unizo. Aan het MAS in Antwerpen, een populaire plek voor Pokémon-jagers, pakken zelfstandigen uit met speciale acties voor de spelers.

Van Pokémon-ijs tot het verspreiden van lokmiddelen in het spel om de fictieve wezens te lokken: handelaars rondom het Museum Aan de Stroom proberen een graantje mee te pikken van de hype.  

Eén op twee handelaars is bereid om te betalen voor Pokémon Go, dat blijkt uit een rondvraag van Unizo bij 377 ondernemers. Maar de jongeren zelf slaan een hele voorraad in om de hele dag door te komen zonder een euro uit te geven. Met campingstoelen en frigoboxen vol eten en drinken veroveren ze een plekje rond een Pokéstop. 

o_-

Advertise here!!

Citeren25.07.20160 likes

Dit gebeurt als een zeldzame Pokémon gesignaleerd wordt

Massahysterie, mensen die plots weglopen, roepen en schreeuwen. In deze tijden terreur zou je denken dat dat allemaal signalen zijn dat er iets ernstigs aan de hand is. Maar soms is dat niet zo. Dan is er misschien gewoon een zeldzame Pokémon gesignaleerd, zoals zondagmiddag gebeurde in het Warandepark in Brussel.

o_-
Citeren27.07.20160 likes

?action=download&hash=Q5DN7iuzu9.

o_-
Citeren28.07.20160 likes
ANTWERPEN - 

In de hippe Kammenstraat in het centrum van Antwerpen zijn honderden Pokémonjagers opgedaagd. Ze komen naar de straat om (zeldzame) Pokémons te jagen, maar de enthousiastelingen zakten zo massaal af, dat de politie zich genoodzaakt zag om de straat af te sluiten.

Ondernemersorganisatie Unizo organiseert woensdagmiddag een Pokémon-event in de Kammenstraat in Antwerpen. Daar zijn twee zogenaamde Pokéstops. Daar kunnen spelers lokaas in leggen, zodat er (zeldzame) Pokémons komen. Wat dan weer nieuwe Pokémonspelers lokt.

Pokémonjacht loopt uit de hand: politie moet straat afsluiten
Foto: SVW

Dat is precies wat Unizo Antwerpen woensdag tussen 14 en 16 uur gedaan heeft. “We hebben ‘lures’ (lokaas, red.) gelegd en zijn dan beginnen promo maken”, zegt Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen.

Het initiatief van Unizo lokte zoveel Pokémon-fans dat de straat volloopt. De Antwerpse politie zag zich genoodzaakt om de Kammenstraat voor alle verkeer af te sluiten. “Voor ieders veiligheid”, zegt woordvoerster Veerle De Vries. “Want de Kammenstraat is een smalle eenrichtingsstraat.”

Afbeelding weergeven op Twitter

De politie wist op voorhand dat er een uitnodiging circuleerde op facebook om naar de Kammenstraat te komen. “Dus we hielden het sowieso in de gaten.”

Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen is tevreden met zijn actie. “We hadden niet gedacht dat er zoveel mensen zouden opdagen. Op onze facebookpagina hadden maar 200 mensen zich aangemeld, dus ik dacht dat er een man of 50 zou komen.” Het bleken er veel meer te zijn. Volckeryck schat dat er 1.000 tot 1.200 Pokémonsjagers kwamen. “Al van half één zagen we ze opdagen.”

De politie zal zo lang als nodig blijven om een oogje in het zeil te houden. Toch waarschuwt woordvoerster De Vries nog eens. Hoe enthousiast je ook op Pokémons jaagt, vergeet niet dat je op de openbare weg bent. En dat je dus de verkeersregels moet volgen.

Nico Volckeryck van Unizo is vooral blij dat dergelijke nieuwe manieren om reclame te maken, lijken aan te slaan. “We hebben met een relatief klein budget, 50 euro en enkele prijzen, duizenden mensen naar de Kammenstraat gekregen. We zijn blij dat heel veel mensen onze straat gezien hebben, mensen die misschien anders nooit naar hier gekomen zouden zijn.” Volgens hem zijn er zelfs bezoekers van buiten Antwerpen die hier speciaal voor naar de winkelstraat afgezakt zijn.

o_-
Citeren28.07.20160 likes

Pokemonjagers botsen op messentrekker

De Franse regionale krant La Voix du Nord heeft donderdag het toenemende van rijtje al dan niet sappige verhalen over de rage van het Pokemonjagen aangevuld met een incident in de noord-Franse stad Roebeke, beter bekend als de aankomstplaats van de wielerklassieker Parijs-Roubaix.
Jongeren waren in het holst van de nacht naar het Barbieuxpark niet ver van het stadscentrum getrokken om daar Pokemons te vangen. Ze stootten er op een klaarblijkelijk dronken man die hen vroeg wat ze daar uitspookten en waar ze woonden. Daarna zei de onbekende dat ze moesten ophoepelen omdat het park “hun” territorium was (van dealers dus). Hij trok een mes en waarschuwde dat hij dit geen tweede keer zou zeggen. De Pokemonjagers hebben die tweede waarschuwing niet afgewacht en kozen het hazenpad.

o_-
Citeren28.07.20160 likes

De Pokémon-actie in het centrum van Antwerpen die zoveel jagers op de been bracht dat de politie de straat moest afsluiten, krijgt zeker navolging? Nieuwe evenementen zullen plaatsvinden in de zoo en wellicht ook in een van de grootste winkelcentra in Vlaanderen.

Het enorme succes van de Pokémon-actie door de handelaars van de Kammenstraat in Antwerpen bewijst dat wie handig inspeelt op de gekte er zijn voordeel kan uithalen.

De Pokémon Go-community in Vlaanderen broedt op ideeën om nog andere evenementen te organiseren. Alvast op de planning staat een Pokémon-jacht in de zoo van Antwerpen.

“Op 6 augustus kunnen Pokémon-jagers na sluitingstijd een uurtje in de dierentuin komen jagen op monstertjes”, zegt Ilse Segers van de Antwerpse zoo. “Onze werkstudenten hebben al ontdekt dat er heel wat pokémon bij ons zitten. Maar het is nog niet duidelijk of er mensen ook effectief een ticket kopen om op pokémon te jagen. Wij waarschuwen hen alvast dat onze beesten wél echt bijten en dat ze dus op de wandelpaden moeten blijven.”

Ook het winkelcentrum Molecule in het West-Vlaamse Vichte overweegt een Pokémon-evenement. “We weten nog niet wat precies”, zegt Guy De Meulenaere van Molecule. “Misschien doen we iets rond onze huiskleur geel, toevallig ook de kleur van een van de drie teams van het spel. Zo zouden we alle gele spelers tijdelijk kunnen bevoordelen. Een van de zaken waar je pokémon-spelers altijd een plezier mee kan doen, zijn mobiele batterijladers, want dat spel vreet stroom.”

Pokémon-ijs

Een enquête van Unizo wees uit dat 1 op 2 handelaren bereid is te betalen om Pokémon-jagers naar hun zaak te lokken. Toch speelt nog maar 1 op 10 van de Vlaamse ondernemers daarop in.

“De rage is nog nieuw maar Vlamingen zijn ook nuchter en kijken graag even de kat uit de boom”, zegt Kenny Vermeulen, die de Facebookpagina van Pokémon Go Vlaanderen mee beheert.

“Als horecazaken en winkels willen dat er meer mensen effectief hun zaak binnenkomen, zullen ze creatief uit de hoek moeten komen. Sommigen doen het wel al, zoals die opticien die een korting aanbiedt voor wie een bepaalde Pokémon vangt en binnen komt tonen.”

En dan is er de ijsjesverkoper onderaan het Antwerpse Museum aan de Schelde (MAS) die iedere dag massa’s verkoopt van zelfgemaakt ijs in de typische blauwe kleur van de populaire Pokémon Squirtle.

“Wij krijgen veel vragen van handelaren over hoe ze een monstertje kunnen kopen en dit dan in hun eigen winkel plaatsen”, zegt Sanderijn Vanleenhove van Unizo. “Voorlopig kan dat echter nog niet, ook niet in het buitenland.”

“Het ziet er niet naar uit dat het moederbedrijf Niantic dat ook zal toelaten”, zegt Kenny Vermeulen. “Zij maken genoeg winst met hun Poké-stops. Zij hebben ook een monsterdeal afgesloten met McDonald’s Japan waar alle zaken automatisch een Poké-stop worden en sommige zelfs een gym (een plek waar Pokémon-jagers tegen elkaar kunnen vechten, nvdr).

“Het bedrijf heeft op dit moment overigens wel andere katten te geselen. Zo is er een gigantische bug die ervoor zorgt dat je niet meer kan weten hoe ver een pokémon zich van jou bevindt. Die fout krijgen ze voorlopig niet uit het systeem. En dan is er het grote probleem van de servers die almaar uitvallen. Veel mensen zijn daardoor al afgehaakt.”

o_-

Adverteer hier