Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

Ossobucco of kalfschenkels

Advertise here!!

Citeren10.03.20070 likes
Je hebt hier voor nodig:

4 kalfschenkels met merg, 100 gram boter, 1 eetlepel gesnipperde ui, 1 teentje knoflook geperst, wat majoraan, 1 dl. witte wijn, 2 theelepels tomatenpuree, peper, zout, bloem en citroenschilletje.

Bestrooi de schenkels met peper, zout, bloem en bak ze in boter snel bruin. Draai het vuur laag en voeg ui, knoflook, citroenschil en wat majoraan toe, laat het even meebakken. Vermeng de wijn en tomatenpuree en voeg dit bij de schenkels. Leg een deksel op de pan en laat de schenkels op een zacht vuur in ca. anderhalf uur gaar stoven, af en toe moet je het vlees wel even omdraaien.

Haal voor het opdienen het citroenschilletje uit de pan en serveer de saus apart van het vlees met spaghetti en geraspte kaas. Je weet natuurlijk dat het stukje merg door de saus geroerd moet worden, tenminste als je daar van houdt.

groetjes & xxxxxxxxsjes
nice

Adverteer hier