Forums  ›  Gerechten  ›  Nederlandse gerechten
 

Makreel met kruisbessen

Advertise here!!

Citeren24.05.20070 likes
Je hebt nodig:

2 verse makrelen
2 glazen droge witte wijn
2 glazen water
schijfje citroen
3 takjes peterselie
500 gram kruisbessen
1 eetlepel suiker

Bereiden:

Breng wijn en water aan de kook met de citroen en peterselie. Leg de makrelen erin, zet het vuur laag en laat de makrelen in ongeveer 15 minuten gaar worden. Kook intussen de kruisbessen in een bodempje water met suiker gaar. Giet ze af en wrijf ze door een zeef of pureer ze in de keukenmachine. Haal de makrelen uit de pan en hou ze warm. Zeef de wijnbouillon en vermeng ongeveer de helft met de kruisbessenmoes. Schenk de saus over de makrelen.

groetjes & xxxxxsjes
nice
Citeren01.04.20090 likes
Klinkt goed.. Maar dan wel met een filetje.

Adverteer hier