Citeren19.02.20070 likes
Voor dit gerecht heb je nodig:
8 lamskotelleten, peper, tijm, 100 gram boter, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels citroensap, anderhalve dl. bouillon, anderhalve dl. witte wijn en 1 eetlepel maizena.
Meng wat tijm en peper door elkaar en wrijf de koteletjes hier mee in. Verhit de boter en bak de koteletjes hier snel bruin in, de koteletjes moeten van binnen roze blijven. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Fruit nu in dezelfde boter peterselie, fijngeperste knoflook, de fijngesneden sjalotjes, net zolang totdat de sjalotjes glazig zijn. Voeg bouillon en wijn toe en breng al roerende aan de kook, laat even flink doorkoken terwijl je de bodem schoon schraapt. Leng de maïzena aan met 1 eetlepel koud water of wijn en bind de saus hiermee. Laat de saus even doorkoken en zeef hem daarna. Schenk de saus over het vlees.
groetjes & xxxxxxxxsjes
nice
ps. misschien kan het ook met braadworsten Roger?
8 lamskotelleten, peper, tijm, 100 gram boter, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels citroensap, anderhalve dl. bouillon, anderhalve dl. witte wijn en 1 eetlepel maizena.
Meng wat tijm en peper door elkaar en wrijf de koteletjes hier mee in. Verhit de boter en bak de koteletjes hier snel bruin in, de koteletjes moeten van binnen roze blijven. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Fruit nu in dezelfde boter peterselie, fijngeperste knoflook, de fijngesneden sjalotjes, net zolang totdat de sjalotjes glazig zijn. Voeg bouillon en wijn toe en breng al roerende aan de kook, laat even flink doorkoken terwijl je de bodem schoon schraapt. Leng de maïzena aan met 1 eetlepel koud water of wijn en bind de saus hiermee. Laat de saus even doorkoken en zeef hem daarna. Schenk de saus over het vlees.
groetjes & xxxxxxxxsjes
nice
ps. misschien kan het ook met braadworsten Roger?

