Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

Kip met Perzik

Advertise here!!

Citeren19.07.20110 likes
Kip met Perzik ala Patje

Wat je nodig hebt

Kip Filet
Chillie poeder
Ketjap
Gember Poeder
Olie
Ui
Prei
Paprika (Groen of Geel)
Champignon
Zakje kruiden voor Spaggetti Bolognese
Klein blikje Mais
Blikje Room
Perzik in lichte siroop
Rijst
Gezeefde tomaten
Rode wijn (Niet nodig maar lekker)

Stap 1
Snij het vlees in blokjes, doe dit in een kom mat olie chillie poeder gember poeder (Niet te veel) en ketjap, mix doorelkaar en laat dit een half uur staan in de koelkast, snij ondertussen de groenten (je kan ook andere goenten gebruiken).

Stap 2
Doe het vlees in een WOK en op een hoog vuur aan braden, ui, prij en paprika erbij, en effe goed aanbraden en doorscheppen.

Stap 3
Doe het zakje kruiden en wat water en wijn erin, en nu de gezeefde tomaten erin, nu moet je proeven, en het moet goed pittig zijn, (De perzik compenseerd de chillie) als het niet pittig is doe er meer chillie poeder in of sambal.

Stap 4

Doe nu de champignon, de mais en de perzik en een beetje room (Of bousin) erbij, op een zacht vuur laten koken, en kook de rijst
Als de rijst gekookt is kan je serveren, is erg lekker met stokbrood.

Tip voor rijst, kook rijst met een bouilion blokje, en als de rijst klaar is afgieten en laten staan in de zeef voor 5 minuten met een theedoek erover hierdoor krijg je steviger rijst.

Tip 2 rijst er beter uit te laten zien doe het in een pollepel, en druk het aan met een houten lepel, krijg je mooie halve bol rijst van, en doe ere en beetje peterselie op.

Eet ze

Adverteer hier