Citeren15.12.20060 likes
Okee al lang geleden beloofd maar hier istie dan 
Kiekeboe-ei
Ingredienten :
4 zacht gekookte eieren
2 losgeklopte eieren
500 gr mager gehakt
peper en zout
1 fijngesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
1/2 paprika in blokjes
gehaktkruiden of kruiden na eigensmaak
Bereiding :
Meng het gehakt met de losgeklopte eieren en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Kneed alles goed door elkaar tot een stevig mengsel. Kook de eieren (zacht) en verwijder de schil, zorg dat ze heel blijven.
smeer wat olie in een cakeblik en plaats de helft van het gehaktmengsel er in. Leg hier op de eieren en dek dit af met de rest van het gehakt. Druk alles stevig aan. Dek het blik af met aluminiumfolie.
Bak het gehaktbrood in 30 min. gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie en laat het gehaktbrood nog 10 minuten kleuren in de oven.
Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het geheel afkoelen, keer het vervolgens om op een schaal.
Eetsmakelijk.
Groetjes Tess xXx

Kiekeboe-ei
Ingredienten :
4 zacht gekookte eieren
2 losgeklopte eieren
500 gr mager gehakt
peper en zout
1 fijngesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
1/2 paprika in blokjes
gehaktkruiden of kruiden na eigensmaak
Bereiding :
Meng het gehakt met de losgeklopte eieren en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe. Kneed alles goed door elkaar tot een stevig mengsel. Kook de eieren (zacht) en verwijder de schil, zorg dat ze heel blijven.
smeer wat olie in een cakeblik en plaats de helft van het gehaktmengsel er in. Leg hier op de eieren en dek dit af met de rest van het gehakt. Druk alles stevig aan. Dek het blik af met aluminiumfolie.
Bak het gehaktbrood in 30 min. gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie en laat het gehaktbrood nog 10 minuten kleuren in de oven.
Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het geheel afkoelen, keer het vervolgens om op een schaal.
Eetsmakelijk.
Groetjes Tess xXx