Citeren29.04.20070 likes
Je hebt nodig:
200 gram (Italiaanse) salami, 100 gram ardennerham, 4 fijngesnipperde uien, 1 glas rode wijn, 1 glas water, 200 gram gekrabde worteltjes, 8 eetlepels fijngehakte selderij, 1 eetlepel rozemarijn, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel basilicum, 1 theelepel nootmuskaat, 5 geperste teentjes knoflook, 1 pak lasagna, 300 gram versgeraspte parmezaanse kaas en 1 dubbelblik tomatenpuree.
Maal de salami en de ardennerham in de keukenmachine fijn. Bak ze in 1 eetlepel olijolie aan op niet te hoog vuur. Voeg de uien en de worteltjes toe en laat deze meesmoren. Roer er dan het blikje tomatenpuree door en kruid met de selderij, rozemarijn, oregano, basilicum, nootmuskaat en knoflook. Beboter een ovenschaal en leg daarin eerst een dunne laag van de saus, bestrooi deze met parmezaanse kaas en leg er een laag lasagne op, dan weer een laag saus, een laag kaas en een laag lasagne en zo door tot de saus op is. Eindig met een laag saus en bestrooi deze met kaas. Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.
groetjes & xxxxxsjes
nice
200 gram (Italiaanse) salami, 100 gram ardennerham, 4 fijngesnipperde uien, 1 glas rode wijn, 1 glas water, 200 gram gekrabde worteltjes, 8 eetlepels fijngehakte selderij, 1 eetlepel rozemarijn, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel basilicum, 1 theelepel nootmuskaat, 5 geperste teentjes knoflook, 1 pak lasagna, 300 gram versgeraspte parmezaanse kaas en 1 dubbelblik tomatenpuree.
Maal de salami en de ardennerham in de keukenmachine fijn. Bak ze in 1 eetlepel olijolie aan op niet te hoog vuur. Voeg de uien en de worteltjes toe en laat deze meesmoren. Roer er dan het blikje tomatenpuree door en kruid met de selderij, rozemarijn, oregano, basilicum, nootmuskaat en knoflook. Beboter een ovenschaal en leg daarin eerst een dunne laag van de saus, bestrooi deze met parmezaanse kaas en leg er een laag lasagne op, dan weer een laag saus, een laag kaas en een laag lasagne en zo door tot de saus op is. Eindig met een laag saus en bestrooi deze met kaas. Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.
groetjes & xxxxxsjes
nice