Citeren19.10.20060 likes
hier volgt het recept zoals ik de erwtensoep maak:
Pak de grootste ketel die je hebt!!!
2 liter water
2 grote boilion blokken er in, laurier, kruidnagel (ca4)
1 eetlepel zout
1 grote hamschijf
1 kilo prei
1 hele knolselderij
1 pak spliterwten
1 rookworst
3 a 4 aardappelen
je zet de pan op vuur en hamschijf erin, met boilion blokjes, laurier en kruidnagel en zout (deksel erop, anders verdampt er te veel)
dit heeft dik een uur tot anderhalf uur nodig
de prei niet te grof snijden
selderij in blokjes snijden
en aardappelen in blokjes snijden
als het vlees gaar is, dan "pluk"je er reepjes van, je doet de prei, selderie en aardappelen in de ketel (ik zet het vuur dan klein)
was eventjes in de vergiet de erwten en doe die er bij
in het begin lijkt het niet op te schieten, maar zodra bv het garen begint, dan moet je zeer regelmatig roeren
voor je het weet dan koekt het vast aan de bodem
dit duurt ook weer 1 a anderhalf uur. de selderie ga je fijnmalen, bv met een stamper in te ketel, of via een schuimspaan en dan met de vork pletten
hoe grof of fijn je het wilt hebben
het vlees en de rookworst erbij, effe laten staan en klaar is je erwtensoep
smakelijk eten
Pak de grootste ketel die je hebt!!!
2 liter water
2 grote boilion blokken er in, laurier, kruidnagel (ca4)
1 eetlepel zout
1 grote hamschijf
1 kilo prei
1 hele knolselderij
1 pak spliterwten
1 rookworst
3 a 4 aardappelen
je zet de pan op vuur en hamschijf erin, met boilion blokjes, laurier en kruidnagel en zout (deksel erop, anders verdampt er te veel)
dit heeft dik een uur tot anderhalf uur nodig
de prei niet te grof snijden
selderij in blokjes snijden
en aardappelen in blokjes snijden
als het vlees gaar is, dan "pluk"je er reepjes van, je doet de prei, selderie en aardappelen in de ketel (ik zet het vuur dan klein)
was eventjes in de vergiet de erwten en doe die er bij
in het begin lijkt het niet op te schieten, maar zodra bv het garen begint, dan moet je zeer regelmatig roeren
voor je het weet dan koekt het vast aan de bodem
dit duurt ook weer 1 a anderhalf uur. de selderie ga je fijnmalen, bv met een stamper in te ketel, of via een schuimspaan en dan met de vork pletten
hoe grof of fijn je het wilt hebben
het vlees en de rookworst erbij, effe laten staan en klaar is je erwtensoep
smakelijk eten