Citeren19.07.20110 likes
Pizza ala Patje...
Benodichtheden
7 gram Gist (Zakje uit de supermarket)
Bloem (normal niet zelf rijzend)
Zout
Halve mok warm water
Olijf olie
Blikje tomaten
Oregano
Twee teentjes knoflook
Doe het water in een blender, als je geen blender hebt in een kom.
Doe het gist, zout (naar smaak ongeveer 1.5 theelepel) en olijf olie (weer naar smaak, maar 2 eetlepels minstens) erbij.
Nu doe je de bloem erin beetje bij beetje, in een kom kneden tot het een bal wordt, in de blender laten mixen met de brood extensie tot het een bal wordt en beetje bij beetje bloem erbij.
Als het een bal is bloem op de tafel gooien, en 10 minuten kneden, en bloem erbij doen, todat je het deeg uitelkaar kan trekken zonder dat het breekt, in de kneden fase doe ik er altijd nog een beetje olijf olie bij.
Als dat klaar is de deeg bal op een bord plaatsen meer olijf olie erover laten sprinkelen en minstens twee uur laten rijzen met een natte theedoek met warm water erover.
Als dit klaar is is de deeg bal 2 keer zo groot, dit is genoeg voor 2 pizza's (Je kan de andere helft invriezen of in de koelkast bewaren)
Dus de deegbal in tween snijden, de helft effe doorkneden en uitrollen tot de gewenste dikte mag ook vierkant of wat da nook zijn.
Nu de oven aan zetten op 200 graden, en laten voorverwarmen.
Voor de basis saus doen we 1 blikje gesneden of gezeefde tomaten in de blender, en twee teentjes knoflook, beetje zout erbij en oregano naar smaak.
Dit laten mixen tot het fijn is.
Doe een beetje bloem op een bakplaat.
Doe nu het uitgerolde deeg op de bakplaat en doe een beetje bloem over het deeg
Nu doe je ongeveer een halve pollepel met de saus op het deeg, en smeer je dat uit, belangrijk dat je niet te veel suas erop doet, als je het deeg nog door de saus kan zien Is het goed, na het bakken zie je dat niet meer, als je er te veel saus op doet gaat het overheersen.
Nu doe je de basis pizza in de oven en laat je hem voor 5 minuten effe voorbakken.
Daarna haal je de pizza eruit en bedek je hem met je favourite toppings, dus salami, ham, ananas, champignons ect.
Doe de pizza terug in de oven voor 10 minuten of totdat het deeg goudbruin is, en alles gebakken is.
En klaar eet smakelijk.
p.s 1 tip geen kaas er boven op doen krijg je een lelijke bruine korst van, en dan ziet het eruit als supermarket pizza, voor kaas mozzarella gebruiken, smelt al seen mooie witte plak, en geeft de pizza die lekkere italiaanse smaak.
Tip 2 strooi een beetje oregano over de pizza
Benodichtheden
7 gram Gist (Zakje uit de supermarket)
Bloem (normal niet zelf rijzend)
Zout
Halve mok warm water
Olijf olie
Blikje tomaten
Oregano
Twee teentjes knoflook
Doe het water in een blender, als je geen blender hebt in een kom.
Doe het gist, zout (naar smaak ongeveer 1.5 theelepel) en olijf olie (weer naar smaak, maar 2 eetlepels minstens) erbij.
Nu doe je de bloem erin beetje bij beetje, in een kom kneden tot het een bal wordt, in de blender laten mixen met de brood extensie tot het een bal wordt en beetje bij beetje bloem erbij.
Als het een bal is bloem op de tafel gooien, en 10 minuten kneden, en bloem erbij doen, todat je het deeg uitelkaar kan trekken zonder dat het breekt, in de kneden fase doe ik er altijd nog een beetje olijf olie bij.
Als dat klaar is de deeg bal op een bord plaatsen meer olijf olie erover laten sprinkelen en minstens twee uur laten rijzen met een natte theedoek met warm water erover.
Als dit klaar is is de deeg bal 2 keer zo groot, dit is genoeg voor 2 pizza's (Je kan de andere helft invriezen of in de koelkast bewaren)
Dus de deegbal in tween snijden, de helft effe doorkneden en uitrollen tot de gewenste dikte mag ook vierkant of wat da nook zijn.
Nu de oven aan zetten op 200 graden, en laten voorverwarmen.
Voor de basis saus doen we 1 blikje gesneden of gezeefde tomaten in de blender, en twee teentjes knoflook, beetje zout erbij en oregano naar smaak.
Dit laten mixen tot het fijn is.
Doe een beetje bloem op een bakplaat.
Doe nu het uitgerolde deeg op de bakplaat en doe een beetje bloem over het deeg
Nu doe je ongeveer een halve pollepel met de saus op het deeg, en smeer je dat uit, belangrijk dat je niet te veel suas erop doet, als je het deeg nog door de saus kan zien Is het goed, na het bakken zie je dat niet meer, als je er te veel saus op doet gaat het overheersen.
Nu doe je de basis pizza in de oven en laat je hem voor 5 minuten effe voorbakken.
Daarna haal je de pizza eruit en bedek je hem met je favourite toppings, dus salami, ham, ananas, champignons ect.
Doe de pizza terug in de oven voor 10 minuten of totdat het deeg goudbruin is, en alles gebakken is.
En klaar eet smakelijk.
p.s 1 tip geen kaas er boven op doen krijg je een lelijke bruine korst van, en dan ziet het eruit als supermarket pizza, voor kaas mozzarella gebruiken, smelt al seen mooie witte plak, en geeft de pizza die lekkere italiaanse smaak.
Tip 2 strooi een beetje oregano over de pizza