Citeren19.07.20110 likes
Curry ala Patje
Wat je nodig hebt
Olie (Geen Olijf)
Aardappels
Lam of Kip Filet
Paprika (Vers)
Chili Peper rood of groen
Yoghurd
Geel wortel poeder (Belangrijk)
Koriander (Belangrijk)
Curry Poeder
Chili poeder
1 grote ui
knolook naar smaak
Tomaten
Zout
Peper
Verse Gember
Stap 1
Als je het met kip doet is het beste om de kip eerst te marineren snij de kip in blokjes en doe het in een kom, doe er olie bij en curry poeder en koriander mix het en laat in de koelkast voor een uur.
Als je het met lam doet is dit niet nodig.
Stap 2
Doe de knoflook ui chilli en gember in de pan met olie (niet te weinig olie)
Fruit dit en doe het vlees en de paprika erbij roerbak dit tot het vlees bruin is.
Stap 3
Doe twee teelepels (of meer als je van pittig houdt) curry poeder erbij, en 1 teelepel chilli poeder, voeg de koriander toe en de geelwortel, en mix met water en de yoghurt en knal er 2 of 3 tomaten in.
Laat dit lekker koken, en maak ondertussen de rijst klaar
Kook 1 ei en 1 grote aardappel dit hoeft niet maar vind ik zelf lekker, snij de aardappel en de ei in half en voeg toe, zodat ieder een half ei en halve aardappel heft (Dit is voor twee personen, dus als meer mensen meer ei en aardappel).
Voor de rijst heb je basmati rijst nodig, kook dit en doe er en beetje geelwortel bij zodat de rijst geel wordt
De curry is klaar als het niet te dun is, en het vlees goed doorgekookt is en als de tomaten doorgekookt zijn, ik vindt het beter met lam dan kip, serveer met pita brood of naan brood.
Eet ze
Wat je nodig hebt
Olie (Geen Olijf)
Aardappels
Lam of Kip Filet
Paprika (Vers)
Chili Peper rood of groen
Yoghurd
Geel wortel poeder (Belangrijk)
Koriander (Belangrijk)
Curry Poeder
Chili poeder
1 grote ui
knolook naar smaak
Tomaten
Zout
Peper
Verse Gember
Stap 1
Als je het met kip doet is het beste om de kip eerst te marineren snij de kip in blokjes en doe het in een kom, doe er olie bij en curry poeder en koriander mix het en laat in de koelkast voor een uur.
Als je het met lam doet is dit niet nodig.
Stap 2
Doe de knoflook ui chilli en gember in de pan met olie (niet te weinig olie)
Fruit dit en doe het vlees en de paprika erbij roerbak dit tot het vlees bruin is.
Stap 3
Doe twee teelepels (of meer als je van pittig houdt) curry poeder erbij, en 1 teelepel chilli poeder, voeg de koriander toe en de geelwortel, en mix met water en de yoghurt en knal er 2 of 3 tomaten in.
Laat dit lekker koken, en maak ondertussen de rijst klaar
Kook 1 ei en 1 grote aardappel dit hoeft niet maar vind ik zelf lekker, snij de aardappel en de ei in half en voeg toe, zodat ieder een half ei en halve aardappel heft (Dit is voor twee personen, dus als meer mensen meer ei en aardappel).
Voor de rijst heb je basmati rijst nodig, kook dit en doe er en beetje geelwortel bij zodat de rijst geel wordt
De curry is klaar als het niet te dun is, en het vlees goed doorgekookt is en als de tomaten doorgekookt zijn, ik vindt het beter met lam dan kip, serveer met pita brood of naan brood.
Eet ze