Citeren16.04.20090 likes
Ingrediënten van Bailey's cheesecake
100 mililiter Baileys
160 gram zachte boter
120 gram suiker
6 eidooiers
6 eiwitten
400 gram kwark
500 gram mascarpone
zeste van 4 sinaasappelen (schil)
200 gram fijngemalen amandelen
150 gram tarwebloem, gezeefd
300 gram witte chocolade, fijngemalen
poedersuiker
Bereidingswijze van Bailey's cheesecake
Verwarm de over voor op 180 graden C.
Klop de boter en suiker met een mixer tot een witte massa.
Klop de eierdooiers los, roer er mascarpone, baileys, kwark, zeste en bloem doorheen en meng dit al kloppend door het botermengsel.
Sla in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel ze met de witte chocolade door het botermengsel.
Schep het mengsel voorzichtig in een ingevette springvorm (26 cm) en bak deze in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar (prik in de cake met een sate prikker, wanneer de cake gaar is, komt deze er droog uit).
Zet de oven uit en laat de cake nog 5 minuten met de deur open in het midden van de oven staan. Haal hem eruit en bestrooi met poedersuiker
100 mililiter Baileys
160 gram zachte boter
120 gram suiker
6 eidooiers
6 eiwitten
400 gram kwark
500 gram mascarpone
zeste van 4 sinaasappelen (schil)
200 gram fijngemalen amandelen
150 gram tarwebloem, gezeefd
300 gram witte chocolade, fijngemalen
poedersuiker
Bereidingswijze van Bailey's cheesecake
Verwarm de over voor op 180 graden C.
Klop de boter en suiker met een mixer tot een witte massa.
Klop de eierdooiers los, roer er mascarpone, baileys, kwark, zeste en bloem doorheen en meng dit al kloppend door het botermengsel.
Sla in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel ze met de witte chocolade door het botermengsel.
Schep het mengsel voorzichtig in een ingevette springvorm (26 cm) en bak deze in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar (prik in de cake met een sate prikker, wanneer de cake gaar is, komt deze er droog uit).
Zet de oven uit en laat de cake nog 5 minuten met de deur open in het midden van de oven staan. Haal hem eruit en bestrooi met poedersuiker