Citeren02.10.20050 likes
Hoi,
het is heel eenvoudig die heerlijke rode stroperige zoet zure saus te maken. Ik heb een paar maanden gewerkt in een Indische keuken en daar leerde de chefkok mij deze saus te maken wat eigenlijk heel erg eenvoudig is.
Zet dit klaar:
azijn
witte kristalsuiker
gember op siroop
maizena of bloem
blikje tomatenpuree
* doe een ruime hoeveelheid azijn in een steelpan, ongeveer de
hoeveelheid die je nodig denkt te hebben in totaal
* maak de azijn warm maar laat het niet koken
* doe nu zoveel suiker door de warme azijn totdat je denkt te proeven "is
het nu zoet of zuur ..."
* doe nu enkele bollen gember + sap erbij
* doe nu (voor de kleur) 1 klein blikje tomatenpuree erdoor
* als laatste doe je wat maizena erbij om de saus bindend te maken
(of wat bloem + water in een kopje, mengen en dit erbij doen)
* laat de saus even staan, eventueel de gember eruit zeven.
# eet smakelijk!!
gr. tim
het is heel eenvoudig die heerlijke rode stroperige zoet zure saus te maken. Ik heb een paar maanden gewerkt in een Indische keuken en daar leerde de chefkok mij deze saus te maken wat eigenlijk heel erg eenvoudig is.
Zet dit klaar:
azijn
witte kristalsuiker
gember op siroop
maizena of bloem
blikje tomatenpuree
* doe een ruime hoeveelheid azijn in een steelpan, ongeveer de
hoeveelheid die je nodig denkt te hebben in totaal
* maak de azijn warm maar laat het niet koken
* doe nu zoveel suiker door de warme azijn totdat je denkt te proeven "is
het nu zoet of zuur ..."
* doe nu enkele bollen gember + sap erbij
* doe nu (voor de kleur) 1 klein blikje tomatenpuree erdoor
* als laatste doe je wat maizena erbij om de saus bindend te maken
(of wat bloem + water in een kopje, mengen en dit erbij doen)
* laat de saus even staan, eventueel de gember eruit zeven.
# eet smakelijk!!
gr. tim