Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

Babi Pangang saus maken

Advertise here!!

Citeren02.10.20050 likes
Hoi,

het is heel eenvoudig die heerlijke rode stroperige zoet zure saus te maken. Ik heb een paar maanden gewerkt in een Indische keuken en daar leerde de chefkok mij deze saus te maken wat eigenlijk heel erg eenvoudig is.


Zet dit klaar:

azijn
witte kristalsuiker
gember op siroop
maizena of bloem
blikje tomatenpuree



* doe een ruime hoeveelheid azijn in een steelpan, ongeveer de
hoeveelheid die je nodig denkt te hebben in totaal
* maak de azijn warm maar laat het niet koken
* doe nu zoveel suiker door de warme azijn totdat je denkt te proeven "is
het nu zoet of zuur ..."
* doe nu enkele bollen gember + sap erbij
* doe nu (voor de kleur) 1 klein blikje tomatenpuree erdoor
* als laatste doe je wat maizena erbij om de saus bindend te maken
(of wat bloem + water in een kopje, mengen en dit erbij doen)
* laat de saus even staan, eventueel de gember eruit zeven.

# eet smakelijk!!

gr. tim
Citeren03.10.20050 likes
Hey Timber, dit recept komt me wel heel bekend voor, Hebben wij het er niet eens overgehad ???
ik hoop dat ik het spoedig mag proeven.
groetjes cats
Citeren04.10.20050 likes
ga k eens proberen timber
Citeren04.10.20050 likes
kan ik ook bij jou komen proeven Marie, is niet zo ver bij mij vandaan als dat ik naar Amsterdam moet rijden.
de groetjes cats. xxx
Citeren05.10.20050 likes
hahaha cats,kon toch zijn dat je liever naar timber ging

Advertise here!!

Citeren05.10.20050 likes
ag wie niet marie?
Citeren05.10.20050 likes
maakt me niet uit, waar ik mag komen proeven. Ik hou gewoon van lekker eten. Zolang ik maar niet betiteld wordt als keukenprinses.....
cats
Citeren20.03.20060 likes
Heerlijk recept Tim. Na een dag bewaren is de smaak nóg lekkerder en intenser. Mmmmmh
Citeren05.09.20060 likes
goh, toen kende we elkaar al ......
Citeren05.09.20060 likes
leuk he! alweer bijna een half jaar

Adverteer hier