05.10.20050 likes
nodig:
olie
bladerdeeg
doperwten/wortels
augurken (zoetzuur)
zilveruitjes (zoetzuur)
krieltjes
kipfilet
ei
deegrol
vergiet
hapjespan
ovenschaal
de hoeveelheden kun je zelf varieren, ong 1/3e augurk en zilveruien in verhouding tot de wortel en doperwten.
voorbereidend werk:
kipfilet in stukjes snijden
augurken in de lengte halveren en in stukjes snijden
zilveruitjes halveren
wortel in stukjes snijden
bladerdeeg laten ontdooien
dan begin je...
krieltjes in magnetron laten garen
kip aanbakken in olie
zodra de kip bruin is de krieltjes uit de magnetron erbij en ook even bruin laten worden.
dan de uitgelekte augurkjes, zilveruitjes en wortel en doperwten toevoegen
ergens tijdens al dit vet je de ovenschaal in en rol je de bladerdeeg uit (zo plat mogelijk) en bekleed je de ovenschaal ermee. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
als alles lekker warm is en gaar en de ovenschaal is bekleed dan vul je de ovenschaal met de inhoud van de hapjespan en vouwt het overhangende bladerdeeg er netjes overheen zodat je geen vulling meer ziet.
smeer dit in met ei en zet de schaal in de voorverwarmde oven (ong 175 graden mits heteluchtoven) en laat de bladerdeeg bruin en knapperig worden.
dan EET SMAKELIJK......
olie
bladerdeeg
doperwten/wortels
augurken (zoetzuur)
zilveruitjes (zoetzuur)
krieltjes
kipfilet
ei
deegrol
vergiet
hapjespan
ovenschaal
de hoeveelheden kun je zelf varieren, ong 1/3e augurk en zilveruien in verhouding tot de wortel en doperwten.
voorbereidend werk:
kipfilet in stukjes snijden
augurken in de lengte halveren en in stukjes snijden
zilveruitjes halveren
wortel in stukjes snijden
bladerdeeg laten ontdooien
dan begin je...
krieltjes in magnetron laten garen
kip aanbakken in olie
zodra de kip bruin is de krieltjes uit de magnetron erbij en ook even bruin laten worden.
dan de uitgelekte augurkjes, zilveruitjes en wortel en doperwten toevoegen
ergens tijdens al dit vet je de ovenschaal in en rol je de bladerdeeg uit (zo plat mogelijk) en bekleed je de ovenschaal ermee. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
als alles lekker warm is en gaar en de ovenschaal is bekleed dan vul je de ovenschaal met de inhoud van de hapjespan en vouwt het overhangende bladerdeeg er netjes overheen zodat je geen vulling meer ziet.
smeer dit in met ei en zet de schaal in de voorverwarmde oven (ong 175 graden mits heteluchtoven) en laat de bladerdeeg bruin en knapperig worden.
dan EET SMAKELIJK......