Citeren07.02.20070 likes
Voor deze taart heb je nodig:
250 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, vier en halve dl. melk. peper, zout, boter, 1 ui in ringen, 100 gram champignons in plakjes. Voor de kaassaus: 40 gram boter, 35 gram bloem, 4 dl. melk, zout, peper, 100 gram geraspte kaas.
Maak een glad beslag van het bakmeel, 1 ei, 4 en halve dl. melk, peper en zout. Smelt een klont boter in de pan en bedek de bodem met het beslag, strooi een kwart van de ui en 25 gram champignons er over. Bak een mooie pannekoek, haal hem uit de pan en hou het warm, bak er dan nog 3. Hou ook deze warm.
Begin met saus: smelt de boter en roer de bloem erdoor tot je een gladde massa krijgt. Giet er dan heel geleidelijk de koude, doch niet ijskoude melk door. Blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Natuurlijk heb je tijdens deze handelingen het vuur laag staan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de geraspte kaas door de saus en laat nog enkele minuten pruttelen.
groetjes & xxxxxsjes
nice
250 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, vier en halve dl. melk. peper, zout, boter, 1 ui in ringen, 100 gram champignons in plakjes. Voor de kaassaus: 40 gram boter, 35 gram bloem, 4 dl. melk, zout, peper, 100 gram geraspte kaas.
Maak een glad beslag van het bakmeel, 1 ei, 4 en halve dl. melk, peper en zout. Smelt een klont boter in de pan en bedek de bodem met het beslag, strooi een kwart van de ui en 25 gram champignons er over. Bak een mooie pannekoek, haal hem uit de pan en hou het warm, bak er dan nog 3. Hou ook deze warm.
Begin met saus: smelt de boter en roer de bloem erdoor tot je een gladde massa krijgt. Giet er dan heel geleidelijk de koude, doch niet ijskoude melk door. Blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Natuurlijk heb je tijdens deze handelingen het vuur laag staan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de geraspte kaas door de saus en laat nog enkele minuten pruttelen.
groetjes & xxxxxsjes
nice