Forums  ›  Gerechten  ›  Nederlandse gerechten
 

nederlandse gerechten?

Advertise here!!

Citeren26.01.20200 likes

kroket uit de muur?

Citeren29.01.20200 likes

bruine bonen met uitgebakken spekjes 

 

Citeren05.02.20200 likes

gebakken ui met gebakken lever

Citeren06.02.20200 likes

Urker Dikkoek,

 

Ingrediënten


(dikke) plakken ontbijtspek
2-3 eieren
circa 500 gr (volkoren)meel of bloem
1 zakje gedroogde gist
melk
rozijnen en krenten naar smaak (en vroeger naar portemonnee)

Verder heb je nodig


Hapjespan met deksel

 

Bereidingswijze

Gist oplossen volgens gebruiksaanwijzing op het zakje. Maak een dik beslag van los geklopt ei, meel, gist en melk, roer de krenten en rozijnen erdoor.Bak een aantal plakken spek uit (in een hapjespan met deksel), schep het beslag er in een dikke laag overheen en laat de koek op laag vuur (met een deksel op de pan) gaar worden. Keer de koek om als de bovenkant droog en gerezen is.Lekker met een saus van custard met stroop.

Citeren12.04.20200 likes

pizza uit de oven

Adverteer hier