Citeren18.09.20130 likes
Marokkaanse kipBenodigdheden:1 Kip van een kilo of iets meer
2 Teentjes knoflook
1/2 Bosje peterselie
1 Grote ui
1 snufje zout
1 theelepel peper
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemberwortel poeder
2 zakjes safraan per doosje te koop bij marokkaanse slager
Groot handje amandelen ongezouten
1/3 theeglas olijfolie
2/3 theeglas zonnbloemolie
2 theeglazen water
Margarine
Stap 1 Bereid de kip ongeveer 4 uur van te voren voor zodat ie goed in kan trekken
Pers de knoflook hak de ui en perselie heel fijn doe de kruiden erbij en meng dit ales goed door elkaar
Was de kip snij de nek en de kont van de kip met een punt van een mes maak je heel voorzichtig een stukje van het vel los zodat je met twee vingers er onder kan Doe dit aan de voor en achterkant van de kip doe er nu wat ingrediënten onder ook in de holte van de kip en met de rest de kip goed invrijven
Stap 2 Doe de olie in de pan en schroei de kip aan bijde kanten goed dicht blus af met 2 glazen water strooi twee zakjes safraan over heel de kip boven en onder kant en laat de kip 50 a 60 min zachtjes sudderen tot dat ie gaar is
Stap 3 Wel de amandelen in kokend water totdat het je velletje eraf kan halen Bak de amandelen in een klein beetje zonnebloemolie totdat ze goudgeel zijn
Stap 4Haal de kip uit de pan goed uit laten lekken smeer de kip helemaal in met margarine en doe hem in de over voor iedere kant 25 a 30 min op stand 250 graden
Stap 5 De kip is klaar leg hem op een groot diep bord of platte schaal leg de amandelen rond om de kip en een beetje jus waar de kip in gekookt is Hoop dat dit deze uitleg duidelijk is voor je Serveer de kip met friet ,Salade, stokbrood
Marokkaanse kip eet je natuurlijk met je handen neem een stukje brood tussen je duim en twee vingers en pluk dan met je vingers een stukje kip van de kip Nou hoop dat je het lekker gaat vinden al heel wat mensen hebben mijn kip op en vinden het heerlijk ik hoor het wel van je Het is wel een werk maar dan heb je ook wat
2 Teentjes knoflook
1/2 Bosje peterselie
1 Grote ui
1 snufje zout
1 theelepel peper
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemberwortel poeder
2 zakjes safraan per doosje te koop bij marokkaanse slager
Groot handje amandelen ongezouten
1/3 theeglas olijfolie
2/3 theeglas zonnbloemolie
2 theeglazen water
Margarine
Stap 1 Bereid de kip ongeveer 4 uur van te voren voor zodat ie goed in kan trekken
Pers de knoflook hak de ui en perselie heel fijn doe de kruiden erbij en meng dit ales goed door elkaar
Was de kip snij de nek en de kont van de kip met een punt van een mes maak je heel voorzichtig een stukje van het vel los zodat je met twee vingers er onder kan Doe dit aan de voor en achterkant van de kip doe er nu wat ingrediënten onder ook in de holte van de kip en met de rest de kip goed invrijven
Stap 2 Doe de olie in de pan en schroei de kip aan bijde kanten goed dicht blus af met 2 glazen water strooi twee zakjes safraan over heel de kip boven en onder kant en laat de kip 50 a 60 min zachtjes sudderen tot dat ie gaar is
Stap 3 Wel de amandelen in kokend water totdat het je velletje eraf kan halen Bak de amandelen in een klein beetje zonnebloemolie totdat ze goudgeel zijn
Stap 4Haal de kip uit de pan goed uit laten lekken smeer de kip helemaal in met margarine en doe hem in de over voor iedere kant 25 a 30 min op stand 250 graden
Stap 5 De kip is klaar leg hem op een groot diep bord of platte schaal leg de amandelen rond om de kip en een beetje jus waar de kip in gekookt is Hoop dat dit deze uitleg duidelijk is voor je Serveer de kip met friet ,Salade, stokbrood
Marokkaanse kip eet je natuurlijk met je handen neem een stukje brood tussen je duim en twee vingers en pluk dan met je vingers een stukje kip van de kip Nou hoop dat je het lekker gaat vinden al heel wat mensen hebben mijn kip op en vinden het heerlijk ik hoor het wel van je Het is wel een werk maar dan heb je ook wat