Forums  ›  Gezellig Kletsen.com  ›  In de Wandelgang
 

kazen

Advertise here!!

Citeren12.07.20090 likes
sambal kaas
Citeren16.07.20090 likes
mostertkaas
Citeren16.07.20090 likes
hamkaas
Citeren16.07.20090 likes
spekkaas
Citeren17.07.20090 likes
P-Pizza geraspekaas

Advertise here!!

Citeren17.07.20090 likes
kaas chips
Citeren17.07.20090 likes
Extrabelgenkaas
Citeren18.07.20090 likes
lentenkaas
Citeren18.07.20090 likes
Goudse kaas

De meest bekende en meest gegeten kaas uit Nederland.
Lees hier meer over [font#e66000]goudse kaas[/font].

Edammer kaas

Een bolvormige kaas van tussen de 1,5 en 1,8 kg.
Lees meer over deze wereld bekende kaas: [font#e66000]edammer kaas[/font].

Maasdammer kaas

Maasdammer kaas is ook wel bekend als Leerdammer kaas.
Meer over deze kaassoort vindt je bij [font#e66000]Maasdammer / Leerdammer kaas[/font] .

Rookkaas

Rookkaas is een gesmolten kaassoort met rooksmaak.
Meer over rookkaas lees je hier: [font#e66000]rookkaas[/font].

Geitenkaas

Geitenkaas wordt van geitenmelk gemaakt, en is in Nederland steeds meer in opkomst.
Meer hierover vindt je bij [font#e66000]Geitenkaas[/font].

Friese nagelkaas


Friese nagelkaas wordt gemaakt van magere melk waar komijn en kruidnagels aan wordt toegevoegd.
Meer hierover vindt je bij [font#e66000]Friese nagelkaas[/font].

Noord-Hollandse kaas
De Noord-Hollandse kaas is een beschermde streekkaas uit Noord-Holland.
Meer over deze kaassoort vindt je bij [font#e66000]Noord-Hollandse kaas[/font].
Kernhemmer kaas


Kernhemmer kaas is een pikante kaas met karakteristieke geur en smaak.
Meer over deze kaas vindt je bij [font#e66000]Kernhemmer kaas[/font].



Boursin
Boursin is een klassiek Franse roomkaas, mét geschiedenis. François Boursin gaf dit Franse kaasje zijn naam. Hij raakte geïnspireerd door de traditioneel in Frankrijk geserveerde Fromage Frais (verse kaas). Bij de kaas werden verse kruiden gelegd, zodat iedereen zijn eigen kruidenkaas kon maken. François Boursin verfijnde en perfectioneerde dit recept. Een authentiek Franse kaas was geboren! In Frankrijk werd Boursin al snel populair. Het was de eerste kaas die op de Franse televisie werd aangeprezen. De reclame sloeg in als een bom en de slagzin 'du pain, du vin, du Boursin' werd deel van de Franse cultuur. Maar niet alleen in Frankrijk wordt er van de kaas genoten: topkoks uit de hele wereld gebruiken Boursin als ingrediënt in verschillende gerechten.

Brie
Brie komt van oorsprong uit het departement Seine-et-Marne in de Île-de-France, met de oorspronkelijke 'Brie'-kaas Brie de Meaux en Brie de Melun. Beide zijn altijd beschermd geweest, maar er bestaan vele imitaties. Traditionele brie wordt zowel van rauwe als gepasteuriseerde melk gemaakt. De wrongel wordt niet gesneden of geperst. De kunst van het brie-maken is om de lagen wrongel gelijkmatig in de kaasvormen te scheppen en de wei er goed uit te laten lopen. Wanneer de kaas stevig is geworden, worden deze op (stro)matjes gelegd. Door ze regelmatig te keren en te bestrooien met een speciaal schimmel krijgen ze de kenmerkende smaak en vorm. Brie rijpt het best bij constante temperatuur. De allerlekkerste boerenbrie ligt in de nazomer en herfst in de winkel.

Camembert
De camembert is een zachte kaas gemaakt van rauwe koemelk en oorspronkelijk afkomstig uit Normandiëwaar deze kaas voor het eerst werd gemaakt aan het einde van de 18e eeuw. Het is een platte ronde kaas van 250 gram die altijd in zijn geheel wordt verkocht. Camembert heeft een zachte, romige en licht kruidige smaak en heeft een witte korst.

Bleu d'Auvergne
Een blauwaderkaas, heerlijk geurig en pittig (50+). De kaas is afkomstig uit de Auvergne. De vorm van de kaas is een platte cilinder tussen de 1 en 3 kilogram.
De kaas is gemaakt van koemelk.

Boursault (70+)
Boursault is één van de beste Franse (fabrieks)roomkazen en doet denken aan de brie. De kaas wordt gemaakt van koemelk. De smaak van boursault heeft echter een zachte dunne korst. Door het hoge roomgehalte is de smaak heel zacht. De kaas is van binnen stevig en loopt niet uit.

Cantal
De Cantal, een harde kaassoort, is één van de oudste kazen en is afkomstig uit de Auvergne. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk. De kaas wordt verkocht als "jeune" als hij ± 1 maand oud is, als "entre deux" als de kaas tussen de 2 en 6 maanden oud is en als "vieux" als de kaas minstens 6 maanden oud is. De Cantal heeft een hoge cilindervorm met een wat grijzige korst.

Chaumes
De chaumes is een zogenaamde "rodekorstkaas". De kaas is gemaakt van koemelk. De kaas heeft een dunne zachte oranje korst en is licht van binnen. De korst is voorzien van een dun laagje papier. Chames ziet eruit of hij elk moment kan uitlopen, maar is vrij compact en vol en romig van smaak met een pittig accent.
De korst van deze kaas kan beter niet gegeten worden.

Chèvre
Een fabrieksgeitenkaas met een witte fluweelachtige korst die er geribbeld uitziet. De kaas wordt gemaakt in een rolvorm van ± 3 kg. De kaas wordt verkocht in plakken. De kaas wordt onder meer verkocht onder de namen Bettine Blacn en Bucheron. De kaas is wat korrelig van structuur.
Deze geitenkaas is verrukkelijk onder de grill, ingesmeerd met een beetje honing en wat tijm.

Coeur de Camembert au Calvados
Een variatie op de gewone Camembert ook afkomstig uit Normandië. Deze Camembert wordt - nog niet helemaal rijp - ontkorst en dan geweekt in calvados. Dan wordt de kaas door broodkruimels gerold en gegarneerd met walnoot.
Je kunt je wel voorstellen hoe lekker dit kaasje is

Comté
Comté is een Franse gruyère´s afkomstig uit de streek Comté. De kaas wordt gemaakt van koemelk en is herkenbaar aan de vorm van een heel groot wagenwiel. De kwaliteit van de kaas kan onder meer worden beoordeeld aan de grootte van de gaten in de kaas.
De smaak is romig pikant, maar ook een beetje zoetig.
Comté is uitermate geschikt voor kaasfondue en het gratineren van gerechten.

Crottin de Chavignol
Een heerlijk klein kaasje tussen 60-100 gram met een natuurlijke korst, afkomstig uit de Loire-streek.
De kaas wordt gemaakt van rauwe geitenmelk.
De naam Crottin de Chavignol betekent eigenlijk "paardenvijg". Als het kaasje verder rijpt komen er donkergrijze schimmels over de korst, die het vocht aan de kaas onttrekken. Dan zie een donker hard schijfje wat op een paardenvijg lijkt.
De kaas wordt meestal jong verkocht, vaak op olie met kruiden. Gegrild wordt deze jonge crottin vaak gebruikt in die overheerlijke Franse salade met geitenkaas.

Roquefort
In het natuurgebied Les Grandes Causses zie je overal schapen. Door de speciale vegetatie op de plateaus heeft de schapenkaas uit deze streek al een speciale smaak. Daarnaast wordt er 'Penicillium Roqueforti' toegevoegd, waardoor de typische blauwe aderen ontstaan. Tegenwoordig is de kaas zo populair dat niet alle kazen gemaakt kunnen worden van schapenmelk uit de streek. Soms komt deze dus eigenlijk uit Corsica of een ander gebied. Ook als de schapenkaas niet uit de streek komt, kan een kaas de stempel Roquefort verdienen. Dit heeft met het rijpingsproces te maken. Als de kaas rijpt in een speciale, natuurlijke grot in de omgeving van het plaatsje 'Roquefort-sur-Soulzon', dan krijgt het de officiële naam. Vanaf juni kun je de kaas kopen die rechtstreeks uit de grotten komt. De zomermaanden zijn dus bij uitstek de tijd om een lekker stukje te serveren na het diner. Bijvoorbeeld met een goede Sauternes (dessertwijn).
Citeren18.07.20090 likes
Dit is mrammetje helemaal bezeten van kaas hihihihihihhihi,

te gek!!!

ga zo door

wolf

Brandnetelkaas

Adverteer hier