Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

jagerscotel

Advertise here!!

21.09.20050 likes
typisch belgisch gerecht
je kookt de aardappelen ondertussen vlees voorbereiding
je neemt +/- 250gram gehakt(gemalen vlees) je plet ze fijn (stampen) tot kleine korreltjes daarna maak je de tomatensaus naargelang naar de smaak van ieder. als het vlees klaar is doe je de tomatensaus bij in de pan kruiden ( paprika kerrie peper zout ) je kan er groentjes bij doen ( gesneden championnetjes; mais;doperwtjes)
als de aardappelen klaar zijn maak je hiervan puree
je oven voorverwarmen op 180? 10min
indien dit alles voor bereid is neem je een vuurvaste schotel de bodem en de zijkanten smeer je in met olie
jebedekt de bodem met een laag aardappelpuree +/- 3 cm;( zie dat je over hebt voor de eindlaag
daarbovenop de bolognesesaus erop( volledig)

eindlaag doe je de rest van de aardappelpuree erboven op
boven die laag bestrooi je de aardappelen met broodkruimeltjes (chapelure) een paar klontjes bovenop die je verdeeld over de schotel
je zet nu deschotel in de oven gedurende +/- 20 min naargelang de sterkte van de oven ( de broodkruimeltjes moet goudbruin zien).
Deze kan je serveren met een rood wijntje

eet smakelijk
21.09.20050 likes
Ik mis de appeltjes onder de bovenlaag, er bij horen natuurlijk ook stoofperen en spruitjes
22.09.20050 likes
dan krijg je een totaal andere smaak vooral iets te zoet natuurlijk tenzij je een zoetebek bent en vind vooral dat de aardappelen teveel naar appeltjes en stoofperen gaat smaken

Adverteer hier