Forums  ›  Vraag & Antwoord  ›  Suggesties/opmerkingen
 

deens of duits ?

Advertise here!!

Citeren01.11.20110 likes
Is het nu een Duitse Dog of een Deense Dog.Omdat hier veel verwarring over bestaat een kleine uitleg over het onstaan van de Duitse Dog.

In Nederland, België en Duitsland heet dit ras Duitse Dog. In Engeland is het weer The Great Danish.

De geschiedenis van dit ras gaat ver terug. De voorouders van de Doggen werden gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen.De honden waren alleen in bezit van de vorstenhuizen. Later toen de jacht minder werd kwam de hond ook meer in het bezit van de burgers.

Vooral in Württemberg in het bijzonder de stad Ulm hield men zich bezig met het fokken van de Dog. Men noemde deze de Ulmer dog. Bij leken schijnt deze naam evenals de Deense Dog nog gebruikt te worden. Je kunt de Duitse Dog niet helemaal als oer Duits beschouwen echter we hebben onze huidige Dog wel aan hun te danken.

De naam The great Danish of Grand Danois werd gebruikt omdat Duits voor sommige landen te beladen was.

Ergens zal er iets van een Deense afstamming inzitten waardoor de naam Deense Dog naar voren komt.De Ulmer dog of voorganger van de Ulmer dog met de Deense Dog is gekruist en dat daaruit een voorganger van de Duitse Dog is ontstaan zoals wij hem kennen. Dit is door de Duitsers gedaan en daarom claimen hun ook deze naam.

In het eerste stamboek wordt ook bevestigd dat de eerste Duitse Doggen een kruising waren tussen de Windhond en de Mastiff. Dit was ongeveer rond 1888 -1896.

Het schijnt allemaal niet 100 % zeker te zijn en van de toenmalige honden die als Duitse Dog officieel ingeschreven werden was de afstamming niet bekend.

De fokkers wisten wel wat ze uiteindelijk voor een raskenmerken wilde meegeven. De eerst doggen waren maar 70 cm hoog en wogen 100 kg..

De rasbeschrijving zoals de Duitse Dog uiteindelijk moest worden klonk als volgt; Hij moet gebouwd zijn als een fraai paard, alles moet symmetrisch en mooi van vorm zijn.

Maar voornamelijk hebben we aan de Duitsers te danken dat we nu de Duitse Dog hebben en dat door de inspanningen van de Duitsers de Dog er zo uitziet zoals wij hem kennen.
Citeren01.11.20110 likes
Rasstandaard van de Duitse Dog
De afstamming en de ontwikkeling van de duitse dog

Over de duitse dog ook wel deense dog genoemd, zoals wij die tegenwoordig kennen, valt nog wel het één en ander te vertellen. Om te beginnen zijn naam en hoe hij daar aan gekomen is.
Wij gaan terug naar het jaar 1870 toen in Denemarken de dog vrij veel voorkwam, zowel in het lichte als zware type. Men gebruikte deze honden voor de jacht op grof wild: beren, wilde zwijnen, wolven, enz. Het spreekt vanzelf dat de denen de bij hen voorkomende dog "deense dog" gingen noemen en dit tot vandaag de dag nog doen.
Citeren01.11.20110 likes
Citeren02.11.20110 likes
weet genoeg ;zo dog komt er by my niet in
offfff mot er vrouwtje by krygen die op hem past
Citeren02.11.20110 likes
Dus Deense Doggen zijn eigelijk Duitse doggen.. of andersom

Advertise here!!

Citeren02.11.20110 likes
klopt white mare ! deense doggen is geen ras ! het is gewoon n ander naam voor n duitse dogge !
dat was r gistern n vraag bij de kwis , ze lieten n foto zien en ik zei dat dat n duitse dogge was ! maar ja , ik had et dus helemaal fout !
De naam The great Danish of Grand Danois werd gebruikt omdat Duits voor sommige landen te beladen was.
Citeren02.11.20110 likes
het zijn hotdoggen

Adverteer hier