Citeren31.01.20070 likes
Voor deze witlofsouffle heb je nodig:
400 gram witlof, 15 gram boter, 3 eieren, 50 gram parmezaanse kaasen nootmuskat.
Stoof de witlof in de boter, maal de witlof tot puree, voeg peper, zout en een vleugje nootmuskaat toe. Scheid de eieren in dooiers en witten, roer de dooiers door de witlofpuree en klop de witten stijf. Maal de kaas en voeg aan de puree toe, schep de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door. Schep de massa in vier kleine vuurvaste schaaltjes die maar voor tweederde gevuld mogen worden. Laat de souffle ca. 15 minuten in een voorverwarmde zeer warme oven bakken. (je kunt de souffle ook in een grote schaal bakken, dan is baktijd echter 30 minuten).
groetjes & xxxxxsjes
nice
400 gram witlof, 15 gram boter, 3 eieren, 50 gram parmezaanse kaasen nootmuskat.
Stoof de witlof in de boter, maal de witlof tot puree, voeg peper, zout en een vleugje nootmuskaat toe. Scheid de eieren in dooiers en witten, roer de dooiers door de witlofpuree en klop de witten stijf. Maal de kaas en voeg aan de puree toe, schep de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door. Schep de massa in vier kleine vuurvaste schaaltjes die maar voor tweederde gevuld mogen worden. Laat de souffle ca. 15 minuten in een voorverwarmde zeer warme oven bakken. (je kunt de souffle ook in een grote schaal bakken, dan is baktijd echter 30 minuten).
groetjes & xxxxxsjes
nice