Citeren15.12.20060 likes
smoor daging (in ketjap gesmoord rundvlees)
Ingredienten :
750 gr. magere ruderlappen (6 personen) ik maak altijd de helft
6 el zonnebloemolie (omdat we sb doen dus veeeel minder)
2 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook
2 rode pepers in ringetjes
1 el. ketoembar
1 tl. djinten
1 tl nootmuskaat
5 el. ketjap manis (wij gebruiken natuurlijk sojasaus van kikoman ofzo,
ik gebruik zelf altijd zo'n grote fles lichte sojasaus van de toko)
1 el. tamarinde pasta (evt. kun je ook 1 el citroensap en een paar dr. zoetstof gebruiken ipv tamarinde)
150 ml kippenbouillon.
Bereiding :
Vlees in blokjes snijden. In wok of braadpan olie verhitten en vlees op hoog vuur 3 min. roerbakken. Vlees uit de pan nemen.
In overgebleven bakvet ui, knoflook en rode peper 3 min. op laag vuur fruiten. Ketoembar, djinten en nootmuskaat door uimengsel roeren en kort meebakken. Vlees terug doen in pan. Ketjap en tamarinde pasta (lees citroensap en natrena)erdoor roeren en bouillon erbij schenken.Geheel aan de kook brengen en evt. op smaak brengen met zout.
Vlees met deksel op pan op laag vuur ca 1 uur stoven.
Ik stoof em liever nog wat langer, zo'n 2 tot 3 uur
Lekker met rijst en salade.
Groetjes Tess xXx
Ingredienten :
750 gr. magere ruderlappen (6 personen) ik maak altijd de helft
6 el zonnebloemolie (omdat we sb doen dus veeeel minder)
2 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook
2 rode pepers in ringetjes
1 el. ketoembar
1 tl. djinten
1 tl nootmuskaat
5 el. ketjap manis (wij gebruiken natuurlijk sojasaus van kikoman ofzo,
ik gebruik zelf altijd zo'n grote fles lichte sojasaus van de toko)
1 el. tamarinde pasta (evt. kun je ook 1 el citroensap en een paar dr. zoetstof gebruiken ipv tamarinde)
150 ml kippenbouillon.
Bereiding :
Vlees in blokjes snijden. In wok of braadpan olie verhitten en vlees op hoog vuur 3 min. roerbakken. Vlees uit de pan nemen.
In overgebleven bakvet ui, knoflook en rode peper 3 min. op laag vuur fruiten. Ketoembar, djinten en nootmuskaat door uimengsel roeren en kort meebakken. Vlees terug doen in pan. Ketjap en tamarinde pasta (lees citroensap en natrena)erdoor roeren en bouillon erbij schenken.Geheel aan de kook brengen en evt. op smaak brengen met zout.
Vlees met deksel op pan op laag vuur ca 1 uur stoven.
Ik stoof em liever nog wat langer, zo'n 2 tot 3 uur

Lekker met rijst en salade.
Groetjes Tess xXx