Forums  ›  Gerechten  ›  Nagerechten
 

Sinaasappelsorbet

Advertise here!!

Citeren23.02.20070 likes
Je hebt hier voor nodig:

150 gram suiker, halve liter versgeperst sinaasappelsap, 1 borrelglaasje sinaasappellikeur, 1 eiwit, 2 sinaasappels, muntblaadjes en 1 citroen.

Het ijs 's ochtends of nog liever een dag van tevoren bereiden. Breng de suiker al roerende in 2 dl. water aan de kook, als de suiker is opgelost de vloeistof nog 1 minuut laten doorkoken, schenk in een kom en laat afkoelen. Zeef sinaasappelsap en citroensap en voeg met de likeur bij de afgekoelde stroop. Meng het geheel goed door elkaar.
Schenk het in een langwerpige ondiepe schaal en zet het in het vriesvak van uw koelkast. Na 3 uur de ijsmassa met de mixer gladroeren. Klop het eiwit stijf en schep er voorzichtig door, zet daarna de ijsmassa weer terug in het vriesvak en roer het geheel iedere 15 minuten met een vork om. Na ca. 6 uur is het ijs goed. Schil de sinaasappels en verwijder de velletjes, verdeel het ijs over 4 coupes en garneer met partjes sinaasappel en blaadjes munt.

groetjes & xxxxxxxsjes
nice
Citeren23.02.20070 likes
hmmm ga je dat vor ons maken? heerlijk
Rick
Citeren23.02.20070 likes
Hmm, klinkt goed, ik zal het eens uitproberen!
Forums  ›  Gerechten  ›  Nagerechten

Adverteer hier