Forums  ›  Gerechten  ›  Nagerechten
 

Rum-rozijnen cake met amandelschaafsel

Advertise here!!

Citeren14.03.20080 likes
200 gr. zelfrijzend
bakmeel
200 gr. margarine
200 gr. suiker
3 eieren
40 cl. rum
200 gr. rozijnen
geweekt in rum
150 ml. melk
1 zakje vanille
suiker
1 mespuntje zout
1 theelepel kaneel
50 gram
amandelschaafsel

Avond van tevoren de
rozijnen wassen en in een schaaltje met rum laten weken. Doe zonodig ook wat
water in het schaaltje opdat de bovenste rozijnen net in het vocht liggen.
Boter zacht maken in een schaaltje in de magnetron en goed met het suiker mengen.
Daarna vanillesuiker, zout, kaneel bijmengen. Hierna de eitjes erbij en in delen
het zelfrijzend bakmeel toevoegen. Voeg als laatste de rozijnen inclusief vocht
en een 2/3 van het amandelschaafsel toe.
Smeer een cakevorm in
met boter en strooi er vervolgens wat bloem in. Schud het blik zodat overal een
laagje bloem zit. Vul een cakeblik voor ¾ en strooi er nog wat amandelschaafsel
overheen.
Afbakken in 75
minuten op 160 graden.
Forums  ›  Gerechten  ›  Nagerechten

Adverteer hier