Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

Quice lorraine

Advertise here!!

21.09.20050 likes
150 gr bloem
75 gr boter
mespuntje zout
3/4 liter koud water
voor de vulling:
100 gr baccon
150 gram belegen kaas
3 eieren
1,5 dl room
peper

beboter de springvorm van ca 24 cm middellijn.
maak de deeg. laat het deeg 30 min rusten.
rol de deeg uit tot een ronde lap van ca 1 cm dik
bekleed hiermee de spring vorm laat het deeg tegen de randen ca 2,5 cm
omhoog staan.
prik met een vork gaatjes in het deeg
beboter een stukje vetvrij papier aan beide zijden en leg dat in de vorm op het deeg
trort de deegbak vol met rijst of peulvruchten en schuif de vorm onderin een voorverwarmde oven. stand 5 of 220 celcius.
bak het deeg 20 minuten voor. haal de noodvulling en het papier weg en bak de deegbak nog 5 minuten. maak ondertussen de vulling klaar.
bak de plakjes baccon in een koekepan snel krullerig. Klop de eieren los met de room en peper. leg eerst de plakjes bacon op het deeg, dan de in reepjes gesneden kaas en giet daarop het eiermengsel. schuif de vorm weer terug in de oven en bak nog eens 20 tot 25 minuten bij een lagere temperatuur. stand 4 200 celcius. eet de quice vooral warm
29.10.20050 likes
tjonge cats,
waar haaaaaaal je het vandaan
hahahahah groetjes marie

Adverteer hier