Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

Provencaalse bloemkool met aardappel en saffraan

Advertise here!!

Citeren20.08.20060 likes
Provencaalse bloemkool met aardappel en saffraan
voor 6 personen:


2 eetlepels olijfolie
6 kleine uitjes; fijngesneden
2 teentjes knoflook; gehalveerd
5 tomaten; ontveld, in stukjes
2 bloemkolen; in roosjes
2 theelepels zout
1 snufje witte peper; versgemalen
1/2 theelepel saffraan
4 grote aardappelen; geschild, in plakjes
Olie verhitten in een grote pan met dikke bodem en hierin de ui met knoflook 3 minuten fruiten. Voeg de tomaten toe en kook het op een hoge vlam tot het begint te bubbelen. Voeg de bloemkoolroosjes toe en draai het vuur laag. Voeg zout, peper en saffraan toe en laat het geheel 10 minuten zonder deksel zachtjes koken eventueel af en toe wat water toevoegen.

Voeg de aardappelschijfjes toe en laat het nog 25 minuten zonder deksel zachtjes koken. Meer water toevoegen als dat nodig is...


kuss kirsten!
Citeren27.08.20060 likes
... mijn hemel.... twee bloemkolen??????
Citeren27.08.20060 likes
zeg esp ?
als jij dit recept nou eens klaar maakt , dan kom ik dat wel met wat mensen bij jou eten



xx roos
Citeren27.08.20060 likes
hahahaha oke.... maar als je niet erg vind maak ik dan iets anders klaar
Citeren27.08.20060 likes
oke is ook goed, ik pas tussen de groene en grijze kliko in, alles wat je in die 2 niet kwijt kan eet ik nog wel op, weeg nie voor nik 130 kilo


xx roos

Advertise here!!

Citeren27.08.20060 likes
wat zijn die grijze?
Citeren28.08.20060 likes
nou ehm daar gooi je gwoon al je huisvuil


xx roos
Citeren28.08.20060 likes
gee je lievelingsgerecht maar door hoor
Citeren21.09.20160 likes

misschien een tip voor iemand...

o_-

Adverteer hier