Citeren20.08.20060 likes
Provencaalse bloemkool met aardappel en saffraan
voor 6 personen:
2 eetlepels olijfolie
6 kleine uitjes; fijngesneden
2 teentjes knoflook; gehalveerd
5 tomaten; ontveld, in stukjes
2 bloemkolen; in roosjes
2 theelepels zout
1 snufje witte peper; versgemalen
1/2 theelepel saffraan
4 grote aardappelen; geschild, in plakjes
Olie verhitten in een grote pan met dikke bodem en hierin de ui met knoflook 3 minuten fruiten. Voeg de tomaten toe en kook het op een hoge vlam tot het begint te bubbelen. Voeg de bloemkoolroosjes toe en draai het vuur laag. Voeg zout, peper en saffraan toe en laat het geheel 10 minuten zonder deksel zachtjes koken eventueel af en toe wat water toevoegen.
Voeg de aardappelschijfjes toe en laat het nog 25 minuten zonder deksel zachtjes koken. Meer water toevoegen als dat nodig is...
kuss kirsten!
voor 6 personen:
2 eetlepels olijfolie
6 kleine uitjes; fijngesneden
2 teentjes knoflook; gehalveerd
5 tomaten; ontveld, in stukjes
2 bloemkolen; in roosjes
2 theelepels zout
1 snufje witte peper; versgemalen
1/2 theelepel saffraan
4 grote aardappelen; geschild, in plakjes
Olie verhitten in een grote pan met dikke bodem en hierin de ui met knoflook 3 minuten fruiten. Voeg de tomaten toe en kook het op een hoge vlam tot het begint te bubbelen. Voeg de bloemkoolroosjes toe en draai het vuur laag. Voeg zout, peper en saffraan toe en laat het geheel 10 minuten zonder deksel zachtjes koken eventueel af en toe wat water toevoegen.
Voeg de aardappelschijfjes toe en laat het nog 25 minuten zonder deksel zachtjes koken. Meer water toevoegen als dat nodig is...
kuss kirsten!