Citeren14.01.20070 likes
Hier voor heb je nodig:
750 gram lamslappen in dobbelstenen gesneden, 2 eetlepels vloeibare honing, 1 eetlepel bloem, kwart liter water, 2 preien, 8 aardappels, 2 eetlepels gembernat (ook los in flesjes te koop), 1 winterwortel
Bak het vlees rondom aan in half boter half olie. Voeg zout en versgemalen peper toe. Roer er de honing door en blijf roeren tot deze licht carameliseert. Strooi er dan de bloem over en laat dit bruin worden, onder voortdurend roeren. Giet er geleidelijk al roerende het water bij, laat een uur sudderen. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in schijven. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Krab de winterwortel goed schoon en snijd hem in schijven. Halveer de schijven nog een keer. Voeg prei, aardappels en wortel bij het vlees, giet er het gembernat eveneens bij en laat de schotel nog een half uur doorsudderen, of tot vlees en groenten gaar zijn.
groetjes & xxxxsjes
nice
750 gram lamslappen in dobbelstenen gesneden, 2 eetlepels vloeibare honing, 1 eetlepel bloem, kwart liter water, 2 preien, 8 aardappels, 2 eetlepels gembernat (ook los in flesjes te koop), 1 winterwortel
Bak het vlees rondom aan in half boter half olie. Voeg zout en versgemalen peper toe. Roer er de honing door en blijf roeren tot deze licht carameliseert. Strooi er dan de bloem over en laat dit bruin worden, onder voortdurend roeren. Giet er geleidelijk al roerende het water bij, laat een uur sudderen. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in schijven. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Krab de winterwortel goed schoon en snijd hem in schijven. Halveer de schijven nog een keer. Voeg prei, aardappels en wortel bij het vlees, giet er het gembernat eveneens bij en laat de schotel nog een half uur doorsudderen, of tot vlees en groenten gaar zijn.
groetjes & xxxxsjes
nice