Forums  ›  Gerechten  ›  Nagerechten
 

Maastrichter Linzenvlaai

Advertise here!!

Citeren20.02.20110 likes
125 gram basterdsuiker
125 gram room boter
2 kleine eieren
half pakje bakpoeder
1 pakje vanillesuiker
250 gram bloem
Abrikozenjam ( met stukjes)

Alles bij elkaar doen en heel goed kneden.
Dan in 2 delen doen.
1 deel wordt de bodem, hier met een prikker gaatjes in prikken.
2e deel wordt om reepjes te maken voor de bovenkant.
De Jam smeer je over de bodem...

Oven op 200 graden.
Taart ongeveer 30 minuten erin.

Het lekekrs is ie eigenlijk als ie een paar daagjes oud is...Dan is de jam lekker in de deeg getrokken en is de deeg iets harder.
Als je hem meteen eet kan de smaak van de abrikozen overheersen.

Laat het smaken
Forums  ›  Gerechten  ›  Nagerechten

Adverteer hier