Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

Lamskoteletten met sinaasappel

Advertise here!!

Citeren27.01.20070 likes
Hier voor heb je nosig:

4 a 6 lamskoteletten, peper, zout, 2 eieren, paneermeel, 50 gram ontbijtspek in dunne plakjes, 1 mooie grote sinaasappel, bloem, paar lepels slagroom, zwarte peper, 100 gram boter.

Wrijf de koteletten in met peper en zout en laat het even intrekken. Klop een ei los met wat melk, haal de koteletten eerst door dit ei en dan de paneermeel. Verhit de boter en bak hierin de koteletten bruin en gaar. Inmiddels heeft u de plakjes spek zachtjes uitgebakken in wat boter. Ook deze houdt u warm. Was de sinaasappel en snijd de schil van de vrucht en kook de schil ca. 5 minuten in zachtjes kokend water en laat het dan uitlekken. Snijd ze dan daarna in reepjes. Pers de sinaasappel en meet het sap, het moet anderhalve dl. zijn, doe er zo nodig og het sap van nog een sinaasappel bij. Roer bij de boter die in de pan achterbleef een theelepel bloem, zet het vuur laag en laat het bruin van de pan en bodem zich mengen met de bloem. Verdun de roux (bindmiddel van bloem en boter)met 2 a 3 eetlepels heet water en het sinaasappelsap. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en laat de saus onder het steeds roeren enkele minuten pruttelen, breng het op smaak met peper en zout. Klop het tweede ei los met de slagroom en roer het bij de saus, blijf roeren tot het haast het kookpunt bereikt. Leg het spek op de koteletten en serveer de saus apart.

groetjes & xxxxsjes
nice
Citeren21.09.20160 likes

.

o_-

Adverteer hier