Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

Lamsbout in rode wijn

Advertise here!!

Citeren08.01.20070 likes
Je hebt nodig:
8 plakken lamsbout van ca. 75 gram, halve fles rode wijn, kleine ui, kleine prei, 4 worteltjes, snufje bonenkruid, gedroogde basilicum, 4 takjes tijm, 1 teentje knoflook gemalen en 5 zwarte peperkorrels.

Maak een marinade van wijn, ui, prei, worteltjes, bonenkruid, basilicum, tijm, konflook en peperkorrels. Laat het vlees hierin 4 uur sudderen. Haal het vlees uit de marinade, droog het goed af en bak het snel op hoog vuur aan in weinig boter. Vooral niet te lang bakken, de plakken moeten roze blijven van binnen. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Zeef de marinade en voeg deze aan de bakboter toe. Haal de aanbaksels goe los en kook de saus op hoog vuur in tot ongeveer de helft over is. Giet de saus over het vlees.

groetjes & xxxxsjes
nice

Adverteer hier