Citeren05.07.20120 likes
Kipfilet in mandarijnensaus.
Nodig: 2 kipfilets, Peper, Zout, Knoflookpoeder, Kerriepoeder (mespuntje), Ketjap manis (zoet), Blikje mandarijntjes, 125 ml zure room, peterselie, vloeibare braadboter.
- Snij de kipfilet dwars door het midden zodat je vier vlakke stukken krijgt.
- Marineer ze in een flinke scheut ketjap manis (10 minuten).
- Braad de kipfilet rondom lichtbruin en bestrooi ze met de kruiden behalve de peterselie.
- Maak het blikje mandarijntjes open en voeg alleen het sap toe.
- Voeg de zure room toe en roer tot een gladde saus is ontstaan.
- Voeg de peterselie toe.
- Voeg nog een scheutje ketjap manis toe tot de saus iets donkerder wordt.
- Laat de saus wat indikken terwijl de kipfilet gaar suddert.
- Voeg de laatste 30 seconden de mandarijntjes toe en laat ze even op laag vuur warm worden. Let op, niet langer want anders gaan ze kapot.
- Dien de kipfilet op en verdeel de saus erover.
Lekker bij rijst en groene groenten.
Kipfilet in filodeeg (loempia's).
Hetzelfde recept maar dan de saus nog verder laten indikken en de kip na het braden samen met de mandarijntjes in kleine stukjes snijden.
Extra nodig: filodeeg en eieren.
- Eieren kloppen.
- Filodeeg helemaal door het ei halen.
- Vulsel van kleingesneden kipfilet, mandarijntjes en ingedikte saus toevoegen.
- Filodeeg vanuit een spitse punt oprollen tot de helft. De zijkanten naar binnen klappen zoals bij een loempia en dan verder rollen.
- Afbakken in de oven op 240 graden tot de kipmandarijnloempia's goudbruin zijn. Halverwege omdraaien. De korst moet knapperig zijn.
Let op: De saus moet dik zijn, anders wordt het filodeeg te week en gaat breken tijdens het bakken in de oven.
De loempia's kunnen ook koud worden gegeten maar zijn warm het lekkerste.
Nodig: 2 kipfilets, Peper, Zout, Knoflookpoeder, Kerriepoeder (mespuntje), Ketjap manis (zoet), Blikje mandarijntjes, 125 ml zure room, peterselie, vloeibare braadboter.
- Snij de kipfilet dwars door het midden zodat je vier vlakke stukken krijgt.
- Marineer ze in een flinke scheut ketjap manis (10 minuten).
- Braad de kipfilet rondom lichtbruin en bestrooi ze met de kruiden behalve de peterselie.
- Maak het blikje mandarijntjes open en voeg alleen het sap toe.
- Voeg de zure room toe en roer tot een gladde saus is ontstaan.
- Voeg de peterselie toe.
- Voeg nog een scheutje ketjap manis toe tot de saus iets donkerder wordt.
- Laat de saus wat indikken terwijl de kipfilet gaar suddert.
- Voeg de laatste 30 seconden de mandarijntjes toe en laat ze even op laag vuur warm worden. Let op, niet langer want anders gaan ze kapot.
- Dien de kipfilet op en verdeel de saus erover.
Lekker bij rijst en groene groenten.
Kipfilet in filodeeg (loempia's).
Hetzelfde recept maar dan de saus nog verder laten indikken en de kip na het braden samen met de mandarijntjes in kleine stukjes snijden.
Extra nodig: filodeeg en eieren.
- Eieren kloppen.
- Filodeeg helemaal door het ei halen.
- Vulsel van kleingesneden kipfilet, mandarijntjes en ingedikte saus toevoegen.
- Filodeeg vanuit een spitse punt oprollen tot de helft. De zijkanten naar binnen klappen zoals bij een loempia en dan verder rollen.
- Afbakken in de oven op 240 graden tot de kipmandarijnloempia's goudbruin zijn. Halverwege omdraaien. De korst moet knapperig zijn.
Let op: De saus moet dik zijn, anders wordt het filodeeg te week en gaat breken tijdens het bakken in de oven.
De loempia's kunnen ook koud worden gegeten maar zijn warm het lekkerste.