Citeren11.01.20070 likes
Voor dit gerecht heb je nodig:
300 gram speklapjes in dobbelstenen gesneden, 1 groot blik kapucijners, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel bloem, 3 eetlepels pittige mosterd, 2 eetlepels ketjap, halve theelepel sambal voor de liefhebbers en bakboter.
Bak de speklappen in boter aan alle zijden bruin, zet het vuur laag en laat ze ongeveer 10 minuten sudderen. Warm de kapucijners in hun vocht op. Haal het vlees uit de pan, voeg de bakboter nog een klontje boter en strooi er bloem overheen. Laat deze lichtbruin worden. Giet de bonen af en vang het vocht op. Giet dit bij de saus tot deze licht bindt. Roer er dan de mosterd en de ketjap door. Liefhebbers van een pittige bonenschotel voegen nog wat sambal toe. Doe de bonen en vlees weer in de pan en laat alles goed warm worden.
groetjes & xxxxxsjes
nice
300 gram speklapjes in dobbelstenen gesneden, 1 groot blik kapucijners, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel bloem, 3 eetlepels pittige mosterd, 2 eetlepels ketjap, halve theelepel sambal voor de liefhebbers en bakboter.
Bak de speklappen in boter aan alle zijden bruin, zet het vuur laag en laat ze ongeveer 10 minuten sudderen. Warm de kapucijners in hun vocht op. Haal het vlees uit de pan, voeg de bakboter nog een klontje boter en strooi er bloem overheen. Laat deze lichtbruin worden. Giet de bonen af en vang het vocht op. Giet dit bij de saus tot deze licht bindt. Roer er dan de mosterd en de ketjap door. Liefhebbers van een pittige bonenschotel voegen nog wat sambal toe. Doe de bonen en vlees weer in de pan en laat alles goed warm worden.
groetjes & xxxxxsjes
nice