Forums  ›  Gerechten  ›  Speciale Recepten
 

Javaanse Rendang

Advertise here!!

Citeren20.05.20060 likes
Hoi Allemaal,

Hier een receptje van mij. Javaanse Rendang lekker hoor, heb het vandaag klaar gemaakt en lekker zitten smikkelen.

benodigdheden voor 4 personen:

750gr. magere runderlappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 stengel sereh, 3 cm gemberwortel, 4 eetlepels olie, 1 theelepel koenjit, 1/2 theelepel laos, 1 eetlepel sambal oelek, 6dl kokosmelk, 2 laurierblaadjes, zout.

Voorbereiden: Vlees in dobbelstenen snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden.

Bereiden: In braadpan olie verhitten en vlees met ui, knoflook, koenjit, laos en sambal al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kokosmelk, gember, sereh, en laurierblaadjes toevoegen. Vlees moet onderstaan. Vlees in ca 2 en half uur zachtjes gaar stoven Nu en dan even roeren. Laatste 10 minuten deksel van de pan halen en saus op hoog vuur laten inkoken. Rendang met zout op smaak brengen. Sereh, plakjes gember en laurierblaadjes verwijderen.

Serveren met rijst.

Gr. & xxxsjes
Nice
Citeren21.05.20060 likes
wel sambal bij

Adverteer hier